Reddit tester livestreaming

8190377106_f1bcb493ac
I fredags opdagede de første Redditors forummet r/pan, som lod til at være opstået ud af ingenting. Der blev lagt flere opslag op på forummet som hentydede til video og live-streaming.


Og der gik ikke længe fra den første Redditor – u/Infinade – havde været inde og kigge i kildekoden på Reddit appen, før det viste sig, at den gigantiske forum-side havde tænkt sig at åbne for en form for streamingtjeneste af en eller anden art. Mandag den 19. august var det officielt. Hvis man i dag går ind på r/pan kan man følge med i Reddits udvikling af konceptet, hvor de i øjeblikket kører en 5-dages test.

Man kan måske fristes til at tænke: hvorfor skal man kunne streame på Reddit, som historisk set er kendt som et tekstforum? Men realiteten er at det er svært at konkurrere som online platform i 2019 uden at tilbyde livestreaming. Twitter har Periscope, Amazon har Twitch og Facebook har Facebook Live. R/pan’s manager, Deborah Hsieh, fortæller at selvom de har haft stor fokus på at opbygge en solid moderationspolitik for det nye koncept, er de stadig meget opmærksomme på de problemstillinger som livestreaming fører med sig. En del af deres politik har været at opbygge et separat, mere strengt sæt regler, som for eksempel indebærer at man ikke må streame indhold, som Reddits moderatorteam bedømmer som værende offensivt og stødende. For eksempel blev r/TheDonald smidt i karantæne tilbage i juni, da der begyndte at dukke voldelige trusler op derinde. Men det er nok også nødvendigt med sådanne hårde regler for indhold, specielt på en platform så stor som Reddit. Tidligere på året filmede en mand fra New Zealand sig selv på Facebook Live, mens han beskød en moske i Christchurch. Selvom Facebook nåede at fjerne videoen forholdsvist hurtigt, nåede den at få tusindvis af ”views”. Det er naturligvis ikke et spor, som r/pan ønsker at følge.

Ultimativt er Reddits moderatorer dog ikke bekymrede. De fastholder at Reddit flere gange har givet deres brugere nye muligheder for at udtrykke sig, og for det meste har det ledt til mere kreativ udfoldelse og deling af indhold.


Kilder

Wired