World of Warcraft Classic mega populær på Twitch

2019-09-12-image-25
Nyeste tal viser World of Warcraft Classic er et af de mest populære spil på Twitch


Streaming af computerspil er en af nutidens mest populære kilder til underholdning for unge.

Populære personligheder som Ninja kan trække titusinder af seere på ethvert givet tidspunkt af døgnet, og på samme tid fylde pengetanken gennem donationer, abonnementsgebyrer, salg af varer og sponsorater Med så massiv en indflydelse i markedet, er det ikke svært at forstå, hvorfor nogle spil kan opleve massiv succes (eller fiasko) baseret på hvor populære de er på streaming platforme som Twitch.

Indtil for nylig var Fortnite det spil, der var på alles læber. Nogle af de mest populære streamere spiller Fortnite dagligt, ofte i op til 10 timer ad gangen. Nu tyder det på et skifte er undervejs, og et ønske og variation vinder frem. Her finder vi blandt andet World of Warcraft Classic, en genskabelse af det 15-årige MMO’s oprindelige spil.

World of Warcraft Classic er nu det mest populære spil at streame på Twitch og kan på nuværende tidspunkt prale af 156.000 viewers. Til sammenligning har Fortnite 122.000 (hvilket naturligvis stadig er et meget respektabelt antal) viewers. Selv Ninja, der har forladt Twitch til fordel for Microsofts Mixer, har også streamet WoW Classic på det seneste.

Mixer WOW classic ninja.png

Med det i mente, er det også et forståeligt skifte, da re-lanceringen af World of Warcraft Classic, kommer som et spændende alternativ til spil som Fortnite.

Progressionen er langsom, men givende, og der er mange forskellige mål for spillere at forfølge under deres spil sessioner. Du kan jage sjældne mounts eller pets i spillet, søge efter loots med unikke skills eller simpelthen fokusere på at opbygge din karakters våbenfærdigheder (en funktion, der ikke længere findes i hovedspilet).

Denne konstante variation kombineret med spillets cooperative karakter (som kan føre til forskellige interessante sociale interaktioner) giver både streamere og seere noget nyt at se frem til hver dag.

I modsætning har Fortnite kampe normalt den samme formel.

Uanset hvad, er det interessant at se et så gammelt spil få så megen opmærksomhed. Vi ser frem til at se om spillet bevarer brugernes opmærksomhed i de kommende måneder eller ej.


Image credit og Kilde:
Mixer, Rock Paper Shotgun