Cougar 200K Scissor Gaming Tastatur

large_front
Der er efterhånden ikke det produkt fra Cougar vi ikke har dækket her på Tweak.dk. I denne test kaster vi os ud i endnu en tastatur test, men i modsætning til de tastaturer vi normalt tester, som er mekaniske – er dette ikke.

Vi har med et budget tastatur at gøre, som ud over at have et meget tyndt og minimalistisk design, kommer med såkaldte sakse/Scissor kontakter i stedet for mekaniske som vi efterhånden er blevet vandt til. Det betyder at prisen er holdt på et minimum, men at man stadig får en række brugbare features, der iblandt baggrunds belysning og mediegenveje. Lad os starte med at få det tekniske overblik, og dernæst kaste os over en unboxing og kig på 200K tastaturet fra Cougar.

1_Cougar_200K_budget_gamer_tastatur_logo.png

Specifikationer og features

Jeg har været en tur forbi Cougars hjemmeside, og fundet en række oplysninger på 200K tastaturet. Nedenfor har jeg listet specifikationerne op, efterfulgt af et par billeder der kort fortæller lidt om nogle af tastaturets features:

Type: Slim gamer tastatur

Kontakt type: Saks/Scissor

Anti-ghosting: 19-key rollover

Baggrundsbelysning: Ja, komplet

Antal farver på lys: 7 forskellige

Repeat rate: 1x / 2x

Tilslutning: USB 2.0 på 1.6 meter kabel

Dimensioner: 165 x 450 x 23 (LxBxH)

Vægt: 870 gram

2_Cougar_200K_budget_gamer_tastatur_features_1.jpg

3_Cougar_200K_budget_gamer_tastatur_features_2.jpg


Unboxing og en tur rundt om Cougar 200K Tastaturet

Med det tekniske overblik, kan vi som det næste kaste os over kassen som 200K tastaturet fra Cougar kommer i. På fronten af denne finder vi et stort billede af selve tastaturet, med enkelte features listet op, som vi netop har set på ovenfor. Bagsiden af kassen, byder på endnu flere detaljer omkring tastaturet, mens at hele herligheden blot er pakket ned i en plastikpose når vi får åbnet kassen op. Altså er der ikke meget beskyttelse mod stød og lignende når tastaturet skal fragtes.

5_Cougar_200K_budget_gamer_tastatur_kasse_front.jpg

6_Cougar_200K_budget_gamer_tastatur_kasse_bag.jpg

7_Cougar_200K_budget_gamer_tastatur_kasse_åben.jpg

Ud over selve 200K tastaturet, er det eneste vi finder vi kassen en quickstart guide / manual. Her får vi den første tydelige indikation på at vi har med et budget tastatur at gøre, da vi typisk finder ekstra knapper, værktøj, håndleds støtter eller sågar transport tasker inkluderet på andre og lidt dyrere tastaturer. 

8_Cougar_200K_budget_gamer_tastatur_kasse_indhold.jpg

I den højre side af 200K tastaturet, finder vi som på stort set alle andre tastaturer et numpad, samt status dioder øverst. Alle knapperne på dette tastatur er af den lave type, som vi normalt finder på bærbare computere, så vær opmærksom på dette. I page up / down knapperne finder vi mulighed for at justere det indbyggede baggrundslys niveau, hvis man ønsker det dæmpet eller med fuld knald på. 

9_Cougar_200K_budget_gamer_tastatur_højre_side.jpg

Der er også en lang række andre genveje indbygget i tastaturet, oppe i F-knapperne. Her finder vi blandt andet mediekontrol, lommeregner, mail med mere som alt hurtigt kan betjenes via FN-knappen som er placeret til højre for mellemrumstasten. Ved siden af denne knap, finder vi også en dedikeret knap til at skifte mellem de syv forskellige baggrundslys farver som 200K tilbyder – ingen software her.

10_Cougar_200K_budget_gamer_tastatur_venstre_top.jpg

I bunden af tastaturet finder vi fire små gummifødder som skal sikre at 200K tastaturet ligger fast på ethvert underlag. Der er naturligvis også indbyggede gummifødder som gør det muligt at give tastaturet en let vinkel.

11_Cougar_200K_budget_gamer_tastatur_bagside.jpg

12_Cougar_200K_budget_gamer_tastatur_fødder (1).jpg


Testen – Brugen og Komfort

Med turen rundt om 200K afsluttet i bunden af tastaturet, er det nu blevet tid til at knytte nogle ord på hvordan det rent faktisk var at bruge tastaturet. Ganske vidst plejer vi at kigge på softwaren inden vi når til dette punkt, men eftersom at der ingen er til dette tastatur, springer vi direkte til test afsnittet. 200K er uden tvivl det budget tastatur, hvilket også kan mærkes på byggekvaliteten når man håndterer tastaturet. Det virker billigt, og en anelse skrøbeligt, med en del fleks hvis man trykker hårdt på tasturet eller laver ”vride testen”. Jeg kan til dels godtage dette, eftersom at prisen er i den lave ende, men jeg mener stadig at byggekvaliteten bør være bedre, også til denne pris.

Hvad angår selve brugen af 200K tastaturet, var dette noget af en omvæltning for mig. Jeg er vandt til at bruge et mekanisk tastatur til dagligt, hvor der er klar feedback når der trykkes på knapperne, og man er på intet tidspunkt i tvivl om hvorvidt et tastetryk er registreret eller ej. Dette er dog en noget anden historie med 200K tastaturet, som benytter såkaldte sakse/scissor kontakter, som Cougar kalder dem. Dette er på ingen måde nogen ny type kontakt, da det ofte er noget vi ser på bærbare computere og andre billige tastaturer – men hvordan var det så at skrive på disse kontakterne? Lad mig sige det sådan at jeg til dagligt bruger mange timer foran computeren og skriver og spiller på mit tastatur – og skulle jeg bruge 200K til dagligt, ville jeg blive vanvittig. Ganske vidst er prisen lav, men når det langt fra er alle tastetryk der registreres er det ikke optimalt. Det betyder tastefejl når der skrives tekster, og i værste tilfælde døden i online spil.

13_Cougar_200K_budget_gamer_tastatur_blåt_lys.jpg

14_Cougar_200K_budget_gamer_tastatur_grønt_lys.jpg

15_Cougar_200K_budget_gamer_tastatur_rødt_lys.jpg

Det kan godt være at jeg er blevet forvandt til mekaniske kontakter og deres feedback, men ikke desto mindre var dette hvad jeg oplevede ved brugen af 200K på skrivebordet – selv efter en uges tid hvor jeg ikke brugte andet. Dette bringer os videre til komfortdelen, hvor jeg faktisk vil rose 200K tastaturet. Takket være den yderst tynde profil, betød det at jeg faktisk ikke følte at jeg manglede nogen håndledsstøtte eller andet, for at give en naturlig overgang fra bordet til tastaturet, så tommel op her! Placeringen af de indbyggede genveje i F-knapperne, var også gennemtænkt, selvom at medie-betjeningen krævede to hænder i stedet for én som på andre modeller. 

Jeg blev også positivt overrasket over det indbyggede lys i 200K tastaturet. Ganske vidst er der ikke tale om fuld RGB-implementering, men i stedet syv prækonfigurerede farver man kan vælge imellem. Der er noget for enhver smag, og man bør kunne matche et farvetema uden problemer. Lyset kunne også blive overraskende skarpt i lysstyrke, hvilket er et stort plus, og især for et tastatur i denne prisklasse. Dette sammen med lysbaren hele vejen langs bunden, gjorde at 200K så lækkert ud når det lå på bordet, også uden at stjæle alt opmærksomheden takket være det anonyme design.

16_Cougar_200K_budget_gamer_tastatur_close_up_blå.jpg

17_Cougar_200K_budget_gamer_tastatur_close_up_grøn.jpg

Pris

I skrivende stund d. 25/06 2019 kan Cougar 200K tastaturet findes på nettet til omkring 250,- DKK inklusiv fragt. Dette er ikke mange penge for et såkaldt gamertastatur med baggrunds belysning. Dog afspejler den lave pris desværre også det featuresæt og den måde tastaturet er at bruge. Med mindre du er hooked på baggrunds belysning, er der ingen grund til at kaste pengene efter Cougar 200K, de tastaturer der medfølger til præbyggede computere er i samme klasse.

Alle informationerne på 200K tastaturet fra Cougar, kan naturligvis findes direkte på deres hjemmeside. Klik blot på banneret nedenfor, og bliv sendt direkte til deres side i en ny fane.

Konklusion

Vi har nu været hele turen igennem med 200K tastaturet, og det er blevet tid til at sidde de sidste ord på vores test. Det er ikke særlig ofte at vi kigger på low-end produkter som man må sige at 200K er – dog ikke ment negativt. For omkring 250,- DKK får man et ganske OK tastatur, som dog også har sine klare ”fejl og mangler”, lad os starte med at adressere disse. Den første ting kan både ses som værende positiv og negativ, og det softwaren, eller manglen på samme. Der er ingen software til 200K tastaturet, hvilket betyder at alt kontrol foregår direkte på tastaturet, via FN-knappen. 

Det næste er byggekvaliteten, som føles en anelse billig på 200K. Ganske vidst har vi med et billigt tastatur at gøre, men jeg havde stadig forventet lidt mere på dette punkt. Mit største ankepunkt er dog de kontakter som Cougar har valgt at bruge. Om end det er mig der er blevet forvandt til mekaniske kontakter, eller om de bare ikke er præcise nok skal jeg lade være usagt. Ikke desto mindre oplevede jeg gentagende gange at mine tastetryk ikke blev registreret, hvilket er et direkte no-go når vi snakker tastaturer – dette er deres primære opgave. Jeg mener personligt at de tastaturer der medfølger til Bilka computere og lignende er på samme niveau med 200K, når det kommer til kontakterne alene.

Med hvad så med de gode ting? Hvis vi starter med designet på 200K så er dette klart en af de stærke punkter ved dette tastatur. Anonymt og minimalisktisk er stikordene her, og kombineret med baggrunds belysning med syv forskellige farver er der noget for enhver smag. Der er også en række forskellige genveje i F-knapperne til medie og åbning af lommeregneren fors eksempel. Dette er plusser der er værd at tage med, især til prisen. 

Alt i alt lander vi på en samlet score på 6,5/10 for et tastatur i den lave ende af prisskalaen, som tilbyder en række fine features, men fejler på det mest åbenlyse. Havde jeg ikke oplevet så mange tastefejl og tastetryk der ikke blev registreret, havde scoren været markant højere. Men eftersom at dette er så stor en del af et tastatur, ender scoren hvor den gør. 200K er for dem der mener at det medfølgende tastatur til deres præbyggede computer ikke har nok ”bling bling”og features, men stadig ikke ønsker at kaste penge efter et mekanisk et af slagsen.

Godt

Kompakt og tyndt design

Syv forskellige farver baggrundsbelysning

Medie – og andre genveje via FN-tast

Anti-ghosting integreret

Prisen er fornuftig

Ingen software…


Knap så godt

… både godt og skidt

Kontakterne er ikke præcise

Føles billigt skruet sammen18_Cougar_200K_budget_gamer_tastatur_close_up_rød.jpg