Gigabyte X570 Aorus Elite: TEST

gigabyte_aorus_x570_elite
Gigabyte forsyner med en masse hardware til IT verden, lige fra skærme til bundkort. Det er sidstnævnte vi skal kigge på, hvor vi har fået deres Aorus X570 Elite i hænderne. Følg med når vi tester Gigabyte X570 Aorus Elite her på Tweak.dk

 

Vi skal som nævnt teste, Gigabyte X570 Aorus Elite. Inden vi går igang, tager vi et kig på det tekniske detaljer. 

De tekniske specifikationer på Gigabyte X570 Aorus Elite

  • SOCKET: AM4
  • CPU (MAX SUPPORT): Ryzen 9
  • CHIPSET: AMD X570
  • DDR4 MEMORY: Up to 4000 MHz
  • MEMORY CHANNEL: Dual Channel
  • DIMM SLOTS: 4
  • MAX MEMORY (GB): 128 GB
  • PCI-E X16: 1
  • PCI-E X1: 2
  • SATAIII: 6
  • RAID: 0/1/10
  • M.2 SLOT: 2
  • LAN: Intel GbE LAN chip (10/100/1000 Mbit)
  • AUDIO: Realtek ALC 1200 codec
  • FORM FACTOR: ATX
  • Onboard Graphics: 1x HDMI Max resolution of 4096x2160@60 Hz
  • SLI: No
  • CROSSFIRE: Yes
  • OPERATING SYSTEM: Support for Windows 10

   


Gigabyte X570 Aorus Elite bundkort.JPGAllerede ved første øjekast bliver vi mødt af et billede som primært indikerer at bundkortet tilhører Gigabytes Aorus serie, sammen med stor skrift som indikerer at det er et X570 Aorus Elite bundkort. Kassen viser også flere informationer om, hvordan bundkortet understøtter AMD’s Ryzen 3000 serie. Ydermere ser vi nogle af de features Gigabyte tilbyder, som skulle adskille dem fra konkurrenterne, blandt andet RGB fusion og Smart Fan. Fronten giver altså ikke den store forsmag, for hvilket produkt vi skal til at pakke ud.  

Gigabyte X570 Aorus Elite bundkort test tweakdk.JPG

Gigabyte har selvfølgelig valgt at fremvise selve bundkortet og deres nøglepunkter bagpå, hvor vi også tydeligt kan se, at de satser på et stilrent design i de sorte og grå toner. Bundkortet brydes kun med lidt LED omkring top og bund, sammen med nogle enkelte connectors i rød, som er tilknyttet lyden.

X570 Elite bundkort test Gigabyte Aorus.JPG

Gigabyte har valgt at satse stort på køling, og har blandt andet monteret udvidede heatsinks i venstre top af kortet, hvor de selv omtaler det som ”Advanced Thermal Design”. Ydermere gør de brug af hybrid connectors til blæsere. Så bundkortet har mulighed for selv at aflæse, om det er vandkøling eller luftblæsere som er blevet tilknyttet. Dette kan helt klart være en fordel, da man ikke er begrænset til kun at kunne bruge en bestemt connector, og det giver brugeren mulighed for at tilslutte køling som passer efter behov.

gigabyte_elite_x570.jpg

Som andre AMD X570 bundkort, ser vi den standardiseret aktive køler. Jeg oplevede som standard den var slået fra, og det kræver en hurtig tur i BIOS for lige at aktivere den. 

gigabyte_mb_elite_x570.jpg

X570 Aorus Elite kommer med en 12+2 faset digital power design med DrMos og digital PWM controller. Disse skal give en utrolig præcis levering af strøm til komponenterne som kan være strømkrævende eller sensitive, hvilket vil give mulighed for at få mest ud af blandt andet CPU’en. Ifølge Gigabyte selv giver denne opsætning en CPU 3% bedre ydelse end med andre bundkort.

gigabyte_elite_x570.jpg

Når vi ser på PCIe indgangene bliver vi forsynet med to PCIe Gen 4.0 x16 sokler. Hvilket gør vi kan køre CrossFireX multiGPU, mens Nvidia brugerne må ”nøjes” med kun at bruge et grafikkort. Den primære PCIe indgang, kommer dog med forstærket sokkel. Hvilket også giver en følelse af at Gigabyte har kælet for detaljerne.

x570_elite_aorus.jpg

DIMM soklerne bruger Dual Channel DDR4 RAM, og Aorus X570 Elite giver brugeren mulighed for helt op til 128 GB non-ECC, hvor det også er muligt at bruge ECC RAM med lavere kapacitet. Maksimal frekvens for 3. gen Ryzen er 4000 Mhz og på tidligere generationer får vi mulighed for 3200 Mhz.

gigabyte_aorus_x570.jpg

Aorus X570 Elite er forsynet med Realtek ALC 1200 codec, suppleret med WIMA FKP2 kondensator og Chemicon lyd kondensator. Sammen med AMP-UP audio, vil Gigabyte give brugeren den bedste oplevelse af lyden, hvor der ikke er behov for at skulle supplere bundkortet med et eksternt lydkort.

gigabyte_motherboard_x570.jpg

elite_aorus_motherboard_x570.jpg

Vi får også to M.2 Sokler, de understøtter begge den nye PCIe Gen. 4.0 teknologi, så længe man bruger Ryzen 3000 serien. Ifølge Gigabyte selv, bliver den ene styret igennem X570 chipsettet, hvor den anden styres igennem Ryzen CPUen. Udover dette går vi 6 SATA-tilslutninger, hvilket giver gode muligheder for yderligere kapacitet. 

gigabyte_auros_x570.jpg

Når vi ser på I/O finder vi samtlige udgange, som bundkortet forsyner os med. Gigabyte holder det stilrene selv på I/O delen, hvor de har placeret en masse USB-indgange, hvor både 3.0 og 3.1 er repræsenteret i et fornuftigt antal. Jeg har været vant til at indgangene til lyd har været farve opdelt, men Gigabyte vælger også her at have et stilrent look, hvor det kun er en minimal tekst som afslører funktionen.

gigabyte_x570_elite_app_center.JPG

x570_elite_gigabyte_easy_tune.JPG

Gigabyte stiller software til rådighed, med blandt andet APP Center. Den er med til at holde BIOS opdateret, samtidigt med at den giver nogle funktioner til nemt at kunne overvåge systemet i forhold til køling eller hvis man gerne vil overclocke CPU’en uden at være ekspert på området. Dette er et fint værktøj, som for nogen kan være en ligegyldig ting. Men for den mindre erfarne som søger lidt ekstra, giver denne software meget værdi.

Pris

Den 12/03-2020 har Gigabyte X570 Aorus Elite en pris på 1.603,- DKK eksklusiv fragt.

gigabyte_aorus_logo.png

Hvis I ønsker at læse mere om Gigabyte X570 Aorus Elite på Gigabyte’s hjemmesiden, kan i klikke på banneret ovenfor.

Konklusion

X570 Aorus Elite kommer med et lækkert design og features. Når jeg kigger på andre af deres Auros X570 er det tydeligt at se Elite er lillebroren til dem alle sammen. Dette er dog ikke noget som mærkes i det daglige. Der, hvor bundkortet måske kommer til kort, er når vi kigger på de lidt større men også dyrere kort, hvor der blandt andet vil være ALC1220 codec og Realtek 2.5 Gbps LAN chip. Dog viser det sig også i prisen i forhold til andre bundkort.

Med både to m.2 og seks SATA-tilslutninger, giver det god mulighed for at fylde op med masser af lagerplads, både med fokus på hastighed med M.2 og kapacitet med SATA. Hvilket måske endda også er mere end rigeligt til de fleste.

Det er helt klart et kort, som stadig kommer med nogle fornuftige ting, uden at skulle vælte det store budget, når computeren skal opgraderes eller laves fra bunden. Selve kvaliteten i bundkortet er også høj, og det giver en følelse af et bundkort som har høj kvalitet, selvom vi mangler noget af den nye teknologi, som de dyre kort kommer med.

Selvom prisen ikke er høj i forhold til Gigabytes mere high-end bundkort, så er prisen på kanten til at være lidt høj, dog kommer der også nogle få ting med i den pris – for eksempel de 2 M.2 sokler, ALC1200, design og kvalitet på materialerne som er brugt.

X570 Aorus Elite formår ikke at adskille sig markant på features, i forhold til konkurrenterne i samme prisklasse. Blandt andet kunne jeg godt have brugt det kom med Wifi forbindelse, når det ikke byder på andet ekstra ordinært. Dog kommer Bundkortet stadig med et lækkert finish og med lækre materialer, og derfor ender X570 Aorus Elite med en score på 8.

Pros

  • Lækkert design
  • Gode tilslutningsmuligheder.
  • Hybrid Fan tilslutning
  • Gode onboard komponenter
  • App Center

Cons

  • Prisen ligger på kanten.
  • Ingen WiFi.

Score: 8

gigabyte_aorus_x570_elite.jpg

Vores partnere