Apple truer med at fjerne e-mail appen Hey

Hey mail
E-mail appen Hey blev lanceret mandag 15. juni. Et par dage senere modtog udviklerne en e-mail fra Apple, der angav, at medmindre brugere var i stand til at tilmelde sig det nødvendige $ 99 årlige abonnement via appen - hvilket ville betyde, at Apple ville tjene en provision på 15-30% - vil appen ville blive fjernet fra App Store.


CTO og medstifter og udvikler af Basecamp, David Heinemeier Hansson, klagede over Apples "skandaløse krav" i en tweet.

dhh.JPG

Apple har reageret på en rapport der viser, at de har begået en fejl ved at godkende Hey appen i første omgang, og at Hey appen ikke er i overensstemmelse med Apples retningslinjer.


Apple vil udelukkende acceptere apps, der giver mulighed for at opkræve et abonnement, via deres app - snarere end via en webside-tilmelding, som det er tilfældet med Hey. Der er dog nogle apps, der formår at omgå dette krav - såsom Netflix og Spotify - og det ser ud til, at Hey ville være undtaget fra reglerne der er baseret på dette.

Apple ser tingene anderledes. Det fremgår af rapporten, at Apple kun tillader tilmelding-apps til forretningstjenester, ikke forbrugerprodukter. I Apples øjne kvalificerer Hey sig ikke som en "business" app.

Apple holder en opdatering tilbage med fejlrettelser, indtil udvikleren tilbyder køb i appen til App Store og truer endda med at fjerne applikationen helt fra deres Apple Store.

"Not in a million years," udtaler Heinemeier Hansson.

I mellemtiden undersøges App Store af EU's konkurrencekommission vedrørende påstanden om at begrænse konkurrencen.

Apple forklarede, at App Store økosystemet genererede 519 milliarder dollars i 2019, hvor Apple tog et cut på mindre end 15%. I Apples øjne leverede de platformen for dette salg, og er derfor berettiget til et gebur af denne størrelsesorden.

Læs hele historien HER

Her finder du en gennemgang af Hey e-mail appen

Source: Basecamp


Source & Image credit:

Appleinsider, Apple