Keystone ønsker at revolutionere det mekaniske tastatur

keystone
En af de positive aspekter ved mekaniske tastaturer er, at de har tendens til at fokusere meget på holdbarhed, hvor en typisk mekanisk switch siges at kunne håndtere over en million tastetryk.


Teknologien bag disse switche har imidlertid ikke rigtig ændret sig så meget gennem årene, hvilket er noget, som Input Club håber at gøre.

Virksomheden har for nylig meddelt lanceringen af Keystone, en ny serie af mekaniske tastaturer, som de håber vil revolutionere branchen. Dette skyldes, at Keystone bruger det, der er kendt som Hall Effect-switche, der er afhængige af en magnet inde i kontakten. Dette er i modsætning til standardkontakter, der er afhængige af bøjede metalkontakter.

Den typiske omskifter registrerer normalt, når tasten trykkes, og når en kontakt er foretaget. Det betyder, uanset hvor hårdt eller blødt du trykker, så længe kontakt er lavet, er tastetrykket registreret. Men med Hall Effect switche er ideen bag det, at det afhænger af hvor hårdt eller blødt du trykker på, inputen kan være anderledes.


For eksempel kan et hård tryk skifte et bogstav fra små bogstaver til store bogstaver uden at skulle bruge modifikatorer. Det kan også bruges i spil, hvor et blødt tryk kan betyde, at du vil have din karakter til at gå, mens et hårdt tryk gør din karakter løbende. Det lyder som en interessant tanke, i det mindste i teorien, men hvordan det virker i det virkelige liv, har vi til gode at teste af på egen hånd.

For de interesserede er Keystone klar til at blive udgivet i februar 2020, og er i øjeblikket på Kickstarter, der forsøger at rejse midler til sin produktion.