EA vender tilbage til Steam

origin_story
Rygterne har været ude et stykke tid, men nu er det bekræftet at EA igen vender tilbage til Steam platformen.


Det har i efterhånden lang tid ikke været muligt, at købe nogen spil udgivet af EA på Steam. EA har i stedet for satset på deres egen Origin platform til digital distribuering af deres spil. 

Steam er dog fortsat den største platform på markedet for den slags, og selv med mange tiltag har det ikke være muligt for EA at vinde ind på Steam. 

steamlogo.jpg

Nu har EA tilsyneladende erkendt, at det i sidste ende begrænser deres salgstal, og har valgt at vende tilbage til Steam platformen. EAs senior vice president Mike Blank udtaler: 

“At the core, we are game makers, and our aspiration is to connect as many people as we can to the great games that we built and make it as frictionless as possible for them to do that. So with more players playing more games and more platforms, frankly, we want to be where the players are.”

Så det handler altså om, at være der hvor spillerne og dermed også penge er, hvilket jo alt andet lige er sund forretningssans. Det er dog også gode nyheder for dem, der foretrækker Steam, som stedet hvor har deres spilsamling. 


Første EA spil som finder vej til Steam vil være Jedi Fallen Order, som udkommer d. 15. november. 

Det vil dog ikke være det sidste og også spil som The Sims 4, Apex Legends, FIFA 20 og Battlefield 5 vil snart være at finde på Steam. 

Ud over det så vil man også få mulighed for at benytte sig af EA Access tjenesten via Steam, hvor der er mulighed for tidlig adgang og gratis spil.

ea-origin-access-premier-980x620.jpg

Desværre får man ikke muligheden for at overføre eksisterende Origin spil til Steam. EA arbejder dog på, at gøre cross play muligt imellem Origin og Steam versioner af samme spil, så de ikke ender med at splitte deres spillerbase op. 


Kilde: Dark Side of Gaming