HP Elite Dragonfly G3

HP Elite Dragonfly G3 anmeldelse
Hvis du er på markedet efter en let og tynd bærbar til arbejde eller studie, så er der efterhånden ret gode muligheder på markedet. Når man skærer gaming behovet fra, så kan man med moderne hardware klemme ret meget ydelse ned i en tynd formfaktor. I dag skal vi se på HP Dragonfly G3.

Specifikationer

 • Operativsystem: Windows 10 Pro (fås ved nedgradering fra Windows 11 Pro) 1 2 
 • Processorfamilie: 12. generations Intel® Core™ i5-processor
 • Processor: Intel® Core i5-1235U (op til 4,4 GHz med Intel® Turbo Boost Technology, 12 MB L3-cache, 10 kerner, 12 tråde)
 • Grafik: Integreret, Intel® Iris® Xᵉ-grafikkort
 • Hukommelse: 16 GB LPDDR5-6400 MHz RAM (indbygget)
 • Internt lager: 512 GB PCIe® NVMe™ SSD
 • Skærm: 13,5", WUXGA+ (1920 x 1280), touch, IPS, refleksfri, 400 nits, 100 % sRGB
 • Farveskala: 100% sRGB
 • Lysstyrke: 400 nit
 • Mindste produktmål (B x D x H): 29,74 x 22,04 x 1,64 cm 
 • Vægt: Vægt fra 0,99 kg
 • Strømforsyning: 65 W USB Type-C™-adapter
 • Batteritype: 6-cellers HP litiumion-polymerbatteri på 68 Wh med lang levetid 
 • Trådløs forbindelse: Kombination af Intel® Wi-Fi 6E AX211 (2 x 2) og Bluetooth® 5.2 (understøtter Gigabit-filoverførselshastigheder) 
 • Mobilt bredbånd: Intel® XMM™ 7560 LTE Advanced Pro Cat 16
 • Produktfarve: Slate blue
 • Tastatur: HP Premium-tastatur – bagbelyst, væskeafvisende
 • Lydfunktioner: Audio by B&O
 • Pegeenhed: Klikkefelt med understøttelse af flere bevægelser og tryk aktiveret som standard

En af de ting, som jeg vil hæfte mig ved her, er den utroligt slanke formfaktor og lave vægt. Den kan også fås med en version med Touchscreen, hvis man har behov for det, men vores testmodel er uden touch funktionalitet. Der findes også en OLED version, hvis man sigter efter super gode farver. 


En tur rundt om HP Elite Dragonfly G3

HP har klaret opgaven med designet af Dragonfly maskinen rigtigt godt. Den “Slate Blue” farve, som vores version er kommet i er lækkert at se på, og de små sølv highlight komplimenterer farven godt. Ud over HP logoet på toppen, er der ingen vilde udskejelser.

Materialerne er delvist genbrugt magnesium og aluminium og med et godt finish hele vejen rundt. Der er behageligt afrundede hjørner, og for en maskine der er så let føles den overraskende robust. 

Dragonfly G3 Laptop HP Elite.JPG

Inden for får vi en lækker 13,5” skærm med en opløsning på 1920 x 1280, og en lysstyrke op til 400 nits. Den lidt højere format på skærmen i forhold til det gængse 16:9 format betyder, at den er perfekt til web browsing og dokumenter, da man får mere af dokumentet med uden at skulle scrolle unødigt. 

Lysstyrken er fint tilpas til de fleste forhold ud over måske høj sommersol direkte i skærmen. Selv om vi ikke har OLED versionen af Dragonfly gengiver skærmen lækre og skarpe billeder og solide farver der dækker 100% af sRGB spektret.

HP Elite Dragonfly G3 Webcam.JPG

Over skærmen får vi et 5 megapixel webcam. Det leverer billedkvalitet er god tand over de fleste billige 720p webcams, som ses på alt for mange laptops, selv i den dyre ende.  

Dragonfly G3 HP Elite webcam billede.jpg

Tastaturet er, på trods af den lidt mindre størrelse, behageligt at skrive på med et godt og tilfredsstillende feedback. Tingene bliver en anelse klemt omkring piletasterne, hvor der er klemt lidt mange funktioner ind. Det er dog mest af alt en tilvænningssag, at få styr på det. 

Den højre Control knap er erstattet af en fingeraftrykslæser, der kan bruges til Windows login.  

Dragonfly er forsynet med et lækkert stort touchpad. Det giver en let og problemfri navigation i Windows. 

P1099376.JPG

Hvis vi ser på tilslutningerner så har vi på venstre side af maskinen en Thunderbolt/USB C port sammen med et fuld størrelse HDMI og en SIM kort plads. Det skal bruges sammen med det interne Intel XMM 7560 LTE modem, hvis man vil bruge mobil internet. En lækker ting at have med, på en laptop med fokus på arbejde.

Dragonfly G3 HDMI.JPG

På højre side af maskinen får vi endnu en Thunderbolt/USB C port sammen med en enkelt USB A og et 3,5mm stik til lyd. Samlet set en fornuftig samling af tilslutningsmuligheder, selvom jeg dog gerne havde set en SD kortlæser også, som en der arbejder med billeder og video filer ofte. 

Dragonfly G3 USB.JPG

De to USB C porte kan også bruges til opladning af Dragonfly G3 via den medfølgende 65W USB C oplader. 

HP Elite Dragonfly G3 oplader.JPG


Testen

Jeg har haft HP Elite Dragonfly G3 i huset i et par måneder nu, og har brugt den on off både hjemme og ude på tur. 

Den utroligt tynde og lette formfaktor betyder, at det har været utroligt let at have Dragonfly med i tasken, når jeg har været på tur. Den kompakte USB C oplader fylder heller ikke meget, og samlet set kan man havde det hele med, og ikke fylde mere end en foldet avis. 

Skærmen har været god at arbejde med, i alle de settings jeg har benyttet den under min test. Jeg synes dog, at betragningsvinklerne på skærmen er ret snævre, hvis man vil have det optimale ud af skærmen. Det er et ret lille sweet spot, som man lige skal vænne sig til at ramme. 

On the go HP Elite Dragonfly G3.JPG

Jeg har primært brugt Dragonfly maskinen til arbejde. Det betyder, at der er blevet skrevet rigtigt meget, suppleret af den smule Photoshop og masser af Web browsing. 

Her har oplevelsen været rigtigt godt, og på trods af den lille formfaktor, har det været en fornøjelse at arbejde på den lille lette maskine.

Intel Core i5-1235U CPUen kombineret med 16 GB RAM har klaret alle almindelige opgaver jeg har kastet efter den uden problemer. De to Performance-cores og otte Efficient-cores giver et system, der virker snappy og hurtigt i alt hvad jeg har testet, i forbindelse med mine arbejdsopgaver. 

Jeg har været imponeret over batteritiden på maskinen, der regelmæssigt klarede et sted mellem 8 og 10 timers brug, alt efter hvad jeg lavede på den. 

Thind and light Dragonfly G3 Anmeldelse.JPG

En anden ting jeg var rigtigt glad for var lyden. Jeg lytter til rigtigt meget musik når jeg arbejder, og her har Dragonfly været en god partner. Højtalerne er lavet i samarbejde med B&O, og tager man størrelsen i betragtning, så er det imponerende lyd der kommer ud af den lille maskine. Selv ved den overraskende høje max volumen, klarer maskinen det fornuftigt. 

HP Elite Dragonfly G3 er tydeligvis ikke beregnet på gaming. Intel har ellers gerne ville promovere deres Iris Xᵉ-grafikkort, som et der kunne klare gaming. Så for at stille min nysgerrighed og krydse alle bokse af ,prøvede jeg at se, hvordan Dragonfly ville klare en omgang Overwatch 2. 

Ikke overraskende var det ikke en god oplevelse. Selv med spillet på laveste indstillinger lå FPS resultaterne og svingende mellem 15 og 30 FPS i gennemsnit. Så altså ikke en spilbar oplevelse i min bog. 

HP Elite Dragonfly G3 tastatur.JPG

Lettere spil som Rocket League eller lign. ville måske fungere bedre. Konklusionen er dog, at man ikke skal forvente store gaming resultater med Dragonfly G3. 


Pris

Jeg kan i skrivende stund finde HP Dragonfly G3 med en online pris på lige under 15.000 kroner. Det er på ingen måde en billig studie PC, men set i forhold til den utroligt slanke formfaktor og den generelle oplevelse, synes jeg prisen er fair. 


Konklusion 

Det har været en fornøjelse, for en gangs skyld, at se på en Laptop, som ikke har fokus på gaming. Når alt kommer til alt, så er gaming sjældent det som jeg har behov for en laptop til. Arbejde på farten, på den ene eller anden måde, fylder betydeligt mere. Hvad enten det er i sofaen, til møder, messer eller i toget på vej fra A til B. 

HP Elite Dragonfly G3.JPG

I de scenarier er det utroligt lækkert at have en laptop med, som er let og lille. Det skal være let at have med i tasken, men må samtidigt også også gerne have kraft og ikke mindst batteri til at kunne klare de opgaver jeg gerne vil tygge mig igennem. 

Tidligere har det som regel været nødvendigt at gå på kompromis, med en eller flere af de ønsker. Den tid er dog ved at være forbi, og der er gode muligheder for en “thin and light” laptop, som kan sætte kryds i alle felterne. 

HP Elite Dragonfly G3 er et rigtigt godt eksempel på sådan en maskine. Solid hardware samlet i en smuk pakke, som kan klare det meste med undtagelse af andet, end helt casual gaming. 

Jeg har været glad for min test tid med Dragonfly G3, og har været specielt imponeret af batteritiden og lyden. 

B&O Lyd HEP ELite Dragonfly G3

Prisen ligger måske ikke i budgetklassen, med for alt hvad man får med, synes jeg trods alt den rammer et fair leje. 

Vi lander med en endelig karakter på 9, for en stærk maskine i en slank og smuk indpakning. 


Godt

 • Super tynd og let
 • Fantastisk lyd
 • Lang batteritid
 • Godt Webcam


Skidt

 • Intet nævneværdigt  


Vores partnere