De bedst sælgende spil de sidste 30 år

Best-Selling-Games-Data-Feature-Image-11062019-1200x676
Hvis du sidder derude sådan en råkold mandag morgen og tænker over, hvilke spil der mon har solgt mest over de sidste 30 år, så er svaret landet i en let overskuelig pakke.


En YouTuber og PhD studernede bag kanalen Data is Beautiful har lavet en lækker grafisk oversigt over de mest solgt spil igennem de sidste 30 år.

Vi har alle sammen vores yndlingsspil, som på den ene eller anden måde står ud som noget helt særligt. En oversigt som denne  er spændende, fordi den kan vise om resten af verden er enige med os, og samtidig vise hvor meget fejl man egentlig kan tage. 

Resultatet vil måske overraske mange, og det overraskede en del her på Tweak kontoret. Det er ihvertfald helt klart, at man ikke skal underkende Super Marios indflydelse på spilmarkedet eller Tetris for den sags skyld. 


Når man kigger på graferne, er det dog vigtigt at huske på, at det er målt i solgte enheder på verdensplan. Det siger altså ikke nødvendigvis noget om, hvor meget spillet har tjent ind økonomisk. 

Graferne dækker både konsol og PC markedet, og alle free to play spil er sorteret fra, så det er udelukkende købte spil der er med i oversigten.

Det er et spændende dyk ned i historien for spil, og en ret vild detalje at Tetris lå på førstepladsen i ikke mindre end 21 år fra 1992 helt op til 2013.


Kilde: Data is Beautiful