Fejler Windows 10 opdateringen? Sådan løses det

Win logo
Microsoft frigav den seneste Windows 10. maj 2020 opdatering, version 2004, efter over et års intern og Insider-test. Den nyeste opdatering bringer en overflod af funktionsforbedringer med sig samtidig med de fjerner nogle af de mest irriterende funktioner i operativsystemet. Som rapporteret i sidste uge, tager Windows producenten denne gang en målrettet tilgang til rollout, hvilket gør opdateringen tilgængelig for brugere i flere faser. Problemer med installering af Windows 10 opdateringen er dog stødt stigende.


Er du med i rækken af brugere, der har mulighed for at få maj 2020 opdateringen i første bølge, kan springe foran og installere maj 2020 opdatering manuelt, men den nemmeste måde er gennem Windows Update, da det sikrer, at du ikke får opdateringen, hvis der er kompatibilitetsproblem på din computer. Dette er en formf or sikkerhedsgodkendelse lagt ind i opdateringen.

Der er vel og mærke nogle minor setback, der opstår på trods af, at selve opdateringen er tilgængelig, når du klikker på knappen "Søg efter opdateringer" via Windows Update.

Sådan rettes to af de almindelige fejlgrupper, der kan vises under opdateringsprocessen gennem Windows Update.


Sådan rettes Windows 10 fejlkoder 0x800F0922 og 0xc1900104

Hvis du oplever fejl 0x800F0922, når du prøver at installere Windows 10 maj 2020 opdatering, kan det skyldes, at enheden ikke kan oprette forbindelse til Microsofts opdateringsservere. Dette sker normalt, når du prøver at installere en opdatering via en VPN-forbindelse; undertiden skaber tredjeparts antivirusprogrammer også denne form for problemer.

Hvis du støder på fejlen, kan du prøve at afbryde forbindelsen til din VPN-forbindelse (klik på netværksikonet på proceslinjen > vælg VPN-forbindelsen > klik på knappen Afbryd forbindelse).

Du kan også forsøge at deaktivere antivirusprogrammet fra tredjepart for at kontrollere, om det løser problemet. Hvis ingen af ovenstående løser problemet, skal du muligvis afinstallere antivirusværktøjet.

I et supportdokument omtaler Microsoft også, at fejlkoder 0xc1900104 eller 0x800f0922 kunne vises med meddelelser lydende på: 

“We couldn’t update system reserved partition," when you try to upgrade to a new version. This happens when the System Reserved Partition (SRP) is full. SRP is "a small partition on your hard drive that stores boot information for Windows"

"Some third-party anti-virus and security apps write to the SRP, and can fill it up"

Dette er nøjagtigt, hvorfor afinstallation af antivirusprogrammet kan afhjælpe problemet. Hvis du ikke ønsker at afinstallere antivirusprogrammet, er der dog to alternativer:

- Brug et tredjepartsværktøj til at ændre størrelsen på den reserverede partition.

- Alternativt kan du bruge diskmgmt.msc til at frigøre lidt plads.

Anden option - som kun anbefales til avancerede brugere, da denne kan resultere i, at systemet ikke kan starte op.

Følg nedenstående trin som også er delt af Microsoft:

sådan retter du fejl i forbindelse med Windiws 10 maj 2020.JPG

I tilfælde af MBR skal du kontrollere de detaljerede instruktioner i dette supportdokument.

For at undgå for meget besvær, prøv først VPN- og antivirus-tilgangen. I et af supportdokumenterne anbefaler Microsoft selv at fjerne tredjeparts sikkerhedssoftware, eftersom de kan forårsage fejl under opdateringsprocessen, hvis de ikke er kompatible med de seneste opdateringer endnu.

"You can temporarily uninstall this software, update your PC, and then reinstall the software after your device is up to date" lyder det fra Redmont virksomheden.

"We recommend using third-party antivirus or security software that’s compatible with the latest version of Windows 10”


Rettelse af Windows 10 fejlkode 0x80073712

Hvis du oplever fejl 0x80073712, når du prøver at få den seneste funktionsopdatering installeret, betyder det, at nogle nødvendige filer muligvis mangler eller er beskadiget. Dette betyder dybest set ødelagte opdateringskomponenter. Du kan igen bruge DISM (Deployment Servicing and Management) værktøjet til at løse problemet.

Windows 10 error code 0x80073712.JPG

Det burde nu være muligt at downloade og installere opdateringen gennem Windows Update.

En af de mest almindelige fejl, som brugerne oplever under opdateringsprocessen, er 0xc1900223. Denne fejl vises, når der er et problem med downloadprocessen, hvilket betyder, at alt hvad du kan gøre for at løse denne Windows 10 fejl, er bare at prøve igen.


En anden måde at løse Windows Update fejlen er at køre fejlfinding

Dette vil forhåbentlig hjælpe dig med at identificere, hvad problemet er, og løse det, før du downloader en ny opdatering:

1. Åbn Indstillinger > Opdatering og sikkerhed > Foretag fejlfinding.

2. Vælg flere fejlfindingsværktøjer.

3 Klik på Windows update og Kør fejlfindingsværktøjet.

Foretag fejlfinding windows 10 maj update 2020.JPG

4. Bekræft processen.

5. Fremkommer der fejl, tilbyder Fejlfindingsvæktøjet "Apple the fix"

6. Følg instruktionerne på skærmen for at afslutte processen.

7. Genstart din enhed.

Når det er gjort, kan du prøve at bruge Windows Update igen for at installere den seneste Windows 10 maj 2020 opdatering.

Herunder har vi lavet en mindre fejlfindingsprocedure, som du kan benytte dig af i lignende situationer, hvor Windows 10 Update driller mere end godt er:

- Midlertidigt afinstallation af tredjepartssoftware.

- Frakobling af ekstern hardware.

- Sørg for at have nok plads på drevet (16 GB ledig plads anbefales).

- Før du downloader en ny funktionsopdatering, skal du genstarte din enhed for at afslutte opdateringen af eventuelle verserende kumulative opdateringer.

Det er også en god praksis at rense installationen af en ny Windows 10 funktionsopdatering, da det hjælper dig med at undgå softwarekonflikter, der kan opstå under opdateringsprocessen. Da Windows Update imidlertid fjernes fra processen, bliver du nødt til at foretage en Google-søgning efter kendte problemer med en given opdatering. Microsofts nuværende liste over kendte Windows 10. maj 2020 update problemer indeholder på nuværende tidspunkt 10 uløste fejl og en, der er blevet afhjulpet af Microsoft.

Yderligere oplysninger finder du i dette supportdokument for nogle af de bedste fremgangsmåder og tips til fejlfinding og håndtering af installationsproblemer.