iPad Pro killer opgradering afsløret

ipad pro mockup
Rygter har længe cirkuleret om, at den næste iPad Pro ville integrere Mini-LED-teknologi, men nu tydernye informationer på, at vi vil se ankomsten af to skærmtyper næste år.

Det koreanske websted The Elec hævder, at både en Mini-LED og en OLED iPad Pro vil lanceres i 2021. Apple tager en trinvis tilgang til lanceringen, der betyder en tidlig 2021 revision af Mini-LED og senere på året en OLED model.

Den nøjagtige begrundelse for denne beslutning er ikke officielt udmeldt, men ifølge Jong Jun Lee, er Samsung i øjeblikket ved at renovere sin A4-fabrik i Asan, Sydkorea, for at producere OLED-skærme til iPads.

Mini-LED er en ny teknologi, der sigter mod at give den samme klarhed og kromatiske formfaktor som en OLED til en lavere pris. Fordi teknologien er ny, er priserne forventeligt høje, men det forventes, at Mini-LED (og Micro-LED, som er sin egen separate teknologi) over tid, vil kunne tilbydes til mere overkommelige priser. Men i modsætning til de nuværende iPads, der bruger et edge-lit display, er Mini-LED et baggrundsbelyst array, hvilket vil gøre panelet tykkere, og dermed potentielt også enhederne tungere

Hvis man skal tro nuværende rygter, er det kun 12,9” iPad Pro i 2021 klæder, der får en Mini-LED-skærm. Så de, der vælger en iPad Mini, får standard LCD.

Både Mini-LED og OLED har mange fordele i forhold til standard LCD-skærme, især i farvemætning og kontrast. Da begge teknologier muliggør hvad Apple omtaler som ”precise local dimming”, er det muligt at få bedre niveauer af sort på skærmen. Apple bruger i øjeblikket OLED-skærme på sin iPhone og Apple Watch.Source & Image credit:

Apple, The Elec, FreeMockUp