Google Stadia udsolgt

google-stadia-controller
Google har meddelt, at de ikke vil være i stand til at levere alle preorders til deres Google Stadia spil streamings service, som er annonceret til at gå live d. 19. november i år.


I en annoncering i sidste uge hed det sig fra Google, at “Founders Edition hardware ville begynde at lande hos kunderne d. 19. november. De første spillere, som havde lavet en preorder på Founders Edition hardware bundles, var lovet at kunne logge ind på den nye service d. 19. november.”

Google har meddelt, at deres Founders Edition Bundle, som var annonceret som den eneste måde at komme på Stadia fra starten af, nu er udsolgt på tværs af alle 14 lande, hvor Google Stadia vil være tilgængeligt til at begynde med. 

google stadia premiere edition.jpg

Man kan stadig bestille den tilsyneladende meget lignende Premiere Edition, til samme pris som Founders Edition sættet, men det er ikke helt sikkert hvornår køberne af det sæt vil kunne få adgang til Stadia ud over at det vil være “i løbet af i år.”

Google har udtalt, at de glæder sig til at åbne op for den nye tjeneste, men flere medier har spurgt ind til leveringen, og har fået at vide at leveringen af Founders Edition hardware vil ske i den rækkefølge, som bestillingerne er modtaget. Så der er altså ikke nødvendigvis nogen garanti for, at man vil kunne nå at modtage det inden d. 19. november. 

Når Founders Edition er blevet sendt ud, vil Google begynde at sende Premiere Edition sættene. 


Der er altså lidt forvirring om hvordan Stadia vil komme fra start. Både Founders og Premiere versionerne af Stadia er blevet solgt for 999 kr. herhjemme og begge to inkludere en Chromecast Ultra og en Stadia Controller sammen med adgang til Destiny 2, som for øvrigt snart bliver Free to Play på alle andre platforme, og tre måneders abonnement til Stadia Pro. 

Founders Edition køberne får en speciel mørkeblå controller, et tre måneders medlemskab, som de kan give til en ven, og muligheden for at være først i køen til profilnavne ud over de andre ting. 

google Stadia founders edition.png

Alle andre brugere som har lyst til at kigge nærmere på Google Stadia, uden at købe nogen af de to pakker, må væbne sig med tålmodighed til den gratis version af tjenesten bliver lanceret på et tidspunkt i løbet af næste år. 

Alle preorders på Google Stadia vil komme med en kode, som giver adgang til tjenesten, som også burde virke på PC og visse Android enheder. Adgang til Stadia via de enheder kræver ikke, at man bruger en Stadia Controller eller en Chromecast Ultra. 

google-stadia-hero-w810h462.jpg

Når hardwaren kommer ud til brugerne vil den dog være lidt begrænset. Google har meddelt, at Stadia Controlleren kun virker via WiFi sammen med en Chromecast Ultra, og altså ikke kan bruges som en standard Bluetooth controller med din telefon eller PC. 

Controlleren kan dog bruges via kabel over USB sammen med din PC eller telefon. Det er dog klart igennem Googles udmeldinger, at deres egen Stadia Controller vil være den eneste måde at spille Stadia spil via dit TV. Der vil tredjeparts enheder ikke virke. 

Hvis man vil bruge anden hardware, end Googles egen, skal man spille via PC eller Android enheder, hvor fx tastatur og mus også vil være understøttet. 

stadia controller.png

Lige nu er det svært at sige, om den lidt rodede og tilsyneladende begrænsede udrulning af Google Stadia sker på grund af manglende hardware forsyninger hos Google, eller om det er en del af en bevidst strategi for at begrænse belastningen på den nye tjeneste. 

Det lidt rodede indtryk og de begrænsede informationer er dog ikke noget der giver det bedste billede af en ny stor tjeneste som Google har satset stort på. 

Læste du også: Google Stadia hands on

Kilde: Ars Technica