COUGAR Vantar Scissor Gaming Tastatur

Cougar_Vantar-feature_arrow
COUGAR vil gerne frem på det danske på nordiske marked. Derfor har de sendt os en masse produkter, som vi skal kigge på. Vi kigger her på deres driverløse lavprofil tastatur med saksetaster. Kan de følge med i konkurrencen i gamingsegmentet for tastaturer?

COUGAR vil gerne frem på det danske på nordiske marked. Derfor har de sendt os en masse produkter, som vi skal kigge på. Jeg kigger her på deres driverløse lavprofil tastatur med saksetaster. Kan de følge med i konkurrencen i gamingsegmentet for tastaturer? 


Lad os starte med de tekniske specifikationer 

Tastaturet er bygget op omkring saksetaster. Det er en membran tast, som vi kender dem fra laptop tastaturer. Det betyder også at hele tastaturet kun er 2 centimeter højt. Det har baggrundslys med RGB farver og Anti-Ghosting så det opfanger alle tastetryk.

 • Switches Scissor
 • Anti-Ghosting Keys 19-Key Rollover
 • Interface USB plug
 • Dimensions 132(L) X 445(W) X 20(H)mm
 • Backlight Eight Backlight Effects
 • Cable Length 1.6m
 • Weight 600g
 • System Requirements
  Windows 7
  Windows 8
  Windows 10

 

Indpakningen og indholdet.

Kassen har fine illustrationer og specifikationer samt features printet udenpå.

Som man kan se, er det driver free, og har 8 indstillinger for lyset. 

 

Inde i kassen finder vi foruden tastaturet, en brugervejledning. Det er en god ide, at læse den igennem, da man skal bruge tasterne til, at programmere tastaturet. 

 

Lad os kigge på tastaturet.

COUGAR Vantar er lavet i plastik. Det ligner godt nok børstet aluminium, men det er bare snyd. Dog er det en ret god efterligning efter min mening. 

 

Tastaturet har sekundære funktioner, som man vælger med Fn-tasten. Der er også mulighed for, at låse Windows tasterne. 

 

Der er funktioner på alle F-tasterne. Alle standard multimedia genveje er lagt ind, og så er der genveje til standard Windows programmer som lommeregner, mail og browser. 

 

En funktion jeg aldrig har set før, som standard på et tastatur er, at man kan bytte rundt på pil og WASD tasterne. Det gør man med en simpel Fn+W funktion, og vupti, så kan man bruge piltasterne som WASD og omvendt. Det er faktisk ret smart, specielt hvis man spiller ældre spil, hvor man ikke kan bytte rundt på tasterne inde i spillet. Det kan også hurtigt give en mere bekvem spillestilling. 

 

På PgUp/PgDn og Home har vi funktionerne for selve lyset. Man skifter den valgte farve eller effekt på Fn+1-8 og så kan man skrue op og ned for lyset eller helt slukke det på de andre taster. Det er super nemt at indstille. Dog gemmer tastaturet ikke indstillingerne, så når du genstarter computeren skal man indstille det igen, da det starter med regnbue-effekt. Det er øv. 

 

Tager vi et kig under tastaturet, finder vi nogle gode gummifødder. Der er også gummi på de foldebare fødder, som samtidig rejser vinklen lidt på tastaturet. Det kan jeg personligt godt lide, da jeg ikke bryder mig om et helt fladt tastatur. 

 

Testen - komfort og brug 

Jeg har brugt tastaturet over nogle dage, og er faktisk blevet ret glad for det. 

Personligt elsker jeg tastaturer der ikke larmer, og det gør dette ikke. Det kender de fleste af os, når vi skriver på vores laptop. Det er ikke den mest larmende type tastatur. 

At tastaturet er så lavt som det er betyder, at man næsten ikke har behov for håndledsstøtte. Nu skriver jeg næsten, for efter nogle timers brug i træk, kan man altså godt have behov for en mere rolig skrivestilling. Det får man desværre ikke med dette tastatur, hvilket er knap så godt. Det havde dog været endnu værre med et mekanisk tastatur med høje taster. 

Tastaturet er blevet brugt til gaming, og til at skrive artikler samt chattet med på nettet. Der er ikke holdt igen. Jeg kan godt lide den lille vandring der er i denne type taster. Det er ikke så anstrengende at skrive på i længere tid, hvilket er super godt. 

Lyset.

Lyset i tastaturet er i bund og grund ret fedt. Dog bliver lyset ikke fordelt ordentligt i kanten rundt om tastaturet, hvilket er lidt ærgeligt, og giver et billigt indtryk. Dioderne skulle have været helt væk, og lyset fra dem skulle have været så diffust, at man ikke kan se dem igenne den hvide plastkant. Det kan man desværre. 

 

Der er lys i COUGAR logoet i tastaturet, hvilket ser ret fedt ud. Lyset i selve tasterne kan være lidt svært at se, specielt hvis man sidder fra en skarpere vinkel. Det er lidt en skam. Generelt er lyset ikke det meste overbevisende jeg har set til dato. 

 

Prisen.

Jeg har været en tur på nettet, og lede efter nogle priser på COUGAR Vantar. Her ligger prisen på lige omkring 300 DKK, hvilket er en meget fair pris for tastaturet.
 

Konklusionen.

Jeg har som skrevet, brugt tastaturet over en lille uges tid, og jeg kan rigtig godt lide det. 

Jeg er vant til membran tastatur, så dette tastatur falder helt i min smag i forhold til hvor meget larm der kommer fra det. Det er et af de mere støjsvage tastaturer jeg har anmeldt. 

Komforten er også god, da højden ikke er for meget. Det er dog ikke helt nok, når man sidder i lang tid og skriver eller spiller. Så begynder man, at kunne mærke det i håndled. Det er knap så sundt. Håndledsstøtte er det eneste rigtige på tastaturer, så man får en god vinkel på sine håndled. 

Det at tastaturet er driverløst, synes jeg er en rigtig fed feature. Man kan dog have behov for, at optage macroer en gang i mellem. Men det findes der mange programmer til i forvejen. Så er der Fn-funktionerne som multimedia, som jeg ikke rigtig bryder mig om. Jeg vil helst have dedikerede taster til den slags, så man ikke skal trykke på flere taster af gangen. Det er nok en personlig præference. 

Til sidst er der lyset, som ikke rigtigt spiller i mine øjne.  

Godt:

 • Driverløst (for nogen)
 • Fn-funktioner (for nogen)
 • Støjsvagt
 • Kort vandring på taster

Mindre godt: 

 • Driverløst (for nogen)
 • Fn-funktioner (for nogen)
 • Mangler dedikerede multimedia taster
 • Lyset er ikke diffust nok
 • Lys i taster er dårligt ved normal vinkel
 • Tastatur husker ikke lysindstillinger

Når det hele lægges sammen, kan jeg desværre ikke give mere en 8/10 i score for dette tastatur. Specielt det med, at det ikke husker indstillingerne er får dårligt. Jeg kan godt give tastaturet en Safe Buy award, da man får et udmærket tastatur. Og hvis man læser denne anmeldelse inden, så ved man jo hvad man går ind til.