Microsoft Surface Laptop 3: TEST

touchpad tastatur mekanisk bærbar qwerty nordisk layout microsoft laptop 3
I denne test tager vi et kig på Surface Laptop 3 fra Microsoft. En kompakt maskine med kræfter til arbejde, skole og let gaming.

Den nyeste Surface Laptop 3 er Microsofts seneste forsøg på at lave en bærbar computer der er lækker og clean at se på, og samtidig også har kræfter nok til at kunne bruges som arbejdscomputer. Om Microsoft lykkes med det, finder vi ud af i denne test.

Microsoft Surface Laptop 3: TEST

Først skal vi dog som altid lige kigge på de tørre tal.

Specifikationer

Den 3. generation af Microsoft Surface Laptop kommer i et utal af konfigurationer. Den mindste konfiguration kommer med en 10. generations Intel i5-1035G7 processor og den største med en i7-1065G7. Begge processorer er med fire kerner og otte tråde, men i7 varianten har 200 Mhz højere boost clock. Derudover kan Surface Laptop 3 fås med 128, 256 og 512 GB lagerplads, samt 8 GB eller 16 GB ram.

Microsoft Surface Laptop 3 fås i fire forskellige farver – Matsort, Platin, Sandsten og Koboltblå

Den enhed vi har haft inde til test, har haft følgende specifikationer:

CPU: 10. Gen. Quad-Core i5-1035G7 - 1,2 GHz (3,7 GHz boost clock)

RAM: 8 GB LPDDR4x

Lagerplads: 256 GB

Skærm: 13,5” PixelSense™ touchskærm (2256 x 1504 pixels opløsning)

Grafik: Intel Iris™ Plus Graphics

Batteri: Op til 11,5 timer battertid ved almindelig brug

Vægt: 1,28 kg

Farve: Matsort

Kassen og dens indhold

Indpakningen er i vanlig Microsoft stil, hvid med et billede af produktet der gemmer sig i kassen. Kassen til denne bærbare er meget smal, og man kan derfor få det indtryk, at der ikke er meget til at tage fra, hvis pakkeposten skulle være lidt hårdhændet. Pappet er dog ret stærkt, og jeg vil mene, at man virkelig skal ville det, hvis man vil ødelægge indholdet. Bagsiden af kassen afslører nogle få af de specifikationer, som bærbaren er udstyret med.

Microsoft Surface Laptop 3:

Åbner man kassen, bliver man præsenteret for det vigtigste, nemlig den bærbare computer, som man har ventet på at få fingrene i. Løfter man den ud af æsken, finder man nedenunder et par kasser med opladeren og lidt papiraffald, som man ikke behøver at bekymre sig om yderligere.

Microsoft Surface Laptop 3 13,5" touch Platinum

Første indtryk

Med computeren ude af æsken, er det blevet tid til at tage et nærmere kig på herligheden. Microsoft imponerer igen, ved at levere en lækker bærbar, der virker til at være produceret med gode materialer. Surface Laptop 3 er udført i aluminium og virker ret robust. Med sin kampvægt på lidt under 1300 gram, og sin matsorte farve, virker Surface Laptop 3 som et rigtig solidt produkt.

I forhold til forgængeren, er touchpad’en blevet en smule større hvilket er en god ting. Skærmen er den samme som fra forgængeren, hvilket bestemt ikke er en dårlig ting. Man får igen 2256 x 1504 pixel opløsning på PixelSense™ skærmen, og den indbyggede touchfunktion er bestemt heller ikke noget man bliver ked af.

surface laptop 3 skærm fullhd 4k 1440p 1920x1080 pixelsense touchskærm touchpad microsoft

Tastaturet er virkelig godt og tasterne føles solide med et tilfredsstillende taktilt feedback.

touchpad tastatur mekanisk bærbar qwerty nordisk layout microsoft laptop 3

Af ind- og udgange har Surface Laptop 3 kun noget af det allermest nødvendige. På den ene side finder vi Microsofts specielle magnetiske opladerstik og på den anden side finder vi én USB Type-A port, én USB Type-C port samt en indgang til et 3,5 mm jackstik.

microsoft usb-c usb-a tunderbolt jackstik sort surface pro bærbar computer pc kontor

Sidst men ikke mindst, så er Surface Laptop 3 en smal sag, med sine 14,5 mm højde, fylder den virkelig ikke meget i en taske.

tynd og let surface laptop bærbar 3 microsoft office 365 windows hello gaming

Indtryk efter brug

Jeg har haft bærbaren i ca. to ugers tid, hvor jeg fuldt ud har erstattet min private bærbare computer på arbejde og brugt Surface Laptop 3 i stedet. Nu er det blevet tid til at komme med mine indtryk efter brug, og jeg har både gode og knapt så gode ting, som jeg har lagt mærke til.

microsoft surface laptop 3 oplader kabel stik kontor pc

Vi starter med det sure, og her er det mest småting der generer mig en smule. Den matsorte overflade er let modtagelig over for fingeraftryk, hvilket dog er forholdsvist normalt for sorte overflader, så den lader vi ligge her. Skærmen er træls at åbne med én hånd, da modstanden i hængslet er ret stor. Der er ingen indhak foran på skærmen, som man kan tage fat i når man skal klappe skærmen op, hvilket nok er en af årsagerne til, at den er svær at åbne med én hånd. Jeg er stadig ingen fan af Microsofts underlige opladerdesign, og jeg vil foretrække USB-C standarden til enhver tid. Generelt er I/O fronten lidt underbemandet, og hvis man skal have tilsluttet computeren til eksterne skærme eksempelvis via HDMI, skal man også hurtigt ud og købe sig en adapter til USB-C. Rammen rundt om skærmen generer mig stadig lidt, den er ret bred i forhold til andre alternative skærme.

laptop surface 3 opladerstik power strøm lader usb-c batteri

Tid til de gode ting jeg har at sige. Laptop 3 er en virkelig lækker bærbar, den er virkelig lækker at se på og bruge. Tastaturet har været fantastisk at skrive på, og Microsofts PixelSense™ touchskærm er virkelig en af de bedre skærme på markedet. Jeg er også glad for skærmens aspect ratio på 3:2. Den ekstra højde man får i forhold til en mere standard 16:9 er virkelig god, især på en mindre 13,5” skærm. Selvom jeg ikke er vild med opladeren, så er det magnetiske kliksystem rart at have, da man ikke risikerer at smide enheden på gulvet, hvis man skulle snuble over ledningen. Windows Hello ansigtsgenkendelse er en dejlig ting, hvilket denne computer også tilbyder, jeg elsker det, og så er den ikke længere. Den store touchpad er en af de bedste og lækreste på markedet, og den store størrelse er virkelig brugbar.

skolebærbar surface apple macbook microsoft studiebærbar konfirmation

Ydelsen på Surface Laptop 3 er helt fin. Den 10. generations i5 med 4 kerner og 8 tråde gjorde det godt i vores test. Jeg har prøvet lidt League of Legends og Overwatch, hvilket den fint kan klare, hvis man skruer lidt ned for indstillingerne. Lettere arbejde med i Photoshop eller Illustrator har den også fint ædt sig igennem, men under load begynder køleren virkelig at larme. Det her er altså ikke en computer man anskaffer sig til gaming, men til kontor eller skolebrug.Pris på Surface Laptop 3

Microsoft Surface Laptop 3 har en startpris på ca. 8000,- DKK lige nu, og den testede model ligger i skrivende stund på 9.999,- DKK. Det er mange penge, hvis man kigger udelukkende på specifikationerne, hvor man ville kunne få tilsvarende til langt færre penge. Men kigger man på byggekvalitet og tilsvarende alternativer fra andre producenter, så ligger prisen på et helt fair niveau.

Læs også vores Microsoft Surface Pro 6 test

Konklusion

Microsoft Surface Laptop 3 er bestemt værd at overveje, hvis man vil have en bærbar der er lækker og kraftig på samme tid. For pengene får man her en bærbar udført i lækre materialer, med et lækkert tastatur og en af de bedste touchpads på markedet. Den 13,5” store PixelSense™ touchskærm er helt fantastisk og en fryd for øjet.

Med Windows Hello, understøttelse af Surface Pen og de mest nødvendige I/O porte, er bærbaren fint udstyret til daglig brug. Skal man bruge yderligere porte, er der mulighed for tilslutning af en adapter gennem USB-C porten, der dog ikke understøtter Thunderbolt.

Prisen på de 9.999,- DKK som vores testmodel står til, er rimelig sammenlignet med andre bærbare i samme kategori.

Microsoft Surface Laptop 3 får en karakter på 9/10 og en Safe Buy award, for en bærbar der er virkelig lækker og gør hvad den skal, men har nogle enkelte småting, der godt kunne forbedres.

Pros:

  • Fremragende byggekvalitet
  • Fantastisk skærm
  • Super tastatur
  • Super touchpad
  • Generelt bare lækker

Cons:

  • Er lidt tyndt befolket på I/O fronten

Vores partnere