Cyberpunk 2077: Preview

CyberPunk
Nu er et af de mest sprængfarlige udgivelser kun få dage væk. Cyberpunk 2077 er et dybt og bredt spil med mange nuancer, baggrundshistorie og med genretræk fra alle hjørner af spil industrien. Hvis man er ny, vil have et overblik inden man går ud og kaster penge efter det, eller blot kvalificere sin diskussion med sin gamer gruppe, så er man kommet til det rette sted.

Cyberpunk 2077 er et open world første persons RPG skydespil med karaktere og en verden, som er i konstant udvikling. Byen du bevæger dig rundt i hedder Night City, og er en dystopisk fremtidsby med sol badet gader og cement bygninger om dagen, og et neonoplyst, voldeligt nabolag om natten.

Cyberpunk er et RPG (Role playing game) hele vejen igennem, fra start har du den famøse karakter design skærm, hvor du kan vælge alt fra hår, til implantater, til størrelsen på din… ja, det er jeg sikker på, at folk allerede har hørt om. Du har også mulighed for at specialisere dig igennem dine skill trees, om du vil være gunslinger, hacker eller Hulk kan du ved hjælp af opgraderinger og nye implantater blive den ultimative kamp maskine.

Herunder er den seneste gameplay trailer


Historien begynder der, hvor du har lyst, med den baggrund som du mener passer bedst til din fiktionelle karakter. Vil du være Corpo fra Night City’s elite med specielle bånd mellem højtstillede personer, som giver dig specifikke muligheder igennem spillet? Du kan også blive den rå gadedreng, eller kvinde, som kender alle hjørner, afkroge og mennesker i den by du er vokset op i. Er du mere en “lonewolf” fra ødemarken med benzin i blodet og en forkærlighed for sand? Så er Nomad måske valget. Uanset hvad du vælger, er du garanteret en unik start til spillet, som vil skinne ind i mid og late game, her vil du have unikke dialog valgmuligheder og meget andet.

Læste du også: Det ultimative Cyberpunk 2077 build


Streetcred spiller en stor rolle i spillet, det kan optjenes gennem side missioner, eller ved at bære det mest badass tøj Night City har at byde på. Street Cred kan du senere bruge på at åbne op for butikker og andet indhold i Night City.

Selvom man kunne fristes til at kalde Cyberpunk for en fremtidig version af GTA, kunne virkeligheden ikke være længere væk. Cyberpunks verden har regler, og regelbrydere, ihvertfald i de mere rige områder, bliver ikke set positivt på. Night city har flere forskellige ordens mænd, som er sat i verdenen for at eliminere alle trusler. Du vil som spiller ikke kun blive tildelt en stjerne når du begår dig kriminelt. Dine handlinger kan have uanede konsekvenser for byen og historien.


Hype og det tekniske

Spillet har været undervejs i mange år. CD Projekt Red udgav den første reveal trailer tilbage i 2013, d 10 Januar. Mange har altså ventet i otte år på den her udgivelse, og med alle de forsinkelser vi har været igennem i 2020 er hypen nået et kritisk niveau.

Cyberpunk er ikke helt next gen endnu. Til alle Playstation og Xbox brugere, som ønsker en opgradering, når deres næste generations konsol er i hus, kan bare sparke benene op. Der kommer en gratis next gen version til begge konsoller, for alle som har købt current gen versionen.

Cyberpunk bruger Ray Tracing i stor stil, hvis altså den funktion er slået til. Det er ikke et must. Kigger man på optagelser fra spillet ser Ray Tracing dog ud til at sætte baren et niveau højere, end noget spil vi har set indtil videre. Grafisk har CD projekt red formået at skabe et sandt kunstværk.

Det kræver selvfølgelig en del råstyrke af din PC for at kunne trække spillet. Her er hvad producenten anbefaler:

Specs


Cyberpunk har release d 10 december 2020. Det kan indkøbes til PS4, PS5, Xbox one, Xbox series X, PC og Google Stadia.