Hold din browser og VPN beskyttet fra Agent Tesla

RAT attack virus
Tesla og Elon Musk har intet at gøre med Agent Tesla. Agent Tesla er en Remote Access Trojan (RAT) malware, der leveres med en keylogger. Først inde på dit system, begynder denne trojaner at stjæle legitimationsoplysninger fra din enhed.

Agent Tesla er ikke en ny trussel, og for 2 år siden spredte den sig gennem Word-dokumenter. Ifølge analyseplatformen Any.Run er Agent Tesla nu på andenpladsen blandt de 10 største trojan trusler.

Stigningen i popularitet skyldes, at Agent Tesla, ifølge en rapport fra eksperterne fra SentinelOne, er blevet opgraderet, og nu er mere skadelig end nogensinde før.Hvordan kan Agent Tesla stjæle adgangskoder fra din Windows 10?

Agent Tesla har nu flere moduler tilpasset og udviklet til at stjæle dine login-data fra flere applikationer som de fleste browsere, e-mail-klienter som Outlook og VPN-software, som er meget populær i dag.

Som mange andre RATs, spredes Agent Tesla hovedsageligt via e-mail, sandsynligvis skjult i en phishing-meddelelse om et af mest populære emne i dag: COVID.

Agent-Tesla-phishing-message-e1597128306109.jpg

Trojaneren stadig sprede sig inden for Microsoft Office dokumenter, der udnytter sårbarhederne CVE-2017-11882 og CVE-2017-8570.

Hvilken software påvirkes af de nye versioner af Agent Tesla?

Desværre er listen over berørte software på din pc for lang til at blive listet i denne artikel, men vi har uddraget nogle af de vigtigste navne fra SentinelOnes rapport herunder:

Google Chrome, Microsoft IE & Edge, Mozilla Firefox, Opera, UCBrowser, OpenVPN, Opera Mail, Mozilla Thunderbird, SmartFTP, Microsoft Outlook.

Den mest alarmerende kendsgerning er, at denne RAT er tilgængelig for købe på det sorte marked som enhver anden software, så alle kan faktisk få adgang til den.

Hvad kan jeg gøre for at beskytte mig mod Agent Tesla?

For at være sikker dig skal du være opmærksom, ikke åbne uønskede e-mails og ikke klikke på mistænkelige links. Du kunne kombinere din opmærksomhed med et antivirusprogram – selvom det på ingen måde dæmmer op for problemet, hvis Agent Tesla inficerer dit system.