Be quiet! Silent Loop 2 280: Test

pump watercooling bequiet! 280 all-in-one 2 AIO 3 silent Silent cooler radiator loop wings
Det er ikke første gang at be quiet! giver sig i kast med AIO vandkøling. De har dog fornyet og udvidet deres sortiment, hvor deres Silent blæsere nu også kommer til sin rette. Vi skal i dag kigge på deres Silent Loop 2 280 udgaven. Som giver dig mulighed for at fylde væske op i radiatoren og gør brug af de velkendte silent wings 3 blæsere.

Inden vi skal have kigget nærmere på Silent Loop 2 280 fra be quiet!, har jeg fundet specifikationerne fra be quiet! hjemmeside. 


De tekniske Specifikationer:

  • Intel Socket: 1200, 1366, 115X, 2066, 2011(-3)
  • AMD Socket: AM4
  • Fan Size: 140 mm x 140 mm x 25 mm
  • Fan Speed (100%): 1600 rpm
  • Noise Level (100%): 28.1 dBA
  • Pressure: 2.16 mm H2O (Max)
  • Pump speed (rpm): 2800
  • Pump adjustable: 9V – 12V
  • Pump connector: 3-pin
  • RGB connector: 3-pin 5V Adressable
  • Tube length (mm): 400
  • Size & Weight radiator
    • (H x W x D) 315 x 140 x 52
    • 1.18 kg


Rundt om Silent Loop 2 

Silent Loop 2 kommer i en sort æske, som vi kender det fra be quiet!. På fronten har vi et billede af køleren, under det er navnet Silent Loop 2 sammen med størrelsen på køleren, nemlig 280 mm. Oppe i højre hjørne er der be quiet! logoet. 

watercooling wings pump all-in-one Silent 2 AIO bequiet! cooler loop 3 280 silent radiator.jpg

Kigger vi på den modsatte side af kassen, bliver vi mødt af lidt flere informationer omkring de små detaljer som Silent Loop 2 byder på. Silent Loop 2 gør brug af en 6-pole pumpe med tre faser og 3 kammer design, som skulle give et meget stille system. Udover det får vi informationer omkring Silent Wings 3 PWM high-speed blæser, belægningen som bruges til pumpen og muligheden for at påfylde væske i radiatoren. 

all-in-one bequiet! radiator watercooling 280 Silent 3 loop AIO silent pump 2 wings cooler.jpg

Med Silent loop 2 fra be quiet! får vi en masse ting med i æsken. Vi har selvfølgelig selve radiatoren med pumpen, to silent wings 3 blæsere, monteringskit til både Intel og AMD. Udover det har vi også kølepasta, ledning til RGB og en flaske med ekstra væske.

pump Silent cooler 280 wings bequiet! AIO silent 3 2 radiator watercooling loop all-in-one.jpg

wings watercooling Silent cooler silent radiator 2 loop bequiet! AIO 280 3 pump all-in-one.jpg

Som allerede nævnt kommer Silent Loop 2, med to Silent wings 3 PWM high-speed blæsere. De kan køre op til 1600 RPM. Da det er PWM forbindelse, giver det også muligheden for at lave en kurve for blæserne, og derved undgå at de køre på højeste hastighed hele tiden.

280 pump 3 watercooling AIO Silent 2 bequiet! wings all-in-one loop cooler radiator silent.jpg

Selve pumpen, har et stilrent design med en støvet look. Eneste som vi har på hovedet udover er be quiet! logoet, som selvfølgelig kan lyse. Pumpen har et tre kammer design som skal give høj ydelse sammen med lav støj. Selve nickel pladen har de lavet i en stor størrelse, så den med sikkerhed kan dække CPU’en.

bequiet! pump radiator 3 all-in-one 2 wings 280 watercooling cooler silent AIO Silent loop.jpg

 

Montering

Be quiet! sørger for at forsyne dig med alt til at montere AIO i din computer. Næsten da. Hvis du gør brug af TR4, skal du købe det ved siden af. Selve monteringsbeslaget er det samme som også bliver brugt på be quiet! andre køle enheder, så som Dark Rock Pro 4.

silent cooler wings bequiet! 2 loop AIO Silent 3 pump watercooling all-in-one radiator 280.jpg

silent pump 280 bequiet! wings 2 radiator Silent AIO cooler 3 all-in-one loop watercooling.jpg

AIO 3 bequiet! Silent all-in-one radiator pump 280 wings watercooling loop cooler 2 silent.jpg

silent AIO wings all-in-one pump 3 bequiet! Silent watercooling loop 2 280 cooler radiator.jpg


Testen – Brugen og Ydelsen

 pump watercooling bequiet! 280 all-in-one 2 AIO 3 silent Silent cooler radiator loop wings.jpg


Testsystem

  • ASRock Z390 Phantom Gaming SLI
  • Intel I7 8700K 
  • Nvidia GTX 1660 Ti 
  • 32 GB HyperX Fury DDR4 RGB 3200 MHz CL16
  • Samsung 970 EVO 500 GB SSD

Testsoftware

  • Prime95 (Benchmark)
  • HWinfo64 (Overvågning)


Procedure

Testen er sat op således, at vi først varmer systemet op med Prime95 stress test i 5 minutter. Derefter køre den videre i 30 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæsere bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af, hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere, og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den. 


Målingerne: 

Rumtemperatur: ~ 26 grader
Blæserhastighed: ~ 1600 RPM

Vi starter som altid med at kigge på hvordan køleren fungere i idle. Med Silent Loop 2, får vi dog et lidt højt resultat, hvor den ligger på 4 grader i delta temperatur. Det er ikke et voldsomt resultat og den ender med at have samme resultat som Pure loop 280. 

cooler 2 pump bequiet! watercooling loop all-in-one silent wings AIO idle Silent 280 3 radiator.jpg

Det er blevet tid til at sætte Silent Loop 2 på overarbejde, for at se hvad vi kan presse ud af den. Silent Loop 2, får et flot resultat med en delta temperatur under load på 41 grader. Det er 1 grad højere en Pure loop og den formår stadig at være køligere en modellerne fra Fractal Design og Corsair. 

load 3 280 silent wings pump watercooling all-in-one loop Silent AIO cooler bequiet! 2 radiator.jpg

Jeg har skruet op for CPU’en og vi kører samme test igen med en clock hastighed på 4.7. Selvom det er de færreste som overclocker deres CPU, så giver det stadig et godt indblik i køleren hvordan den yder under ekstra pres. Pure Loop ender stadig med at kunne holde computeren køligere med 64 grader mod 66 grader på Silent Loop 2. Vi skal med stor sandsynlighed skal finde årsagen i blæserne. Silent Loop gør brug af Silent Wings som køre med lavere RPM for at holde støjen nede i forhold til Pure Wings som derfor også kan flytte mere luft igennem. 

OC bequiet! wings silent cooler radiator 280 watercooling pump AIO 3 loop Silent 2 all-in-one.jpg


Støjniveau

all-in-one Silent wings bequiet! 2 3 watercooling cooler silent pump loop 280 radiator AIO.jpg

Ved fuld hastighed under testen, endte køleren med et lydniveau på ca. 24,2 dBA. Som er det laveste blandt 280 mm modellerne, som vi kigger på. Som sagt er det også forklaringen omkring at Silent Loop 2 bliver lidt varmere under overclocking. Den støjer dog 7 dBA mindre en Pure Loop, hvilket giver en god forklaring på støj kontra varme. Du kan derfor lave en vurdering om de 2 grader godtgøre en computer som larmer en del mindre.

dBa pump watercooling all-in-one radiator loop 3 Silent 2 wings bequiet! silent cooler AIO 280.jpg

2 cooler silent loop watercooling Silent bequiet! AIO pump radiator wings 280 all-in-one 3.jpg

AIO loop 280 all-in-one cooler radiator 2 3 silent wings pump watercooling bequiet! Silent.jpg


Pris

Det har ikke været muligt at finde Silent loop 2 280 i butikkerne endnu. Vi er dog blevet oplyst om en MSRP på 139 euro, som kan omregnes til ca. 1042,50 kroner. Den kommer til at ligge omkring tilsvarende modeller, hvor den hverken kommer med et meget lavere prisskilt eller højere. 

Silent Loop 120/240/280/360 – MSRP 99/129/139/159 euro 

3 Silent bequiet! radiator loop watercooling 2 cooler AIO 280 wings pump silent all-in-one.jpg Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Silent Loop 2 fra be quiet! kan du klikke på banneret. 

Silent Loop 2 fra be quiet! kan forhandles HER


Konklusion

Vi skal have afsluttet testen af Silent Loop 2 280 fra be quiet!. Vi er kommet afsted med et flot resultat, hvor Silent Loop 2, har vist den sagtens kan følge med, også når det bliver lidt varmt. Der hvor jeg syntes Silent Loop 2 virkelig får gjort sig bemærket, er omkring den mister 2 grader i forhold til Pure Loop, men støjer over 7 dBa mindre ved 100%. Personligt vil jeg hellere ofre de 2 grader for at have et system som larmer mindre. 

Designet for pumpen giver et eksklusivt look, og be quiet! har fået lavet noget som kan passe til de fleste systemer. Jeg ville dog ønske flere begyndte at lave løsninger hvor ledningerne fra blæserne ikke skal trækkes til bundkortet, så selve kablerne kan skjules og det kan se godt ud. Her har Silent Loop 2 en masse ledninger, hvor pumpen skal have både til bundkortet og RGB forbindelse, blæserne skal også forbindes til bundkortet. Udover det kan du også tilslutte RGB forbindelsen til en lille controller, hvor du kan styre lyset. De har dog ikke gjort det så smart at du kan have den ude på kabinettet, da den både skal forbindes til SATA og Silent Loop 2. Alt kan selvfølgelig gøres pænt, hvis du giver dig tiden til det. Men hvorfor har producenten ikke gjort det nemt fra start af? 

Når jeg vælger en vandkøling handler det selvfølgelig om funktionaliteten, men det handler også om at det skal se pænt ud når man kigger ind på hardwaren. En af de ting som arbejder imod den del er kabler, og derfor undre jeg mig over at ikke flere AIO har en bedre løsning til at få skjult kablerne fra start. 

Nu når jeg er færdig med at dele min holdning omkring kablerne, skal vi kigge videre ned på selve ydelsen. Når vi kigger på graderne under load på stock systemet, så endte Pure Loop og Silent Loop 2 med at ligge tæt med kun 1 grads til forskel. Dette må siges at være rigtig flot resultat og igen med en dBa forskel på 7,4 til fordel for Silent Loop 2. Dette er noget som kan mærkes når blæserne brager afsted. Der er ingen tvivl for mig om at Silent Loop 2 vil være at foretrække når vi kigger så tæt på de to modeller. 

Jeg afslutter testen med at give en score til Silent Loop 2 280 fra be quiet! på 8 ud af 10 sammen med safe buy. Be quiet! har lavet et produkt som selvfølgelig henvender sig til dem som ikke har behov for et stort prangende lysshow i computeren, men gerne vil have det lidt mere stilrent. Udover det så er det også støjen som har været fokus i deres SILENT Loop 2, hvilket må siges at være opnået. Køleren er kompetent nok til at du også kan lege lidt med overclocking af dit system og stadig holde den kølig. 

 

Pros

  • Nem at montere
  • Flot design
  • Fornuftigt støjniveau
  • Fornuftig ydelse
  • Ingen software

Cons

  • Kabler og flere kabler

Vores partnere