Microsoft klar til test af Project xCloud

project_xcloud
Gaming alle steder uden behov for din konsol eller PC er fremtiden mener mange. Microsoft er med på Game Streaming vognen og er ved at gøre klar til den første offentlige test af deres Project xCloud service.

Det er omkring et år siden, at Microsoft annoncerede planerne for deres Project xCloud spil streamings service. Kort fortalt en tjeneste, hvor du via din mobilenhed kan streame dine spil fra skyen i stedet for at afvikle dem på din PC eller konsol. 


Microsoft er nu klar til i næste måned at starte en offentlig test for Android brugere i USA, Storbritannien og Sydkorea. Det er ikke en helt åben test, og vil kun være for et begrænset antal inviterede brugere. Interesserede kan skrive sig op via Xbox.com og være heldig at få en invitation til testen den vej. Det vil som sagt starte med et begrænset antal testere og så stige over tid.

microsoft_console_streaming_project_xcloud.jpg

For at være med skal man have en enhed der kører Android 6.0 eller nyere med Bluetooth 4.0, en Microsoft konto og en Xbox One trådløs controller. Det kommer til at blive muligt at spille via WiFi og mobilnetværk. Under testen arbejder Microsoft sammen med adskillige mobilselskaber for at kunne analysere og optimere oplevelsen af den nye tjeneste. 

Under testen bliver der adgang til Halo 5: Guardians, Gears 5, Killer Instinct og Sea of Thieves men Microsoft lover at der vil komme flere titler med tiden. Der vil være gratis adgang til alle spillene under testperioden.

XboxServices_game_stream.png

Ud over informationerne om den nye offentlige test så er Microsoft ikke kommet med nogen oplysninger om hvornår vi kan forvente xCloud tjenesten går live eller hvad det kommer til at koste. Microsoft har dog meldt ud, at deres tests vil fortsætte indtil brugerne melder om en gennemført god og underholdende oplevelse. Hvor lang tid det så kommer til at tage kan vi ikke andet end gætte om på nuværende tidspunkt.

Phil Spencer fra Microsoft har udtalt, i et interview med Gamespot.com, at de tror på game streaming af den her type i fremtiden, men erkender også at det er en del år ude i fremtiden, før det vil være folks primære og foretrukne måde at spille på. I mellemtiden vil Microsoft satse på, at give folk muligheden for selv at vælge imellem game streaming og lokalt afviklede spil, som vi kender dem allerede. 

GeForce-NOW.jpg

Udviklingen inden for game streaming af den her type har været voksende over de senere år. Nvidia har arbejdet på det en del år efterhånden med deres tjeneste, der tidligere hed Grid, og nu bare hedder GeForce Now. Samtidigt er Google også kommet ind på markedet med deres Stadia tjeneste, som lander til november herhjemme. Så der er ingen tvivl om, at pengefolkene på markedet satser på at det bliver rentabelt på et tidspunkt.

google_stadia.png

Vi følger naturligvis med i udviklingen her på Tweak.