DualSense controller til PS5 virker med Android

dualsense PS5 android
Sony kridter banen op til udsendelse af deres nyeste PlayStation 5-konsol (og de ledsagende controllere) til anmeldere og influencere, inklusiv tech YouTuber Austin Evans. Evans kom modtagelse af PS5 i forkøbet med en indledende video om konsolens ”DualSense” controller, som afslørede en interessant detalje for smartphone-gamerne - PS5-controlleren ser ud til at virke med Android.

Third-party controller understøttelse har historisk set været kompliceret på Android, i det mindste når det kommer til gamepads, der ikke er beregnet til mobil brug. Xbox 360-controlleren har fungeret godt næsten lige så længe som Android har eksisteret, men PS3-gamepads krævede altid en tredjepartsapp.

Da den ottende generation af konsoller rullede ind på scenen, havde Bluetooth-baserede Xbox One-gamepads ingen problemer med at oprette forbindelse til Android (skønt mapping af knapper ikke altid sad lige i skabet før Android 9 Pie), og PlayStation 4-controlleren fungerer generelt via Bluetooth eller USB.


I videoen fremgår det, at Austin Evans forsøgte at forbinde Sonys nye DualSense-controller med sin Pixel 5, og processen fungerede uden problemer. Han spillede senere et spil over Xbox Game Streaming på Pixel 5, men her var vibrationer ikke funktionelle (hvilket kunne være et problem med Xbox Game Streaming). Det står ikke klart, om touchpadden fungerer på Android, men padden på DualShock 4 fungerer på de fleste Android-enheder.

Det er rart at vide, at PlayStation 5-ejere kan vælge at bruge controlleren på andre platforme.

Source & Image credit:

Austin Evans