Første hands-on med PS5 viser hardwaren og spil

Første hands-on med PS5 viser hardwaren og spil
En række videoer fra japanske YouTubere fremviser PlayStation 5 og en række spil blive afviklet på den kommende konsol.

Sony har inviteret en række japanske YouTubere på et tættere kig med PlayStation 5. Dette er første gang vi ser konsollen i offentligheden, hvor hardwaren mere eller mindre, står i sit endelig stadie.I disse videoer blev der fremvist spil såsom Astro's Playroom og Godfall, der kørte på konsollen i real-time. Ydermere har det japanske website "4gamer" offentliggjort flere billeder af konsollen og udtalt sig om kølingen. Se alle billederne her.
Ingen af videoerne fremviser UI/dashboardet, men det har vi forhåbentlig til gode, til en anden gang.

PlayStation 5 vertical.webp


Ifølge 4Gamer, kunne den varme luft mærkes, der udsendes fra systemet, men uden at det føles ubehageligt varmt. Blæseren var desuden meget støjsvag. Præcis hvordan konsollens køleløsning fungerer, er stadig uklart. Mediet tilføjede, at de var særlig imponeret over præstationen, i betragtning af, at konsollen var placeret i et 30-graders (celsius) varmt lokale.


Den nye DualSense-controller byder også på nogle smarte features, hvor controlleren lyser op i en unik farve, såfremt man spiller flere sammen lokalt. Derudover er der også en lille hvid led-lampe, som viser, hvilken spiller du er, fra 1-4.
DualSense controller led player lights.jpg

Dette nye design inkluderer haptisk feedback (hvilket erstatter den forrige rumble-teknologi) og adaptive triggers, hvor modstanden kan justeres for forskellige gameplay-effekter. Sony har endda inkluderet en mikrofon, samt en USB-C port til opladning, på toppen af controlleren.


PlayStation 5 lanceres i Europa den 19. november i år, i en DIgital Edition udgave, (uden diskdrev) og en standard udgave med diskdrev.


Herunder kan du se et par videoer som fremviser hardwaren, samt spillene Astro's Playroom og Godfall.


Læs også: PlayStation 5 kommer til Danmark 19. november

Billeder og kilder: Pushsquare, 4gamer, The Verge