Corsair Scimitar RGB Elite: TEST

corsair_scimitar_front
Corsair har på det seneste været i gang med at give deres mest populære produkter en opfrisker – og ikke bare med ny indpakning i deres nye sort/gule tema. Vi har modtaget en hel bunke af deres produkter, og I dag kigger vi på deres Scimitar RGB mus, designet med henblik på MMO/MOBA spillerne. Denne får nu tilnavnet ”Elite” hvilket indebærer nogle forbedringer i indmaden og funktionaliteten i software.corsair_logo

Specifikationer og features

Corsair har været så venlige at sende os en reviewer guide med en hurtig opsummering af specifikationer og deres fokuspunkter. Vi lægger lige ud med de hårde fakta.

•    Connection: Wired USB 2.0 Type-A

•    Sensor: Pixart PMW3391 Optical Sensor

•    Sensor Resolution: 100 DPI - 18,000 DPI, with 1 DPI steps 

•    Onboard Profiles: 3

•    RGB 4-Zone RGB

•    Buttons 17

•    Polling rate: 1,000Hz

•    Cable Length 1.8 m / 6 ft., braided

•    iCue Software Compatible

•    Dimensions 120.0(L) x 78.0(W) x 42.0(H) mm / 4.72” (L) x 3.07” (W) x 1.65” (H)

•    Weight (w/o cable and accessories) 122g / 0.27 lbs.


 


Et kig på Scimitar RGB Elite

Indpakningen er blevet opdateret med Corsairs nye Sort/Gule tema, som er overraskende nemt at se på afstand i mængden af hyldevarer hvis man skal sige noget om det. Siderne er præget med reklamefotos og de førnævnte specifikationer. Vi skynder os at pakke bæstet ud af dens bur.

 

corsair_scimitar_front.jpg


Et kig på Scimitar RGB Elite

Indholdet af kassen er forholdsvis spartansk – Udover selve musen er der faktisk kun en lille nøgle, som bruges til at låse siden op, så man kan skubbe dens knapper frem og tilbage. På denne måde kan man finjustere hvor knapperne sidder for få det det optimale greb på musen. Scimitar Elite har i alt 17 knapper, hvor 12 af dem er på siden, som en art ekstra numerisk tastatur - lige ved hånden på godt og ondt men mere om dette senere.

 

corsair_scimitar_contents.jpg


De mange, mange knapper – Og hvad de kan bruges til

Scimitar Elite er designet mod MMO og MOBA spillerne, der ofte har mange angrebskommandoer, makroer og andet bundet til mange taster på tastaturet. Disse kan dog være svære at nå optimalt og i tide, med kun en hånd på tastaturet og 105 taster at vælge imellem.

Det er her at de mange knapper på siden kommer til sin magt – Disse kan via iCue programmet sættes til specifikke handlinger såsom at trykke tastaturknapper ned, afspille forprogrammerede makroer og justere musens lys/følsomhed m.m.

Corsair har gjort det lidt lettere at kende forskel på de mange taster ved at have skiftende overfladetekstur på hver kolonne. Det virker meget godt, når man først har tilvænnet sig det.


corsair_scimitar_sideview.jpg 


Men vent – Der er flere knapper endnu!

Ud over de ekstraordinære knapper på siden, er der selvfølgelig også de sædvanlige knapper på toppen til venstre og højreklik samt musehjulet. Men Corsair har også sat to ekstra knapper, som giver hurtig adgang til de opsætningsprofiler der er hentet over på musen via iCue, så man hurtigt kan skifte mellem spilopsætninger.


 corsair_scimitar_frontview.jpg


Hvad der gemmer sig på undersiden...

På undersiden finder man den lille skrue der bruges til at låse op for at sideknapperne kan skubbes frem og tilbage. Det er også selvfølgelig her at musens sensor – en PMW3391 fra PixArt på hele 18.000 DPI. Alle disse skyhøje DPI tal på mus mister lidt sin betydning på papir, men ifølge Corsair skulle den høje DPI hjælpe med mere præcise bevægelser ved både små og store museryk på alle overflader, selv ved lave DPI profiler.

 

corsair_scimitar_botom.jpg


(RGB) Lys skal der til!

Scimitar RGB Elite har som navnet antyder RGB lys. Dette er opdelt i fire separate zoner, som styres via iCue softwaren. Musehjulet, sideknapperne, Corsair logoet og DPI indikatoren kan alle have forskellige farver og effekter alt efter ens temperament. Disse kan også synkroniseres med andre Corsair iCue kompatible enheder, såsom tastaturer, musemåtter og kabinetlys.

 

corsair_scimitar_deskview.jpg


Opsætning i iCue softwaren

iCue er forholdsvis nemt og lige til at gå til. Alle de enheder der måtte være koblet til PC’en dukker op i en oversigt, hvor man kan indstille hver enhed for sig, og sætte delte lyseffekter op. Her har vi f.eks. Scimitar og en Commander Pro koblet til, som dog kun bruges som fan controller pt. og ikke har lys til.

 

main.JPG


Micro Macro

Der er rigt med muligheder for at skræddersy de mange knapper Scimitar har på siden – Tastaturgenveje, Makroer og så videre. Det er her man kommer til at bruge mest tid på at personliggøre musen i forhold til de spil man spiller. Man kan lave flere profiler, som er skræddersyet til forskellige spil og apps, uden at skulle justere dem hver gang.

 

key_setup.JPG


Lysopsætningen

Lyseffekter er blevet en central del af de fleste eksterne enheder man kobler på en PC, og her er der da ikke sparet. Som nævnt tidligere kan Scimitar have op til fire forskellige lyszoner med hver sine effekter programmeret ind. Udover statiske farver er der de efterhånden meget standarde effekter som regnbue, breathing osv osv.

Disse kan synkroniseres med andre iCue kompatible enheder for at opnå en fælles lysfront.

 

rgb.JPG


Ydelsesjusteringer

En mere objektiv vigtig funktion er selvfølgelig muligheden for DPI justering – Her har Schimitar op til 6 profiler man kan forprogrammere og skifte imellem vha. knapperne ved musehjulet. Der er også mulighed for at justere musens følsomhed på gammeldags manér, som man kender det fra Windows selv, samt et værktøj der kalibrerer sensoren til det underlag man sidder ved. Jeg kan personligt ikke mærke nogen forskel på før og efter på en god musemåtte, men det kan sagtens være det giver mere mening på f.eks. en træoverflade eller et køkkenbord.

 

 DPI.JPG

calibration.JPG


Scimitar RGB Elite i brug

Efter en længere gennemgang af musens funktioner skal vi selvfølgelig også kigge på hvordan den reelt er i brug. Efter en del justeren og kopiering af DPI indstillinger fra den Corsair Harpoon mus, som jeg bruger til daglig er det bare at få startet nogle spil op.

Grebet er fornuftigt og musen er nem at flytte rundt på – De mange knapper gør det en hel del lettere at caste spells og andet i World of Warcraft… ja eller det burde det i hvert fald. I pressede situationer kan det være svært lige at finde den rigtige knap i farten– det er lidt som om at mine hænder er lidt for store til de mange, små knapper hvad angår præcision.

Hopper vi over til noget mindre intenst såsom Photoshop eller InDesign kommer musen mere til sin ret – Der er ikke så meget pres på for hurtige handlinger, og jeg kan fint ramme de genveje jeg har programmeret ind i siden uden problemer.

Lyseffekterne ser meget fornuftige ud – Nu dækker man typisk både musehjulet og logoet under brug, så det er kun forsiden, sideknapperne og DPI indikatoren der rigtig kommer til sin ret. Men når musen bare står og kører sine effekter er den ganske nydelig at se på – specielt med en musemåtte og tastatur der matcher og er synkroniseret med den.


Prisen på grisen

Så snart at Scimitar RGB Elite lander i butikkerne, skulle den koste lige under 700,- hvilket lyder meget fornuftigt i mine ører, for en RGB mus med så mange funktioner og finish. Man skal dog have behov for de mange knapper, ellers ville jeg nok kigge på en af Corsairs andre mus, da man betaler for knapperne her.

Du kan læse mere om Scimitar RGB Elite på Corsairs egen produktside her.

 


Konklusion

Corsair markedsfører Scimitar RGB Elite som en MMO/Moba mus, og man må sige at de mange knapper klart kan være en hjælp i spil. Det er ikke unormalt at have en 20-25 kommandoer, spells og lign. rundt omkring på tastaturet - ofte langt fra ens naturlige håndposition. Der er plads til en masse funktioner og en meget dyb grad af personlig opsætning både i software men også fysisk i form af den justerbare klynge af knapper på siden.

Musen har et godt greb og vejer i min hånd hverken for lidt eller for meget, dog ville jeg ønsker at min tommelfinger havde et sted at hvile naturligt uden risiko for at ramme en tast ved et uheld ved en hurtig manøvre – det er lidt som at holde fingeren på aftrækkeren altid med risiko for et vådeskud.

Musens sensor glider over overfladen på alle de underlag jeg har prøvet, og kalibreringen gør ikke oplevelsen værre – noget jeg faktisk har været ude for et par gange, hvor mus opfører sig sært nær kanten af musemåttens areal.

Jeg har personligt lidt svært ved at udnytte de mange knapper, og ville umiddelbart enten hoppe tilbage til min Harpoon mus eller måske kigge efter en mellemting, som f.eks. Dark Core. Men nu har jeg også passeret de 30, og er nok ikke kernemålgruppen for mange af Corsairs produkter. Det bliver en ganske hæderlig score på 8 herfra denne gang.


Godt

•    Fornuftig mængde funktioner

•    Bevægelsessensor som æder alle overflader

•    Rigeligt med knapper til selv den mest krævende gamer


Knap så godt

•    Mangler et neutralt sted at hvile tommelfingeren

•    De små knapper kan være svære at ramme præcist i kampens hede

•    Overkill til de fleste spil – Der skal være et reelt behov for at retfærdiggøre prisen


***GIVEAWAY***

I samarbejde med Corsair udlodder vi Scimitar RGB Elite MOBA/MMO gaming mus og MM500 3XL musemåtte

Det eneste du skal gøre for at deltage, er at smide en kommentar i nedenstående kommentarfelt.

Vi trækker en vinder den 18 februar, hvor efter vinderen kontaktes. Hører vi ikke fra den udtrukne vinder inden 2 dage, vil en ny vinder udtrækkes.


Konkurrencen er slut


***Vinderen er fundet***


Vi har trukket en heldig vinder af Scimitar RGB Elite MOBA/MMO gaming mus og MM500 3XL musemåtte.


Stort tillykke til Sussiegeisler

Brugeren er kontaktet og vinderen har bekræftet.

Tak til Corsair for sponsorering af Scimitar RGB Elite MOBA/MMO gaming mus og MM500 3XL musemåtte.Vores partnere