Kaspersky tester ny eSports Cheater Detector

43268759392_bc74050c85_z
Kaspersky kommer fra en boldgade, hvor det omhandler at beskytte pc'er og virksomheder mod cybersikkerheds trusler. Nu føjer Kaspersky en gren til familien omhandlende beskyttelse mod eSports-spillere mod cheating.


I denne uge annoncerede de en betaversion af Kaspersky Anti-Cheat, et værktøj, der specifikt er lavet til eSports organisationer for at sikre fair play.

Det er ikke svært at gætte hvorfor. eSports hold kan vinde millioner ved at deltage i turneringer i populære titler som Dota 2, League of Legends og Counter-Strike: Global Offensive. Så at kunne snyde modstanderen på dette niveau - som er sket før - kan starte en lavine af medfølgende problemer for arrangørerne og eSports holdene.

Når det kommer til professionel gaming, er det bydende nødvendigt, at konkurrencen er fair.

De metoder, der i øjeblikket anvendes til at afskrække cheaters, varierer fra begivenhed til begivenhed. Blizzard administrerer omhyggeligt alt det udstyr, der bruges til Overwatch League (en professionel eSports-liga for Overwatch spillere), for eksempel, mens Ubisofts partnere til Rainbow Six Siege er afhængige af anti-cheat-løsninger, fordi mange kampe spilles online. Arrangører kan i vid udstrækning selv bestemme, hvordan de ønsker at opretholde lige vilkår i en given eSports titel.

Ifølge Kaspersky skal deres cloudbaserede løsning installeres i spillernes core systemer, hvorefter punktet "spilprocesinformation” indsamles, og, sendes til Kaspersky Anti-Cheat cloud og analyseres for mistænkeligheder.

En dommer modtager derefter rapporten i realtime gennem et webinterface, hvorefter dommeren og organisationen skal beslutte, hvilke handlinger der skal udføres mod den snydende part.

Kaspersky samarbejdede med StarLadder, der er vært for turneringer for adskillige titler, som inviteres til en beta test af Kaspersky Anti-Cheat.

Alexander Chegrinez, forretningsudviklingschef hos StarLadder, forklarede i en pressemeddelelse:

"We will test this new solution at our tournaments to check how often players resort to dishonest behavior."

Hvorvidt det vil føre til et længere partnerskab eller ikke, afhænger af værktøjets muligheder.

Kaspersky Anti-Cheat blev også gjort tilgængelig for spiludviklere på udkig efter en måde at opretholde integritet i ikke-eSports kampe. Tjenesten har masser af konkurrence på dette område, hvilket kan gøre det sværere for Kasperskys løsning at få taletid.

Du kan lære mere om Kaspersky Anti-Cheat her


Kilde & Image credit:
Kaspersky, StarLadder, Businesswire