Dansk Dota 2 stjerne vinder KÆMPE præmiesum

mars-dota-2
Valves International Dota 2 mesterskab er afsluttet. Det vindende hold, OG, kunne hive ikke mindre end $ 15,603,133 ind på holdets bankkonto, eller rundt regnet 104 millioner kroner.


Dermed er det andet år i træk, at OG vinder. Sidste år kunne der sætte 75 millioner kroner ind på den i forvejen bugnende konto.

På holder finder vi dansk/færøske Johan 'N0tail' Sundstein, som altså sammen med sit hold, OG, har vundet Dota 2 turneringen The International 2019.

For at runde helt af, er dette kun omkring halvdelen af den samlede præmiepulje for dette års The International, der formåede at samle svimlende $ 34.292.599 ind i præmiesum. ’

Pengene bliver formodentligt delt, hvor en portion vil gå til ejeren af holdet, managerne og derefter spillerne, så det beløb, som hver spiller tager hjem, kan være meget mindre end det, selvom det bør stadig være nok til de ikke skal gå sultne i seng.

De 104 millioner kroner, gør det også til den største præmie i eSportens historien, selvom Valves International vokser, og potentielt kunne være endnu større næste år.

For at trække en parallel til andre sportsgrene, vandt Wimbledon mesteren Novak Djokovic og Simona Halep ”små” 2,9 millioner dollars hjem for deres bedrift.

Dette er faktisk ikke første gang, at det er blevet påpeget, hvor mange penge der kan tjenes til i eSporten. Tidligere hev vinderen af en Fortnite Battle Royale konkurrence 3 millioner dollars ind på kontoen. Selve konkurrencen havde en præmiepulje på 30 millioner dollars, mere end hvad FIFA Women's World Cup havde i puljen.

doto 2 prize 2019.JPGKilde & Image credit:

The International