Bedste computermus 2020

bedste computermus 2020
I sin mest basale form er en computermus simpel hardware - en sensor i bunden, to knapper og et scrollhjul på toppen - der lader dig interagere med programmer, som om de var forlængelse af din hånd. Men mens en computermus er enkel i koncept, er markedet for dem kæmpe stort med en massiv variation af typer, priser og design. Derfor kan du med fordel undersøge markedet, inden du begiver dig i gang med indkøb af ny computermus. I denne guide lister vi de computermus vi mener er den bedste computermus 2020.


Over tid har de forskellige segmenter af mus udviklet sig i retning af forskellige computersituationer. Den mest almindelige af disse er mainstream desktopmus, designet til brug med en stationær eller bærbar pc ved et skrivebord. Bortset fra de uundgåelige højre og venstre museknapper er de sædvanlige funktioner et klikbart scrollhjul og i nogle tilfælde yderligere tommelfingerknapper, der lader dig navigere frem og tilbage i din webbrowser eller under diverse former for spil. 

Mus til dig på farten tilbyder mange af disse samme funktioner, men kommer i en mindre fysisk størrelse. De er designet til let at passe ind i lommen på en rygsæk eller bærbar taske.

Af samme grund har "mobile mus" imidlertid en tendens til at være for små for de fleste mande-hænder – og mere henvendt som en nødløsning, når du er på farten. Men de bliver ubehagelige i lange perioder på grund af det krævede unaturlige greb. Generelt er "mobile mus" trådløse og batteridrevne, så det kan være nødvendigt at du medbringer et ekstra sæt AA- eller AAA-batterier.


Den rigtige mus til spil

Gaming mus forstærker hvert element i det grundlæggende musekoncept til det ekstreme: flere knapper, højere DPI, krumningskurver.

Nogle gamer mus er decideret henvendt til et bestemt spil, mens andre er designet til specifikke spilgenrer. I sidstnævnte tilfælde afhænger det af spillets genre, som gamer musen er beregnet til; first-person shooter, real-time strategi spil, MMO titler med videre, som kobles til en række specialiserede funktioner.

Hvad de fleste gamer mus har fælles, er dog en kombination af unikt specialiserede dele - lasersensorer, knapper, guldbelagte USB-stik - og tilpasningsfunktioner, såsom programmerbare makrokommandoer og on-the-fly-skift af DPI. Gaming mus adskiller sig også fra hinanden ved, at de typisk kommer med leverandør-tilpasset software til opsætning af disse brugerdefinerede funktioner og genveje, som nogle gange er defineret til en bestemt spil via profiler. Softwarens kvalitet og funktionalitet kan variere meget fra leverandør til leverandør og visse af disse er lettere at konfigurere end andre.

For maksimal komfort giver nogle gamer mus dig mulighed for at tilpasse selve musens krop. Aftagelige vægte er en ofte en mulighed, så du kan finpudse musens samlede vægt på den ene eller den anden måde. 

Nogle modeller tager dette endnu længere og lader dig skifte balance i midten eller justere højden og hældningen på håndledsstøtten. For målgruppen, der ikke gamer, er disse funktioner overdrevne; for dedikerede gamere giver de en konkurrencefordel.

At finde den ideelle gamer mus, kommer basalt set an på din foretrukne spillestil, om du drage fordel af en af musens mere komplekse funktioner, og derefter justere dit valg til din specifikke smag. Det er sagt med andre ord – ingen grund til at betale for flere funktioner end du har brug for. 


Hvad er den bedste ergonomiske mus?

Ergonomiske mus, der er designet til at reducere de belastninger, der kan føre til belastningsskader, kan ofte have ret alternative udformninger. Disse kræver typisk lidt tilvænning, men de lindrer rent faktisk på de punkter, som vil give museskader her over tid. Nogle har et lodret design mens andre kan være formet helt unikt efter hånden, hvor fokus på afslapning omkring håndens sener, håndled og fingrer.

Uanset, skal du være opmærksom på størrelsen på din mus. Sørg for, at den ikke er for stor eller for lille til din hånd. Vægt er også en overvejelse. Nogle mennesker foretrækker en tungere mus, der forankrer hånden, mens andre, især MOBA-gamere, ønsker lette mus. Som tommelfingerregel kræver en tungere mus mere indsats for at bevæge sig, og selvom forskellen måske ikke tyder af meget, kan den med tiden skabe problemer.

Relaterede artikler:

Gaming mus til store hænder

Corsair Scimitar RGB Elite: TEST

De bedste FreeSync skærme til Xbox One

Bedste 1440p grafikkort 2020

Corsair One Pro i200; HEDT i miniformat: TEST


Tilslutning af computermus

Den enkleste måde at tilslutte en mus til din pc er gennem en kablet USB-forbindelse. Computermus er normalt plug-and-play-enheder uden ekstra software til at installere (med undtagelse af high-end mus), hvilket betyder, at tilslutning af kablet er al den installation, du skal foretage dig. I modsætning til trådløse mus, trækker en kablet mus sin saft og kraft fra USB. Så der er altså ingen batterier at bekymre sig om. Kablede mus foretrækkes også til seriøs gaming - eller eSports-brug. 

Hvis du vil have mere frihed og mindre kabelrod på dit skrivebord, er det imidlertid svært at slå denne fordel, som en en trådløs mus bringer med sig. I stedet for en kabelforbindelse, overfører trådløse mus data til din pc via en af to primære områder: en RF-forbindelse til en USB-modtager eller via Bluetooth. Begge har deres fordele og ulemper, men hvis du vil reducere antallet af kabler på dit skrivebord og få fleksibiliteten til at bruge din mus uhindret af ledning - eller endda fra hele rummet - er trådløs vejen at gå.

De fleste trådløse mus opretter forbindelse til værtscomputeren via den samme trådløse frekvens på 2,4 GHz, der bruges af trådløse telefoner og Wi-Fi-bånd. En USB-dongle i mini-format, sørger for forbindelsen til din pc. I nogle isolerede tilfælde (f.eks. Med Logitechs Unifying-branded gear) kan en enkelt USB-dongle give forbindelse til mere end en enhed. Det betyder, at medmindre sælgeren specifikt omtaler andet, kan du ikke bruge den samme adapter til din trådløse mus og tastatur. Det kan være nødvendigt, at du afsætter to USB-porte til at adskille USB-dongler fra mus og tastatur.

I modsætning hertil monopoliserer Bluetooth ikke en USB-port, og de stabile, let at administrere forbindelser, og er ideelle til brug med mobile enheder. Ved regelmæssig brug giver en Bluetooth-forbindelse dig ca. 10 meter trådløst rækkevidde, men en Bluetooth-mus matcher muligvis ikke den batterilevetid, der tilbydes af enheder med en RF-baseret USB-dongle. Nye innovationer, såsom bevægelsessensorer, der er bundet til strøm- og forbindelsesadministration, kan forbedre batteriets levetid i forhold til ældre Bluetooth-enheder, som altid opretholdt et always-on link, der drænet batteriet relativt hurtigt.

I købsprocessen anbefaler vi, at du skal tjekke leverandørernes estimerede batterilevetid på en opladning (samt om musen bruger et internt batteri, du genoplader, eller der er tale om engang brug af batteri).

Sensorer og følsomhed

De fleste af nutidens mus inddrager to typer lysbaseret bevægelsessensor: optisk / LED eller laser. I modsætning til mekaniske tracking (kuglemus), har lysbaserede sensorer færre problemer med støv og snavs, og fraværet af bevægelige dele betyder færre fejl.

Optiske sensorer parrer en LED-stråle - ofte rød, blå eller infrarød - med en lille fotosensor, der tracker bevægelse ved gentagne gange at scanne overfladen under musen og analysere muses bevægelse til markørbevægelse. (Hyppigheden af denne billeddannelse kaldes "polling rate", omtalt som hertz, eller hundreds of instances per second.) 

Lasermus fungerer lidt på samme måde, men de bruger en infrarød laserdiode i stedet for en LED. Dette muliggør i nogle tilfælde større potentiel følsomhed (dots per inch eller dpi) og føromtalte polling rate" En ulempe er, at de kan være ret følsomme med hensyn til overfladerne, som de bruges på. High end gaming mus bruger generelt lasersensorer, og de har en tendens til at arbejde bedre med uigennemsigtige musemåtteoverflader beregnet til denne form for mus; LED'er kan være mere tilgivende på denne front. 

Dette punkt skaber dog ikke store problemer for musens præcision.

De fleste gaming mus tilbyder også følsomhedsjustering. Dette kan ske via en speciel knap, eller du kan muligvis programmere en af musens knapper eller skifte for at udføre ændringer i opløsning / følsomhed on-the-fly.


De bedste computermus 2020

Vi er kommet gennem al det tekniske, og er klar til at tage et kig på vores anbefalinger. Valget er taget ud fra de computermus vi selv har stiftet bekendtskab med gennem utallige test af mus i kategorier som gamer mus, mus til produktivitet og specialiserede ergonomiske mus.


Corsair Ironclaw RGB Wireless 

11_Corsar_Ironclaw_RGB_Wireless_gamermus_skrå_front.jpg

Der er mange plusser ved denne mus. Dette sammen med den trådløse performance der leveres via SlipStream og Pixart PMW3391 sensoren, gør at Ironclaw RGB Wireless er en no brainer, hvis man i forvejen overvejede den kablede udgave og har 100 kroner ekstra på lommen.

Godt

- Solid byggekvalitet

- Custom Pixart PMW3391 sensor - lækker performance!

- Omron kontakter

- Op til 50 timers batteritid

- 10 programmerbare knapper

- Corsair SlipStream trådløs teknologi + Bluetooth


Knap så godt

- Scrollhjulet er lidt løst

- Dæmpet RGB-lys – for nogle


Pris: Corsair Ironclaw RGB Wireless kan dags dato finds til omkring 600 kroner.

Læs testen af Corsair Ironclaw RGB Wireless


Logitech MX Ergo Wireless 

logitech MX Ergo Wireless bedste mus 2020.JPG

Med annonceringen af MX Ergo trådløse trackballmus, håber Logitech at bringe trackballs tilbage på scenen. Logitech MX Ergo Wireless Trackball er henvendt til dig, der bruger mange timer foran computeren i arbejdsregi. 

Godt:

- Unikt vippestativ giver dig mulighed for at eksperimentere mellem vandret og halv-lodret

- God byggekvalitet

- Trådløs.

Knap så godt:

- Dyr

-  Kun højrehåndet

- Man kan godt ende med at kæmpe for at få præcise markørbevægelser.

Pris: Logitech MX Ergo Wireless kan findes til en pris omkring 550 kroner dags dato.


Corsair Dark Core RGB SE 
corsair_dark_cores_rgb_se_gaming_mouse_tweak_dk.jpg

Den gode Pixart sensor leverer super godt og præcist, og batteritiden på musen er også god. Kombineret med MM1000 måtten fra Corsair, og muligheden for trådløs opladning, så er det endnu bedre, og jeg oplevede aldrig at løbe tør for strøm. Så længe man placerer musen til opladning, så er røven sikret.

Godt:

- Godt design

- Solid performance

Knap så godt:

- Lidt dyr

- Knapperne kunne godt være placeret bedre, vores holdning

Pris: Corsair Dark Core RGB SE kan dags dato findes til omkring 660 kroner.

Læs test af Corsair Dark Core RGB SE 

    

Logitech MX Anywhere 2S 

Logitech_MX_Anywhere_2S_portabel_trådløs_mus_tweak_dk_13.jpg

Er du af den produktive type, som måske ofte er meget på farten? I så fald har Logitech musen til dig med deres nye MX Anywhere 2S, som tager alt vi kender fra forgængeren, og skruer det op til elleve! Lang batteritid, super sensor, og Logitechs nye Flow, er blot nogle af de features du får med denne Logitech mus. 

Godt:

- Lækker byggekvaltiet

- God sensor med Darkfield teknologi

- Kan bruges på tværs af platforme (3 enheder af gangen)

- Imponerende batteritid

Knap så godt:

- Et sted at opbevare donglen havde været rart

Pris: Logitech MX Anywhere 2S kan findes til omkring 450 kroner dags dato.

Læs testen af Logitech MX Anywhere 2S 

  

Logitech G903 Lightspeed Wireless

logitech g903 lightspeed wireles bedste mus 2020.JPG 

Logitech G903 Lightspeed Wireless kommer med en forrygende batterilevetid men vil også fås ved frem på panden hos den budgetorienterede forbruger. Og så kommer Logitech G903 Lightspeed Wireless med en fed detalje: indbygget hukommelse, så du kan gemme din profil uden at have softwaren installeret. 

Godt:

- Batterilevetid

- Performance

- Vægt

- Design i topklasse

Knap så godt:

- Pris

- Designet kan virke lidt for smalt i toppen for nogle

Pris: Logitech G903 Lightspeed Wireless kan dags dato findes til omkring 800 kroner.

Vores partnere