PS5 afsløring: Alt vi IKKE fik svar på

tilbehør PS5 sony
Det må være rimeligt at konkludere, at Sony ikke skuffede ved sin nylige "The Future of Gaming" event. Det, der startede som et udstillingsvindue for en række nye blockbuster-spil, tog nye højder med en afsløring af ikke kun en, men to nye PS5-konsoller: en ”standard” PS5 konsol med 4K Blu-ray-drev og en drev-fri/digital version af konsollen, kaldet PS5 Digital Edition.


Sony afslørede foruden den nye PS5 konsol - også en serie af dedikeret PS5-tilbehør, herunder et Pulse 3D trådløst headset, 1080p HD-kamera, DualSense-controller opladnings-dock og en dedikeret mediefjernbetjening med stemmestyring.

På trods af afsløring, sidder vi alligevel tilbage med en tom fornemmelse, og et antal nøglespørgsmål, der stadig mangel en form for besvarelse.


1. Hvor meget koster PS5?

Det store spørgsmål, der stadig er på alles læber; hvor meget koster PS5 konsollen?

Det gælder både prisen på standard PS5 og prisen på PS5 Digital Edition.

Det synes åbenlyst, at den drev-løse version vil være den billigste af de to, men hvor meget? Hvis den eneste forskel mellem de to er fraværet af et 4K Blu-ray-drev, og resten af konsollens specifikationer og funktioner er de samme, er vores gæt en besparelse på omkring 5-600 kroner.

Selvfølgelig venter alle også på nyt fra Xbox-lejren om, hvor meget den nye Xbox Series X vil koste. Denne rygtes også til at blive lanceret i to versioner, en med drev og en uden drev. 


2. Hvornår frigives PS5?

Vi ved, at PS5 lanceres omtrent på samme tid som Xbox Series X, dvs. ”Holiday 2020”, men som det er tilfældet med Microsofts konsol, har vi stadig ikke en endelig dato for lanceringen.

Vil begge versioner af PS5 lanceres samme dag for at maksimere salget?, eller vil der være en lille forsinkelse mellem de to konsoller? Vi tvivler på, at virksomheden vil give nogen form for fordel til Microsoft i denne henseende, så vi forventer et samtidig angreb på konsolmarkedet.


3. Hvilke AV-forbindelser er der på PS5?

Fremvisning af PS5 omhandlede en visuel præsentation af konsollens ydre, men folkene på scenen udlod præsentation af bagsiden, hvor alle tilslutningerne holder til. Knapperne på fronten var til skue i form af et par knapper, som vi antager er Power og eject. Vi kunne også ane to USB-stik på fronten, en Type-A og en USB-C, formentlig til at imødekomme ældre PS4-controllere og den nye trådløse PS5 DualSense-controller.

Men hvad har vi i vente bag på konsollen? Vi antager en HDMI 2.1-udgang og Ethernet-port som minimum. Kan Sony potentielt have integreret en HDMI-indgang til tilslutning af en ekstern kilde? Er der en optisk digital udgang til at forbinde konsollen til ældre AV-modtagere og souandbars? Hvad med 1080p HD-kameraet, hvordan passer det ind?

Konsollen rygtes også at have udvideligt lagerplads ud over den interne 825 GB SSD.


4. Understøtter PS5 Dolby Atmos og Dolby Vision?

PlayStation valgte den nylige lancering til endnu en gang at fremhæve konsollens egen 3D Audio processing, som primært vil blive brugt i spil. Men vi ved stadig ikke, om PS5's 4K Blu-ray-drev, eller streaming-apps, der formodentlig vil blive indbygget i konsollen, understøtter Dolby Atmos, DTS: X eller Dolby Vision.


5. Hvordan ser PS5 spil ud i 8K?

Grundet problemer i forbindelse med den aktuelle Covid-19-pandemi blev beslutningen truffet af PlayStation om at udsende live-streamen i 1080p med 30 frames. Det må siges at være et par pixels mindre end den 8K-opløsning, som PS5 angiveligt er i stand at håndtere, så det er svært at træffe en vurdering af de spil, der blev fremvist under eventet.

Når det er sagt, så imponerede gameplayet under fremvisningen, især Oddworld: Solarstorm og Ratchet & Clank: Rift Apart så imponerende detaljeret ud.