Ny rekord: 3,4 millioner PS5 solgt på 4 uger

Ny rekord - 3,4 millioner PS5 solgt på 4 uger
Ifølge en rapport fra Digitimes, har Sony afsendt 3,4 millioner PS5-konsoller på bare 4 uger, hvilket er en ny rekord for Sony.

Sony afsendte 3,4 millioner PS5-konsoller i de første fire ugers salg, hvilket er det højeste antal nogensinde for en PlayStation-konsol, ifølge en rapport fra Digitimes. Informationen kommer ikke officielt fra Sony, men fra "industry sources".

Produktionen  af PS5 forventes at nå 16,8 til 18 millioner enheder i 2021, ved hjælp af yderligere kapacitetsstøtte fra TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) og backend-servicevirksomheder, lyder det fra Digitimes.


Ifølge VGChartz, har Microsoft formået at sælge 1,8 millioner Xbox Series X og S, i de første fire uger af salget i USA og Japan (og de første tre uger til salg i Europa). PlayStation 5 har altså solgt næsten det dobbelte, på nogenlunde samme tid.


PlayStation 5 er fortsat udsolgt alle steder siden lanceringen. I vestlige områder som Nordamerika og Europa, modtager butikkerne begrænsede partier, som bliver udsolgt næsten med det samme, de bliver sat til salg. Den nordamerikanske PlayStation Direct-butik modtager større sendinger mere regelmæssigt, men de står dog over for det samme problem.
I Japan har detailpartnere taget andre metoder i brug, eksempelvis lodtrækninger, grundet ekstremt begrænsede lagerbeholdninger.


AMD, der producerer konsollens custom 7nm Zen 2 CPU, har efter sigende, sikret yderligere kapacitet ved TSMC, hvilket gør det muligt at øge konsolproduktionen.


Såfremt rapporten fra Digitimes holder vand, skulle det gerne blive noget nemmere at få fat på en PlayStation 5 i 2021.Billede og kilder: Pushsquare, Digitimes