Muligt design til PS5 controlleren lækket

PS5_controller_leak_dualshock_5
Et nyt patent fra Sony, ser ud til at have lækket det, der meget vel kunne ligne PlayStation 5's controller - DualShock 5.


Det lækkede billede af den formodede PlayStation 5 controller, højest sandsynligt kaldet ”DualShock 5”, stammer fra et patent via Sony Japan. Designet minder umiddelbart meget om DualShock 4 ved første indtryk, men der er dog sket en række ændringer.

Den største ændring ser ud til at være et farvel til en af de største features ved DualShock 4, nemlig LED lys-striben aka ”light bar”. Lys-striben havde ikke rigtigt den store mængde brugbare funktionalitet, udover at den var en nødvendighed til PSVR og PS Move, grundet lyset blev tracket. Dette kunne altså tyde på Sony bruger en anden form for tracking på det næste PSVR headset. Den store light bar er blevet erstattet af en ny "mini lightbar", hvilket er en markant mindre løsning, som sandsynligvis også sluger en del mindre strøm.

PlayStation5_controller_leak_dualshock_5.jpg


Formen på DualShock 5 minder som sagt meget om forgængeren ved første øjekast, men her er der tilføjet lidt ekstra tykkelse og bredde, muligvis grundet fokus forøget ergonomi, når controlleren holdes i hånden.

Touch-pad’en og share + option knapperne ser dog ud til ar være bevaret, imens der er blevet tilføjet nogle ekstra features.
Eksempelvis er der nu en mikrofon indbygget i controlleren, samt to 3,5mm jackstick (muligvis en til mikrofon og en til lyd), plus en længe ventet USB Type-C port, til opladning.

Sony har allerede bekræftet at next-gen PlayStation controlleren vil benytte sig af haptic feedback og adaptive triggers, som erstatning for den nuværende rumble teknologi i DualShock 4.
Den haptiske motor, skulle være mere fintunet og give bedre indlevelse, imens adaptive triggers tilbyder forskellige mængder modstand afhængig af hvad der foretages i et spil.

 

Selvfølgelig skal dette læk tages med et gran salt, eftersom det er et patent og muligvis en prototype, men helt usandsynligt ser det ikke ud til at være.
Vi må se hvad Sony præsenterer for os engang næste år.
ps5_controller_built_mic_usb_lightbar_ergonomic_design.JPG 


Billeder og kilder: Tweaktown, Sony Japan patent