TEST: Razer Basilisk v3

P1044134
Med mindre du har levet under en sten de sidste mange år så kender du sikkert til Razer og deres efterhånden ret brede udvalg af gaming udstyr som mus og tastaturer. Razer lancerer nye produkter løbende men de videreudvikler også på deres eksisterende. Det er også tilfældet med den mus vi skal se på i dag når vi tager et kig på Razer Basilisk v3.

Vi har tidligere set på Razer Basilisk Ultimate i 2019 og den originale Basilisk helt tilbage i 2017. Begge gange har vi været rigtigt glade for musen, så det bliver spændende at se, hvordan den nye opdaterede v3 version 


Specifikation:

Vi starter, helt som vi plejer, med at se på specifikationerne som Razer lister dem. 


  • FORM FACTOR: Right-Handed
  • CONNECTIVITY:Wired - Razer™ Speedflex Cable
  • RGB LIGHTING: Razer Chroma™ RGB
  • SENSOR: Optical
  • MAX SENSITIVITY (DPI): 26000
  • MAX SPEED (IPS): 650
  • MAX ACCELERATION (G): 50
  • PROGRAMMABLE BUTTONS: 11
  • SWITCH TYPE: 2nd-gen Razer™ Optical Mouse Switch
  • SWITCH LIFECYCLE: 70 Million Clicks
  • ON-BOARD MEMORY PROFILES: 5
  • MOUSE FEET: 100% PTFE Mouse Feet
  • CABLE: Razer™ Speedflex Cable
  • TILT SCROLL WHEEL: 4-way Razer™ HyperScroll tilt wheel - Electronically actuated notched and free-spinning modes
  • SIZES: Length: 130 mm Width: 60 mm Height: 42.5 mm
  • WEIGHT: 101 g (Excluding cable)

Det ser på papiret rigtigt lækkert ud med en god liste af features. Specielt opdateringen til anden generation af Razers optiske kontakter, som er rated til 70 millioner klik. 


Design

Hvis vi ser på det ydre design, så er der ikke sket super meget nyt i forhold til de tidligere versioner af Basilisk musen fra Razer. Lige pt kan man købe Basilisk i fem forskellige versioner.

Sammenligner vi med den seneste version, vi har kigget på her på Tweak, som var Ultimate versionen, så er de ydre ændringer ret begrænsede. 

Razer Basilisk v3 gaming mus RGB underglow

RGB lyset har ændret sig en lille smule, så det nu er blevet mere af et underglow lys langs bunden af musen i stedet for siden. Der er i alt 11 forskellige lyszoner, som kan programmeres via softwaren. Det er sammen med lyset langs bunden også i scrollhjulet og Razer logoet på skjoldet af musen. 

Samtidigt er den tredje tommelfinger knap eller “sniper” knappen også ændret en smule. 

Bortset fra det, så er designet helt som vi kender det i Basilisk serien. Det er en mus udelukkende til højrehåndede brugere. Musen er udført i mat sort plastik med enkelte blanke elementer. Jeg brød mig ikke om dem tidligere, og den holdning har ikke ændret sig. De blanke overflader kommer simpelthen til at se støvede og beskidte ud hurtigere, så jeg ville ønske Razer ville droppe dem. 

Gaming mus Razer Basilisk v3 sider

Siderne er med en tekstureret og lidt gummiagtig beklædning, som er med til at sikre et rigtigt godt greb. Der er også en dedikeret plads til tommelfingeren. 

Razer Basilisk v3 kommer med i alt 11 programmerbare knapper, så der burde være gode muligheder for at få tingene som man har lyst. Der er dog flere af de “knapper”, som er bundet op på en fysisk knap. For eksempel så tæller scrollhjulet alene for fire af de programmerbare funktioner. Ud over scroll funktionen, så fungerer den også som almindelig knap, og kan vippes til siderne. 

Razer Basilisk v3 bunden

Ser vi på bunden finder vi endnu en ekstra knap, som kan bruges til at skifte imellem de fem profiler, man kan gemme på musen via Razers Synapse software. Vi kan også se fem PTFE fødder, der skal sikre et godt glid og så naturligvis den optiske sensor med DPI muligheder op til 26000, bare lige for at sikre overkill faktoren. Razer kalder den selv for verdens bedste optiske sensor.

razer-optiske kontakter

Kontakterne i de primære højre og venstre knapper er anden generations af Razers optiske kontakter. Fordelen med optiske kontakter, i forhold til de traditionelle mekaniske, er at de registrerer tryk hurtigere og holdbarheden er betydeligt højere, da der er færre bevægelige dele som kan slides op.


Software

Razer har alle deres ting samlet i deres Synapse software, og det er naturligvis også her, at indstillingerne for Basilisk v3 kan tilpasses.

Synapse_01.jpg

Razer har i rigtigt lang tid nu, gjort det til en dyd at give brugerne så mange muligheder som muligt for at tilpasse indstillinger og funktioner. Det kan vi også se på Basilisk v3 musen, som med de 11 muligheder for programmerbare knapper har ufatteligt mange muligheder for tilpasning. 

Hver af knapperne kan programmeres til stort set alt, hvad man kan forestille sig af multimedie-, windows- og tastefunktioner og macroer. Det kan endda udvides endnu mere, da man kan sætte en knap til at aktivere Razer HyperShift funktion. Det betyder at alle knapper kan have en sekundær funktion når den holdes inde. Bruger man den mulighed, har man reelt 20 forskellige muligheder på Basilisk v3. Med det antal vil jeg ende med at have svært ved at huske funktionerne, så det burde være nok for langt de fleste brugere, selv power useren derude. 

Synapse_02.jpg

En lille lækker detalje er muligheden for at angive om scrollhjulet skal have tactile eller free spin muligheder. Det styres elektronisk og man kan endda indstille bestemte forhold, hvor det ende udløses over det andet. Muligheden for den type tilpasning er mere end mange måske har brug for, men det er forbandet lækkert at se Razer stiller muligheden til rådighed.


Test

Jeg har brugt Razer Basilisk v3 over et par uger nu både til normal desktop brug, men naturligvis også gaming, som alt andet lige er den mest åbenlyse målgruppe for musen. 

Om man kan lide en mus eller ej kommer an på mange ting, og det er ikke kun hardware og evt. software features der er afgørende. Specielt vægt, form og følelse i hånden spiller en utroligt stor rolle, specielt hvis man er seriøs gamer. Det er ofte lidt som at skulle finde de helt rigtige løbesko. 

Front Razer Basilisk v3 gaming mus RGB LYS

Razer Basilisk v3 har, som de tidligere mus i Basilisk serien, en ret speciel udformning, som sikkert ikke er for alle. Personligt synes jeg, at den ligger godt i min hånd og fornemmelsen passer godt til mine præferencer. Jeg kan specielt godt lide pladsen til tommelfingeren og det gode greb, som de teksturerede sider giver under brug. 

Rent hardwaremæssigt har jeg ikke en finger at sætte på Razer Basilisk v3. Den er hurtig responsive og med tydelige klik, som giver et lækkert feedback under brug. PTFE fødderne sikret et rigtigt godt glid over de stofmåtter, som jeg foretrækker at spille med.

Jeg er også rigtigt vild med scrollhjulet, som med de tydelige klik er rart at bruge. Tilt scroll funktionen giver også to hurtige muligheder mere i spil som kan programmeres til hurtige og praktiske genveje eller funktioner. 

Scrollhjul basilisk v3 gaming mus

Software mulighederne er super solide, og selv om jeg ikke er typen der går helt i dybden med opsætning og tilpasning, så er der imponerende muligheder med Synapse og Basilisk v3. Der er nærmest ikke et aspekt af Razer Basilisk indstillingerne og knappernes funktioner, der kan tilpasses stort set som man har lyst.

Når det er kombineret med lækre materialer og en solid byggekvalitet, har jeg svært ved at finde noget at brokke mig over.


Pris 

Razer Basilisk v3 kan pt findes online til omkring 700 kroner. Det placerer den i den dyrere ende i forhold til mus generelt og også i den tungere ende i gaming segmentet. Hvis man sammenligner den med mere sammenlignelige high end gaming mus, så lander den dog nogenlunde i samme niveau, som de nærmeste konkurrenter. 

Den slår ikke de andre på prisen, men når det er sagt, så synes jeg at man får en super solid mus for pengene. 


Konklusion

Razer Basilisk er en super gennemført mus med et hav af muligheder til den kræsne bruger. Det er lækre materialer, solid byggekvalitet og god hardware, kombineret med software, der kan tilpasse stort set alle aspekter af knapper og funktioner helt efter brugerens ønske.

Prisen er til den tungere ende, så man skal være i det krævende segment. Hvis ikke man gør brug af de mange muligheder, som der er med 11 programmerbare knapper og den solide software understøttelse, er en mus som Basilisk v3 nok lidt spildt på en. Så findes der mere basale men stadigt gode mus, som nok er et bedre bud for en mindre pris. 

Snider knap razer basilisk v3

Hvis man er typen der tager sin gaming seriøs og man kan gøre brug af de mange muligheder, så er det dog svært at finde en løsning der er mere fleksibel end Basilisk v3. 

Man er naturligvis låst fast på den noget fastlåste formfaktor, som også skal falde i ens smag. Hvis det er tilfældet, så har man dog et rigtigt godt bud med Razer Basilisk v3, som har været en fornøjelse at have på besøg. 

Vi lander med en endelig karakter på 9 med en Great Product Award for en gennemført og super fleksibel mus. 


Godt: 

  • 11 programmerbare knapper
  • Solid software
  • God hardware og udførsel


Skidt: 

  • Udelukkende til højrehåndede   


Vores partnere