Epic fremviser Unreal Engine 5 afviklet på PS5

unreal engine 5
Der er sket en markant udvikling inden for spil rent visuelt. Spil begynder at se mere realistiske ud end nogensinde takket være de fremskridt, der er gjort inden for spilteknologien, der har gjort det muligt for spiludviklere at skubbe grænserne.


En ny demovideo, der er delt på YouTube af folkene hos Epic Games, viser, hvordan Unreal Engine 5 ser ud, mens den kører på Sonys PS5. Det skal bemærkes, at dette er en demo, som er blevet bygget specifikt for at vise, hvad Unreal Engine 5 er i stand til og alle dens funktioner.

Selvom det kan være svært at gengive på en video, fremgår det tydeligt, at især belysningsteknikker og teknologien, der bruges i Unreal Engine 5, kan få spil til at fremstå utroligt dynamisk og realistisk. Døbt Lumen, har Unreal Engine 5 et nyt globalt belysningsværktøj, der er dynamisk og tilpasningsdygtigt, hvor det kan ændre ting som solens vinkel baseret på forskellige tidspunkter på dagen, tænde en lommelygte eller indirekte lys tilpasse sig i spilmiljøer. 

Virksomheden forventes også at ændre sin tilgang med Unreal Engine 5 med hensyn til omsætning. Med tidligere udgivelser ville Epic give udviklere mulighed for at bruge Unreal Engine gratis, men modsat kræve 5% fra salg genereret af spillet efter de første $ 3.000 er nået. Med Unreal Engine 5 har virksomheden imidlertid øget denne, og vil give udviklere mulighed for at beholde alle royalties for den første $ 1 million af salg, der genereres, og derefter tage et 5% cut.