Konsoldræberen har fået en lanceringsdato

Google stadia 19 november 2019
Google Stadia er programsat til den 19. november, har Google netop annonceret.


Udgivelsesdatoen for Googles spil streamingtjeneste blev bekræftet under Made by Google eventet, hvor vi også forventer at høre mere om Pixel 4.

Denne udgivelsesdato er for dem, der forudbestilte Stadia Founders Edition. Andre kunder modtager efter denne dato alt efter tidspunktet for ordrens modtagelse.Samtidigt fremsendes kunderne en aktiveringskode, når deres pakke er sendt, som de kan benytte til opsætning af deres Stadia konto.

Hvad er Google Stadia?

Stadia er Googles streamingtjeneste, der sigter efter at være en konsolekonkurrent til de allerede etablerede aktøre på markedet, der giver spillerne mulighed for at streame top tier spil som Assassin's Creed Odyssey og Doom Eternal uden behov for en fysisk computer ved siden af.

Ifølge Google kan du med Stadia gå fra at åbne en Chrome fane til at spille et 4K, 60fps-spil på fem sekunder, ingen installation kræves. Hvad mere er, vil du kunne bruge det på de fleste af dine enheder, da Google ved lanceringen har lovet, at Stadia vil understøtte stationære computere, laptops, tablets og smartphones.

Det lyder dyrt?

Det korte svar er nej. Tidligere i år frigav Google priserne for Google Stadia, og det er alt andet er dyrt.

$ 9.99 / £ 8.99 (ca. AU $ 14) pr. måned for ubegrænset spil. Hertil kommer relative begrænset krav til din internetforbindelse. 35 Mbps for fuld 4K HDR / 60fps), hvilket på dansk jord er nemt at opfylde for de fleste potentielle kunder.

Det lyder næsten for godt ud at være sandt.

Google har lovet, at Google Stadia's cloud performance svarer til en konsol værende i stand til at kunne levere 10.7 GPU teraflops, hvilket er mere end PS4 Pro og Xbox One X tilsammen. Hvis det er tilfældet, kan dette være en total game changer.

Hvorvidt dette holder stik, afsløres altså fra 19 november

 Vi venter imidlertid på, at Google deler flere detaljer om nøjagtigt, hvilke regioner der får adgang, og hvilke spil der vil være tilgængelige ved lanceringen

Der bliver åbnet for tilgang til spil fra 09:00 PT / 17:00 BST / 12:00 ET den 19. november.