Denne søgemaskine planter træer for hver søgning

Ecosia planter træer
I vores hverdag bruger vi forskellige søgemaskiner til at slukke vores tørst efter nysgerrighed. Der er søgemaskiner, der fokuserer på forskellige tekniske aspekter såsom DuckDuckGos fokus på privatlivets fred under brug. Ingen af disse populære søgemaskiner fokuserer imidlertid på miljøaspektet. Det vil sige Ecosia gør. Den Bing-baserede søgemaskine handler om forbedring af miljøet.

Under min næsten daglige rundering gennem App Store på min iPhone efter spændende apps, stødte jeg på denne unikke søgemaskine, “Ecosia”. I henhold til udviklernes påstande hjælper du med at plante et nyt træ et eller andet sted i verden, hver gang du søger efter en forespørgsel på denne søgemaskine.

Jeg installerede appen på min iPhone 11 Pro, og det fungerer over al forventning. Jeg har brugt Ecosia nogle dage, og det fungerer som enhver anden mobil webbrowser som Safari eller Chrome. Imidlertid genererer annonceindtægterne fra hver brugers søgning plantning af træer rundt om i verden.

Organisationen offentliggør månedlige økonomiske rapporter for at fremvise, hvordan midlerne fra søgningerne genererer, og hvor de ender. Så der er fuld gennemsigtighed i denne del. Ifølge teamets påstande sælger søgemaskinen heller ingen data til tredjeparts trackere, og fjerner ifølge teamet endda linkene fra brugernes søgningerne inden for en uges tid.

Når man åbner appen, præsenteres du for en startside, der viser antallet af træer, der blev plantet med annonceindtægterne fra Ecosia-brugerne. Herfra kan du indtaste for at søge i din forespørgsel. Du kan også åbne flere faner for at gennemse forskellige websteder samtidigt. Browserhastigheden er tilfredsstillende, men ikke i nærheden af andre mere avancerede mobile browsere.

Det er godt at se, at organisationer tager miljøet alvorligt og forsøger at forbedre det.

Ecosia.JPG

Ifølge Ecosias websted kører deres servere, der driver søgningerne, på 100% vedvarende energi. For nylig krydsede organisationen 100 millioner mærket, og vokser fortsat kontinuerligt.

Bortset fra iOS-appen har du også mulighed for en Chrome-udvidelse, som du kan tilføje til din browser. Mobil-appen er også tilgængelig til Android-enheder, som du kan finde via Play Store.

Så i stedet for at bruge søgemaskiner, der indsamler dine private data og tracker dig i din færden på nettet, hvorfor så ikke bruge en, der hjælper med at ændre verden til det bedre?

Source & Image credit:

Ecosia