Panasonic lancerer 55 tommer gennemsigtig OLED TV

Panasonic gennemsigtigt tv
Efter at have oprindeligt sat produktionen af transparente tv-prototyper på standby, har den japanske forbrugerelektronikgigant, Panasonic, nu officielt lanceret sine første kommercielle skærme med den nye teknologi. De er opkaldt TP-55ZT1100 og TP-55ZT1000 og er designet med 55-tommers transparente skærme lavet af den sydkoreanske teknologigigant, LG, der tidligere på året lancerede sine egne transparente OLED-tv til lufthavne, museer og andre kommercielle virksomheder.

Ifølge en officiel pressemeddelelse fra Panasonic bruger teknologien et selvoplysende gennemsigtigt OLED-skærmpanel, der ikke kræver baggrundsbelysning. Det er også ret tyndt, og måler mindre end 1 cm i tykkelse og giver derfor høj gennemsigtighed fra den ene side til den anden.

Det er værd at bemærke, at mens ZT1100 er lavet til udendørs brug og inkluderer en 'dæmpningsenhed' til billeder med høj kontrast i lyse miljøer, giver ZT1000 afkald på det, som derfor vil gøre denne model billigere.

Med hensyn til hardwarespecifikationer leveres tv'erne med et 16: 9-format og Full-HD (1920 x 1080) opløsning. De har en HDMI 1-port og kan tilsluttes hovedtelefoner via et 3,5 mm minijack. Der er også en massiv forskel mellem vægten af de to modeller. Mens den udendørs model vejer massivt 14 kg, vejer indendørsmodellen kun 8 kilo.

Panasonic tilbyder også produktet i forskellige modulkonfigurationer for at muliggøre fleksibel installation ikke kun i hjem, men også forskellige andre steder, herunder kommercielle placeringer, transitannoncer og offentlige faciliteter. Derudover kan flere paneler også sammenføjes for at skabe en større skærm.

Panasonic siger, at de planlægger at frigive enhederne globalt, begyndende med det japanske og Asien-Oceaniske marked i begyndelsen af december 2020. Der er dog ingen officielle datoer frigivet.


Source & Image credit:

Panasonic