Cooler Master MWE-750 Bronze V2 - Solid performance

front_MWE-750_Bronze_V2_cooler_Master
Tilbage i 2017 hilste vi for første gang på Cooler Masters MWE line-up af strømforsyninger – prisvenlige modeller, med god performance for normale dødelige. Nu skriver vi slutningen på 2019, og Cooler Master er nu klar med anden generation. Vi har haft MWE-750 Bronze V2 forbi testbænken, og skal i dag se på hvad der er gjort anderledes, og om vi stadig har at gøre med en billig strømforsyning som kan anbefales.


1_Cooler_,Master_logo.jpg

Specifikationer og features

Inden vi helt når til at kigge på selve MWE-750 Bronze V2 strømforsyningen, skal vi selvfølgelig først igennem de tunge fakta. Jeg har derfor været en tur forbi Cooler Masters hjemmeside, og fundet lidt specifikationer til jer. Disse har jeg listet op nedenfor, efterfulgt af et billede der fortæller lidt om effektiviteten og DC-DC designet:

- Type: ATX V2.52 strømforsyning

- Kabeldesign: non-modulært

- PFC: Aktivt

- Input volt: 100-240V

- Dimensioner: 140 x 150 x 86 mm (LxBxH)

- Blæser størrelse: 120 mm med HDB-leje

- Maksimal blæserhastighed: 2400 RPM

- Effektivitet: 80 Plus Bronze

- MTBF: >100.000 timer

- Beskyttelseskredsløb: OVP, OPP, SCP, UVP og OTP

- Tilgængelige modeller: 500 til 750 watt

2_specifikationer_features_billede.jpg

 

En tur rundt om Cooler Master MWE-750 Bronze V2

Vi har nu styr på alt det formelle i form af indledningen og de tekniske specifikationer. Derfor er det nu blevet tid til at vi vender blikket mod MWE-750 Bronze V2 strømforsyningen, eller rettere kassen den ankommer i. Som stort set alle andre Cooler Master produkter, kommer denne strømforsyning i en lilla og sort/grå kasse, hvor vi på fronten finder et billede af selve produktet og nogle features listet op.

3_cooler_master_MWE_750_kasse_front_bronze.JPG

På bagsiden, finder vi yderligere detaljer over nogle af teknologierne, blæser typen og de kabler der er monteret – samt det antal af stik der er. Der er lige ledes også en effektivitets – og en blæserkurve.

4_80_plus_bronze_cooler_master_strømforsyning_mwe.JPG

Med kassen åbnet op, finder vi selve MWE-750 Bronze V2 strømforsyningen pakket ind i noget tykt bobleplast, hvor at der øverst er en manual vedlagt. Lad os få tingene ud af kassen, så vi kan danne os et overblik over hvad man får med.

5_indpakning_mwe_750_strømforsyning_dokumenter.JPG

Nedenfor ser vi alt indhold fra kassen, lagt ud på bordet. Ud over selve MWE-750 Bronze V2 strømforsyningen, finder vi den før omtalte manual, samt et strømkabel og fire monteringsskruer – og det er sådanset det hele man får med. Da vi har med en non-modulær strømforsyning at gøre, betyder det at alle kablerne er fastmonterede, hvilket automatisk giver noget mindre tilbehør.

6_kasse_indhold_cooler_master_mwe_750_bronze.JPG

Lad os få taget løsnet alle kablerne, og tage en tur rundt om MWE-750 Bronze V2 og se hvilke kabler og stik der er monteret. Den første og mest åbenlyse opgradering i forhold til første generation af MWE strømforsyningerne, er at alle kabler nu er 100% sorte og af den flade type – tommel op, selvom designet stadig ikke er modulært. 7_mwe_750_psu_kabler_sorte_non-modulær.JPGPå bundkort siden, finder vi naturligvis det store 24-pin ATX strømstik. Derudover er der to 4+4-pin EPS stik til at levere strøm til processoren. Disse to stik er monteret på det samme kabel, men længden gør at det ikke bør give nogle problemer, heller ikke i større kabinetter.
8_24-pin_ATX_og_CPU_EPS_strømkabler.JPGSATA-strømmen leveres via to kabler som hver er ud styret med fire stik – altså en total på otte. Eftersom at NVMe er næsten er ved at være en standard i alle moderne computere, og vores harddiske får større og større kapaciteter, betyder det også at brugen for SATA er faldende. Derfor mener jeg i den grad af de otte stik som MWE-750 Bronze V2 leveres med, er mere end nok til ethvert behov.

9_sata_stik_otte_styk_mwe_750_80_plus_strømforsyning.JPG

Når det kommer til Molex, som også så småt er ved at finde sin vej ud, finder vi her ét kabel som er udstyret med fire stik af slagsen. Normalvis finder vi også Molex til Floppy adaptere inkluderet, men disse har Cooler Master droppet, hvilket faktisk ikke gør noget i min optik. Floppy er for alvor ved at uddø, og det samme gør sig gældende for de meget få enheder der måtte bruge stikket.

10_molex_stik_fire_styk_sorte_non-modulære_kabler.JPG

På PCI-Express siden finder vi her to separate kabler, som hver er udstyret med to 6+2-pin PCI-Express stik -altså en total på fire stik. Dette bør også være nok for ethvert behov, især de personer der køber en strømforsyning i den lave ende af prisskalaen som MWE-750 Bronze V2 er. SLI og multi GPU setup generelt er også på vej ud i takt med at grafikkort efterhånden er så kraftige at ét er nok til stort set alles behov.

11_PCI-express_kabler_fire_styk_6+2-pin.JPG

Vi har nu været alle de fastmonterede kabler igennem som MWE-750 Bronze V2 har at byde på, og det er nu blevet tid til at vi vender blikket mod selve strømforsyningen.

12_mwe_750_strømofrsyning_som_helhed_cooler_master.JPG

Designet er meget minimalistisk og kompakt med de sorte farver, kun brudt af klistermærkerne på siderne. Med fysiske mål på 140 x 150 x 86 mm er MWE-750 Bronze V2 en strømforsyning i standard ATX-formatet, som ikke optager unødvendigt plads i dit kabinet. Derfor bør du også uden problemer kunne få plads til denne strømforsyning i et hvert kabinet der understøtter en standard ATX strømforsyning.

13_anonymt_sort_design_uden_modulært_layout.JPG

På den ene side af MWE-750 Bronze V2 finder vi et klistermærke der fortæller serienummeret og oplysninger omkring outputtet på strømforsyningen. Her kan der blandt andet fremhæves den kraftige 12V linje, som har hele 62.5 ampere at lege med – nok til et hvert moderne PC setup.

14_output_listet_på_siden_cooler_master_PSU.JPG

Bagenden byder på det klassiske layout, hvilket betyder at vi finder et strømstik, samt en powerknap og en masse ventilation, hvor at blæseren kan få det varme luft blæst ud. Her er ingen form for ekstra knapper til eller andet, standard og simpelt.

15_stik_for_tilslutning_coolermaster_.JPG

Blæseren der er monteret i MWE-750 Bronze V2 strømforsyningen måler 120 mm og er udstyret med et HDB-leje, hvilket skulle sikre lang holdbarhed og lavt støjniveau – hvor vidt sidstnævnte holder stik, finder vi ud af lidt senere. Herligheden er gemt væk bag et normalt sortlakeret metalgitter.

16_120mm_indbygget_blæser_semi-passiv_køleløsning.JPG

På den modsatte side af klistermærket med output informationerne, finder vi et andet klistermærke – se billedet nedenfor. Cooler Master har holdt det diskret med designet på MWE-750 Bronze V2, hvilket er lækkert at se, da farvetemaet overall blot er sort og hvidt, hvilket passer ind i ethvert PC setup.

17_design_på_siden_MWE-750_bronze_strømforsyning.JPG

Inden vi spænder strømforsyningen for vores belaster, og ser hvordan den yder, tager vi først et kig under motorhjelmen. Bemærk at dette bryder en eventuel garanti på strømforsyningen, så vi anbefaler at man ALDRIG selv foretager sig dette! Ikke desto mindre er alt der skal løsnes, fire skruer og så er man inde.

18_et_kig_indenfor_som_helhed_Mwe_750.JPG

Blæseren som MWE-750 Bronze V2 er udstyret med, som har det såkaldte HDB-leje, kommer fra producenten Yong Hua. Nærmere betegnet er der tale om modellen: HA1225H12F-Z, som altså er en 120 mm model.

19_blæser_modellen_cooler_master_strømforsyning_120mm.JPG

For at holde tingene kølige sammen med blæseren, finder vi nogle aluminiumskøleprofiler i en ret beskeden størrelse. Men så længe der er brugt komponenter i fornuftig kvalitet, er varmeudviklingen minimal – også selvom vi har at gøre med en billig strømforsyning.

20_aluminiums_køleprofiler_semi-passiv_køleløsning.JPG

Vi finder en lille kobberplade mellem indmaden i MWE-750 Bronze V2, og der hvor alle kablerne går ind og er loddet fast til hovedprintet. Dette er for at minimere eventuel støj i at blive sendt frem og tilbage. Der er desuden også et lignende skjold rundt om strømstikket til 230V.

21_afskærming_omkring_strømstikket_for_tilslutning.JPG

Kondensatoren der er monteret i MWE-750 Bronze V2 strømforsyningen er af den billige type. Dette kan tydeligt ses, da dyrere kondensatorer er godkendt til at køre ved temperaturer på op til 105 grader, hvor den der her er monteret ”kun” kan klare 85 grader. Dette betyder dog ikke at ydelsen vil være dårligere, da vi tidligere har testet billige modeller som klarede det ganske godt – for eksempel første generation af MWE strømforsyningerne.

22_680_uf_kondensator_monteret_single_rail_opsætning.JPG

Vi runder af med billedet nedenfor, inden vi igen samler MWE-750 Bronze V2 og spænder den for vores belaster. På det sidste billede nedenfor, kan vi se DC-DC kredsløbet, som har sit eget separate print (øverst til højre). Vi kan på bagvæggen, også se et hvidt stykke plastik som har samme form som et typisk modulært interface. Så hvem ved om Cooler Master måske kommer med en modulær udgave senere? Med det sagt, syntes jeg vi skal samle strømforsyningen igen, så vi kan komme videre og se hvordan ydelsen er!

23_DC_til_DC_printplade_til_højre_MWE_750.JPG

 

Testopsætning og benchmarking

Det er nu blevet tid til at vi skal kigge på hvordan strømforsyningen rent faktisk yder og opfører sig når der kommer strøm til. Udseendet og feature sættet er jo kun den ene del af en strømforsyning, mindst lige så vigtigt – hvis ikke vigtigere – er naturligvis performance.

Testen kommer til at foregå med vores PSU-belaster som er udstyret med en række pærer som vi kan tænde/slukke, og derved præcist holde styr på hvor meget belastning den tilsluttede strømforsyning får. For at måle strømforsyningens PG-signal, og se om den starter korrekt op efter bogen, bruger vi en Thermaltake Dr. Power II. Derudover bliver et multimeter brugt til at måle spændingsværdierne under de forskellige belastninger, samt en normal elmåler til at måle elforbruget. På denne måde kan vi udregne effektiviteten, og se om 80 Plus kravene overholdes.

24_test_udstyr_elmåler_multimeter_PGsignal_måler.JPG

25_strømforsynings_belaster_MWE_750_cooler_master_strømforsyning_ATX.JPG

Ovenover ses elmåleren, multimeteret, Dr. Power II og PSU belasteren.


På vores belaster er det kun muligt at belaste på 12V. Jeg belaster derfor strømforsyningen så meget jeg kan på 12V siden - men foretager mine målinger på alle tre linjer (3.3, 5 og 12V) for at se om de forskellige belastningsgrader påvirker de andre linjer på strømforsyningen. Da de fleste komponenter i vores computer bruger 12V (grafikkort, CPU, harddiske, blæsere etc.) er det naturligvis denne der er vigtigst at belaste.

Lige ledes aflæser jeg forbruget på elmåleren, og udregner effektiviteten som strømforsyningen leverer ved de forskellige belastningsgrader – tjek vores resultater herunder, henholdsvis med en graf for spændingsværdierne og watt ind kontra ud/effektiviteten.

26_spændingsværdier_mwe_cooler_master_PSU_750.jpg

27_effektivitet_watt_ind_kontra_ud_mwe_750_80_plus_bronze.jpg

I vores tests var effektiviteten på strømforsyningen ved de forskellige belastninger var følgende, rundet op/ned. Som vi kan se sammenlignet med 80 Plus kravene på billedet nedenfor (se til højre), overholder Cooler Master MWE-750 Bronze V2 alle de effektivitetsniveauer den skal i forhold til at være en 80 Plus Bronze certificeret strømforsyning:

150 watt belastning: 82% effektivitet

400 watt belastning: 89% effektivitet

750 watt belastning: 85% effektivitet

28_80_plus_tabel_over_effektivitet_MWE_750_bronze.jpg

Lad os få knyttet nogle ord til vores grafer ovenover, og den performance som MWE-750 Bronze V2 strømforsyningen leverede. Tilbage i 2017 så vi på første udgave af disse strømforsyninger fra Cooler Master, i form af deres MWE Bronze 550 og 650 watt. Allerede den gang var der tale om fornuftige strømforsyninger, som leverede varen men manglede de lækre detaljer som sorte kabler og lignende. Dette er ændret på MWE-750 Bronze V2, som nu tilbyder sorte og flade kabler, selvom de stadig ikke kan afmonteres – men hvad med ydelsen?

Støjniveauet var igen på et absolut minimum og blæseren starter først op når der er over 50 watts belastning. Med andre ord er den 100% lydløs når du bare surfer på nettet eller lignende. Det var først når strømforsyningen for alvor blev presset at blæseren var hørbar, og vi skulle op omkring 85% belastning og derover. Her var blæseren hørbar, men ikke støjende – og slet ikke hvis MWE-750 Bronze V2 monteres i et kabinet, som den jo nok vil gøre. Dette giver en indikation på at Cooler Master igen har brugt fornuftige komponenter, der ikke generer for meget varme, hvilket betyder at blæseren kan holde igen.

Jeg roste også første generation af MWE strømforsyningerne for deres ydelse, og det samme kommer jeg til ved MWE-750 Bronze V2. Ydelsen var overall sad nærmest lige i skabet. Under de tre forskellige belastningsgrader var der minimale med udsving på de forskellige spændingsværdier, og alle indenfor de acceptable værdiger – et godt stykke over endda. PG-signalet meldte også alt ok, og effektiviteten var hvor den skulle være i forhold til at være en 80 Plus bronze strømforsyning. Overall har Cooler Master her skabt en værdig efterfølger, som igen leverer god performance, lavt støjniveau, samtidig med at der er kælet lidt ekstra for de små detaljer. Her mener jeg blandt andet de nu 100% sorte kabler, også selvom MWE-750 Bronze V2 stadig ikke er semi-modulær/modulær designet. Med de ord, er det blevet tid til at snakke pris, og få konkluderet som det sidste!

29_MWE-750_bronze_cooler_master_ATX_non-modulær_strømforsyning.JPG

 

Pris

I skrivende stund d. 11/11 2019 kan Cooler Master MWE-750 Bronze V2 findes på nettet til lige under 700,- DKK inklusiv fragt. Sammenlignet med andre strømforsyninger med samme kapacitet og effektivitet, er denne pris sådan set ganske fair. Dog er der enkelte modeller fra konkurrenterne der også tilbyder semi-modulært kabeldesign til omkring samme pris, hvilket også havde været lækkert at se her. Men i stedet er alle kablerne permanent fastgjorte, så et kabinet med et cover foran strømforsyningen vil være et stort plus.

Ønsker du alle detaljerne på MWE-750 Bronze V2 strømforsyningen fra Cooler Master selv, kan du give deres hjemmeside et besøg. Klik blot HER for at blive sendt direkte til deres hjemmeside, med alle oplysningerne.

 1_Cooler_,Master_logo.jpg

Konklusion

Sidste etape i testen er nået, og vi skal nu have samlet tankerne og hvad vi har fundet ud af omkring MWE-750 Bronze V2 strømforsyningen fra Cooler Master. Som jeg nævnte et par gange, skal vi tilbage til 2017, hvor vi første gang stiftede bekendtskab med MWE-serien. Allerede den gang var der tale om fine budget strømforsyninger, som leverede varen uden at koste en bondegård. Vi skriver vi slutningen af 2019, og med lanceringen af anden version af MWE strømforsyningerne, har Cooler Master løftet barren endnu en gang.

MWE-750 Bronze V2 leverede en yderst imponerende performance, både når det kom til støjniveauet, men også spændingsværdier og effektiviteten var hvor de skulle være. Den semi-passive køleløsning, betød at blæseren først startede op når der var over 50 watts belastning. Selv når strømforsyningen blev ret hårdt presset, var støjniveauet yder acceptabelt og ikke noget man ville bemærke, med den monteret i et kabinet. Cooler Master har også opgraderet kablerne på anden generation. Det betyder at vi nu finder 100% sorte og flade kabler på MWE-750 Bronze V2, hvilket er et plus i bogen. Det havde dog været endnu federe hvis kabel designet også havde været semi-modulært – det havde lige givet det sidste.

Cooler Master tilbyder 5 års fuld garanti på deres MWE-750 Bronze V2 strømforsyning og de mindre modeller i samme serie. Dette betyder at du har en solid strømforsyning som er til at betale sig fra, og leverer varen – og du skal ikke tænke på noget de næste fem år. Dette kombineret med de mange andre positive ting ved denne strømforsyning, gør at vi lander på en samlet score på 9/10 samt vores Safe Buy award. Med en MWE-750 Bronze V2 strømforsyning i din computer, går du ikke helt galt i byen – masser af performance og anonymt design, for få penge!


Godt

- Anonymt og kompakt design

- Fornuftig ydeevne og støjniveau

- 100% støjsvag op til 50 watts belastning

- Alle kablerne er sorte

- 5 års garanti fra Cooler Master

- Kraftig 12V linje med 62.5A

 

Knap så godt

- Ikke noget modulært design

- ”Kun” 80 Plus Bronze certificeret


Score: 9 + Safe Buy award

 MWE-750_Bronze_V2_FRONTBILLEDE.JPG

Vores partnere