Surface Laptop 4 lækket online

Surface Laptop 4
Microsoft kunne meget vel planlægge at lancere en Surface Laptop 4 i april 2021 med Surface edition AMD-processor og Intel Tiger Lake-U, ifølge nye benchmark leaks.

Microsoft lancerede den første AMD-drevne Surface Laptop i 2020, og den leveres med en custom Ryzen 7 CPU med integreret Radeon RX Vega 11 grafik. På daværende tidspunkt foreslog rapporter, at Microsoft arbejder med AMD på flere produkter, der også vil dække flere hardwaregenerationer.

I januar kom det frem, at den næste generation af Surface Laptop vil bruge de brugerdefinerede AMD-CPU'er på tværs af alle modeller. I øjeblikket tilbydes AMD-CPU'er kun på 15-tommer-varianten, men i år vil den mindre 13,5-tommers model bruge både AMD- og Intel CPU'er.

Nu viser nye lækkede benchmarks flere konfigurationer for Surface Laptop 4. I et benchmark bruger den bærbare computer Intel Core i5-1135G7 (Tiger Lake-U) med en maksimal clockhastighed på 4,40 GHz og 8 GB RAM.

Surface-Laptop-4-Intel-696x709.jpg

Et andet benchmark viser, at det kører en custom AMD processor kaldet “Microsoft Surface Edition”.

Surface-Laptop-4-AMD-2.jpg

Som du kan se i ovenstående screenshot, er Ryzen 5 3580U angivet ved siden af processornavnet, men vi er sikre på, at dette kun er en place holder.

Den ikke specificerede processor kan være en del af AMD Renoir-familien, men vi ved ikke, om Microsoft planlægger at bruge Ryzen 5 4000 eller 5000.

Mens processorens identitet forbliver ukendt, ser kommende Surface ud til at blive godt bestykket, og den burde kunne outperforme Surface Laptop 3.


Surface Laptop 4 forventet udgivelsesdato

Vi ved ikke nøjagtigt, hvornår Redmond-giganten planlægger at lancere sin næste generations Surface Laptop, men rapporter peger på, at enheden vil annonceres i april 2021.

Efter Surface Laptop 4 forventer vi en anden Surface-enhed fra Microsoft engang i oktober, og denne omtales som ”Surface Pro 8”. I modsætning til Surface Pro 7+ leveres Surface Pro 8 med opgraderet design og intern hardware, inklusive en ny 32 GB RAM variant.