Starfield fra Bethesda er måske klar i 2021

starfield_pdvg_cover
Starfield har været undervejs i lang tid fra Bethesda og for mange kun været et rygte da det har været sparsomt med detaljer siden det blev annonceret for tre år siden. Nu kunne det dog tyde på at vi begynder at nærme os en udgivelse.

Starfield bliver det første nye rollespil fra Bethesda i 25 år. Så er der meget på spil for udvikleren, når de pludseligt ikke kan læne sig op af den succes og baggrund, som for eksempel deres Elder Scrolls eller Fallout serier automatisk har med sig. Selv om det dog nok kan debatteres, hvor meget succes seneste spil i Fallout serien havde. 


Siden den korte announcement teaser under E3 i 2018, har vi ikke fået meget information ud over et par små hints fra Todd Howard. Selv spillets hjemmeside er gabende tom. Bethesda er dog nu, som bekendt blevet opkøbt af Microsoft, og det kan have sat skub i tingene.  Målsætningen for både Microsoft og Bethesda skulle, ifølge kilder med insider viden, have været en udgivelse af spillet i 2021. 

Det kan dog godt være blevet skubbet en anelse grundet situationen med COVID-19 og de begrænsninger det har medført. Det spændende er dog, at spillet tilsyneladende er så langt fremme i processen, at en udgivelse i 2021 kan komme på tale. Todd Howard udtalte i forbindelse med udgivelsen af Fallout 76, at det bestemt ikke var sikkert, at Starfield ville udkomme på den daværende generation af konsoller. Vi er nu godt i gang med næste generation af konsoller, og her ville et spil som Starfield lande fint.

muligt-starfield-billede.jpeg

Historisk set har Bethesda også for vane at annoncere og udgive spil i samme år. Både Fallout 4 og Fallout 76 blev udgivet samme år, som de blev annonceret. Så vi kan altså sagtens se Starfield endeligt annonceret og udgivet inden for kort tid og slippe for et langtrukket hypetrain. Det var heller ikke ligefrem en strategi der gik helt godt for CD Projekt Red og deres Cyberpunk 2077. 

Så bliver det bare spændende at se om det ender som en PC og Xbox titel udelukkende nu hvor Microsoft ejer Bethesda. En stor eksklusiv titel som Starfield ville være fin ammunition for Microsoft i konsolkrigen med Sony.