PlayStation 5: Sony bekræfter navn og release dato

Playstation 5 kontroller image
Endelig har Sony officielt meldt navnet på deres kommende konsol ud sammen med lanceringsdato og integration af ray tracing og nye controller features.


Mens Sony tidligere har afsløret ganske mange detaljer om sin næste generations konsol, havde de endnu ikke bekræftet konsollens navn eller udgivelsesdato - indtil nu. Som forventet følger virksomheden tradition ved at kalde konsollen PlayStation 5, og frigives i tide til “holidays 2020”

Ud over at bekræfte disse detaljer forklarede Sony også om den nye controller, der skal leveres med PS5 konsollen. Der bliver udskiftning af rumble-teknologien, som erstattes med haptisk feedback for at give mulighed for et større interval af feedback, eller som Sony selv omtaler som “greater range of feedback”

Virksomheden forklarer, at brugerne ikke kun kommer til føle forskellen mellem at køre ind i en væg i et racerspil eller udføre en tackling på en fodboldbane med interaktionen haptisk feedback. Der vil også komme fysisk mærkbar forskel i fornemmelsen af teksturer, når de løber gennem græs eller bevæger sig gennem mudder.

Derudover leveres den nye PS5 kontroller med adaptive triggere, der er indbygget i L2 / R2-knapperne. Devs vil være i stand til at “program the resistance of the triggers” så brugerne kan fornemme trækket i buen eller når de kører gennem ujævnt terræn. Kontrollerne oplades ved hjælp af USB Type-C.

Flere PS5 nyheder ankom via et interview med Wired og CEO for Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan. Han forklarede, at konsollen understøtter ray tracing og ikke gennem en software-niveau-fix, men i GPU hardwaren.

Tilbage i august så vi et Sony patent, der forventes at ligne PS5. Vi har også hørt om dens 120Hz / 4K support og bagudkompatibilitet.

Playstation 5 patent image.jpg


Kilde & Image credit
Sony