Gears 5 test

Gears fps shooter epic games review
Træk din shotgun frem og gør dig klar til at forvandle store stykker kød til mindre stykke kød. Gears 5 er ude, og det går bestemt ikke stille for sig.

Træk din shotgun frem og gør dig klar til at forvandle store stykker kød til mindre stykke kød. Gears 5 er ude, og det går bestemt ikke stille for sig.

multiplayer gears 5 test epic games.jpg

Tre år efter den 4 udgivelse i Gears of war serien, sidder vi nu med den næste hæsblæsende, og alt ødelæggende tur med Delta Squad. Historien foregår i kronologisk orden efter det forrige spil. Vi følger JD, Del, Marcus, Fahz og Kait igennem deres kamp mod ”The Swarm”. En gruppe af dæmon lignende skabninger, der stadig skaber kaos efter Gears of war 4. JD og Marcus er let genkendelige, men vi ser nu nye ansigter i en ellers sat gruppe af stærke mænd med to adams æbler, og en bekymrende entusiasme for, at sprætte alt der bevæger sig op med deres motorsavs-riffel. Heldigvis falder de nye godt ind og formår, at skabe en ny dynamik i en ellers ret langtrukket serie.Teknisk set

Gears 5 er udviklet af The Coalition, det er deres andet spil i serien efter de overtog fra Epic games. Spillet blev udgivet den 6 september 2019 for alle med Ultimate edition og d 10 september for standard pakken. Jeg anbefaler man anskaffer sig det over steam klienten, da Windows Store og Xbox companion kan forvolde problemer med installering, samt hvis du vil spille på flere computere.

I det man først åbner spillet, bliver man mødt med en belysnings manual udover det sædvanlige. Her skal du nemlig ikke blot scrolle frem og tilbage, indtil du kan/ikke kan se tre symboler, men derimod redigere både kontrast, lys og ”HDR Brightness” ud fra tre billeder der viser mørke, dagslys og nattelys. Altså understøtter Gears 5 HDR hvis du er så heldig at have en maskine og en skærm der kan klare det.

Af en eller anden grund var min Y akse omvendt som standard, det er dog hurtigt fikset i indstillinger.

the coalition Gears 5 spiltest skydespil.jpg

Men hvad kræver det af din trofaste metal-gaming-hest for at kunne eksplodere dig vej igennem Gears 5?

Gears 5 Minimum System Requirements

 • OS: Windows 10 May 2019 Update
 • CPU: Intel Core i3-6100 3.7 GHz or AMD FX-6100 3.3 GHz
 • RAM: 8GB System Memory
 • GPU RAM: 2GB Video Memory
 • GPU: GeForce GTX 760 or Radeon R9 280
 • DX: DirectX 12
 • HDD: 80GB available hard drive space

Gears 5 Recommended System Requirements 

 • OS: Windows 10 May 2019 Update
 • CPU: Intel Core i5-4690 3.5 GHz or AMD Ryzen 3 2200G 3.5 GHz
 • RAM: 8GB System Memory
 • GPU RAM: 4GB Video Memory
 • GPU: GeForce GTX 970 or Radeon RX 570
 • DX: DirectX 12
 • HDD: 80GB available hard drive space

Spillet er testet på PC med en i7 4970k, 16 gb ram og et GTX 970.

Rejsen begynder 

Igennem hele historien spiller man på skift som to personer, JD også kendt som søn af Marcus fra de andre Gears of war spil, og Kait hvis mor blev fanget af the swarm og til sidst dræbt af Kait selv, i slutningen af Gears of war 4. Spillet har en ”forced” tutorial hvori du spiller som Del, et medlem af Delta Squad, som du senere vil udforske resten af spillet med. Heldigvis byder den faktisk på mange gode tips og tricks for nye spillere, alt imens ”Dave” din venlige robot hjælper, tilføjer et humoristisk tvist der helt sikkert vil ramme din grine-nerve.

Gears fps shooter epic games review.jpg

I første act spiller man som JD. Her er ens mission at få Hammer of Dawn op at køre. I rigtig Gears of War stil kan det selvfølgelig ikke ske uden problemer. Efter de vender tilbage fra en mere eller mindre vellykket mission er sector two under angreb fra the Swarm. Her overtræder JD hans beføjelser og må leve med konsekvenserne af hans valg.

I resten af spillet følger man Kait og Del i deres jagt på svar til Kait’s hovedpine og hendes mors fortid såvel som hendes egen fremtid. I et plot der kan gennemskues så længe man kan tælle til ti, formås der dog at blive hæklet et enkelt eller to plot tvists ind, der giver lidt ny energi til historien. Hvis historien er lidt slatten som vi ser her, må det hele jo afhænge af leveringen. Og her er der bestemt ingen klager. Alle voice actors gør deres arbejde til perfektion. På intet tidspunkt var det unaturligt at Del er lidt for glad for hans robot ven, eller at Marcus bad om at rette ind og gøre det der blev sagt. For hvordan kan man ellers have det, når en mand der lyder som en garvet cigarryger krydset med en traktor motor beder dig om noget.

Epic games gratis spil Gears anmeldelse.jpg

Taler vi om skurke er der ikke meget konkret at finde. Kampen er mod the swarm med det ene mål at udrydde dem alle. Historien bygger altså ikke så meget på hadet mod en skurk der bærer alt magten. Men mere frygten for menneskelig udryddelse. Der kan også argumenteres for skurken er noget helt andet, men det vil jeg ikke gå mere ind i for at undgå spoilers.

Gears 5 trækker i en lidt anden retning end dets forgængere. Coalition har her prøvet at gå ”open world” vejen. Du vil igennem spillet udforske to primære steder. Her vil du transportere dig frem og tilbage mellem missioner på en vedstykkelig skabning som de har valgt at kalde en ”Skiff”

Et sammenkog mellem en drage til kite-surfing, en barnevogn og en firkantet klods med ski på, er hvad de kunne konstruere til menneskelighedens sidste håb. Ikke meget giver mening her, men frem og tilbage får den dig da.

anmeldelse Gears 5 epic games the coalition.jpg


Gameplay

Spillet i sin kerne er stadig det velkendte cover-action-shooter, som har været grundstenen af Gears of war serien siden første spil. Hele historien kan spilles igennem i co-op med en til to kammerater. Det brede arsenal af våben som du vil finde igennem spillets gang har, ligesom historien, sine op og nedture. Nogle våben kommer med fede tilføjelser, heriblandt er Lancer våben nok de mest interessante. Retro Lancer kommer udstyret med en bajonet du kan bruge til at spidde modstanderne med. Mens GL Lancer kommer med en granat kaster, som affyre missiler til et punkt du selv markere. De andre klasser af våben er dog mere ”standard” og tilføjer ikke rigtigt noget ekstra udover det forventet.

Gears gratis spil multiplayer coop.jpg

fps skydespil epic games gratis spil singleplayer.jpg

Dine våben er ikke det eneste redskab mod the swarm. Baird, en opfinder og tidligere leder af Kilo squad, udstyrer nemlig Delta squad med en ”one-of-a-kind” robot ved navn Jack. Jack kan igennem spillet opgraderes. Heriblandt giver det mulighed for at han kan blænde fjenden eller gøre hele dit hold usynlige så han kan blænde eller kontrollere modstandere, samt gøre hele dit hold usynlige. Jack kan endda blive styret, hvis man vælger at spille historien igennem med et par venner.

Jack bliver hurtigt uvurderlig til ens overlevelse i Gears 5. Spillet er nemlig slet ikke nemt. Easy og medium er ret overkommelige for enhver med lidt shooter erfaring. Men bumper man sværhedsgraden yderligere op, begynder man virkelig at blive sat på prøve.

Multiplayer delen har en masse godt kørende for sig. Med 3 forskellige modes; Versus - Spiller mod spiller, Escape - Tre personers co-op og Horde - 5 spillers overlevelse mod computere. Her shiner Escape virkeligt igennem. Det er et nyt koncept, hvor du bliver sat med målet om at undslippe et sted, efter at have plantet en bombe eller lignende. Til jobbet har man meget få ressourcer, og må derfor lede efter depoter med ammunition og våben. Der bliver kørt baner på rotation, så den bane du spiller i uge et, er ikke den samme som den i uge to. Der er også mulighed for at skabe dine egne baner som du kan dele med dine venner eller resten af fællesskabet.

første person skydespil gears of war the coalition.jpg


Det smukke ydre

Gears 5 er uden tvivl et virkelig flot spil. Med farver der får nethinden til at koge over, planter og træer der svajer i vinden, eller snestormen der fylder jorden med pulver sne. Det gør man næste ikke kan lade vær med at stoppe op og suge det hele til sig. Selv med det meste på medium, og nogle få indstillinger på høj, gør Gears 5 det utroligt godt. Alt imens det holder en stabil framerate på 60+ og til tider helt op til over 100 på test maskinen. Gears serien har altid fulgt godt med tiden i forhold til det grafiske, og det er en fornøjelse at se, det stadig holder ved i denne udgave.

gears 5 of war review first person shooter.jpg

Lyden tilføjer et nyt lag. Det er tydeligt at holdet bag er gået all in her. Skud lyder lige så meaty som våbnet ser ud. Musikken er produceret af Ramin Djawadi, som mange nok vil genkende fra serier som Game of thrones og Westworld. Det høres også her, specielt imens man udforsker diverse områder, eller omstrukturere modstanderens ansigt. Den konstante kvalitet i Gears 5 er et frisk pust i et ellers meget Indie fyldt gaming rum, og er med til at forhøje niveauet og indlevelsen.


Konklusion

Gears 5 er tydeligvis et godt spil, der er tydelig inspiration fra spil som God of war og til dels Halo. Det når desværre ikke helt samme højder, for eksempel når man er ude og explore. Der er massere at beskæftige sig med, og jeg vil sige at de positiver der er at finde, udvejer de negativer jeg har sat fokus på. Det var tydeligt for mig, at spillet nok ikke var ment til en som mig. Jeg følte mig aldrig personligt super engageret i, at udforske alle side missionerne, eller samle hver eneste collectible. Måske hænger det sammen med, at der aldrig rigtigt var noget at lave på vej fra sted til sted. Man møder ingen roaming swarm monstrer eller andre køretøjer. Selvom det måske havde være mærkeligt, at have et par isblokke eller sten midt ude i ingenting for at give lidt cover, ville det have været fedt at se dem arbejde sig uden om det. Det havde givet spilleren noget at lave når de var på farten. Men jeg kan stadig sætte pris på det som tydeligvis fungerer, heriblandt den måde våben håndteres på, og de brutale finishing moves man kan lave. Prisen er deroppe af, standard udgaven vil sætte dig ca. 520,- DKK tilbage imens Ultimate Edition vil koste dig ca. 600,- DKK. Til prisen er det svært at sige om det er et must buy. Du får nok content for pengene. Men det kommer helt an på hvor komfortabel du er med at smide den mængde penge efter et spil,

Det skal også lige noteres at der er micro-transactions i spillet. De er i øjeblikket kun kosmetiske, men som set med Gears of war 4, er det ikke umuligt det bliver anderledes i fremtiden.

Jeg giver Gears 5 en solid 7/10

Den lidt haltende historie og gennemskuelige plot trak ned i min bog. Normalt bekymrer jeg mig ikke om det og prøver bare at leve mig ind i historien bedst muligt. Men her var det simpelthen for tydeligt. Alt i alt var Gears 5 en super fed og sjov oplevelse at spille igennem, hvilket jo i sidste ende er det vigtigste.

Pros:

- Visuelt genialt

- Lyd, voice og musik er sublimt

- Elskværdige karakterer

- Sjovt og vanedannende gun-play

- Replayability i form af escape og horde modes

Cons:

- Alt for gennemskueligt plot

- Nogle få kedelige våben

- Ikke sikker på micro-transaction i fremtiden

- Personlig pet peeve: Ikke nok motivation til at udforske