Intel hacket: 20 GB fortrolig information lækket

hacked intel august 2020
Till Kottmann, en schweizisk IT-konsulent, sendte tidligere på dagen et link via Twitter til en fildelingsservice, der indeholder, hvad en anonym kilde hævder, er en del af Intels kronjuveler: En 20 GB-mappe med ”Confidential Information”. Leakeren kaldte udgivelsen "Intel exconfidential Lake Platform Release;)."

Siden dette leak blev spottet, er det blevet beskæftiget overfor flere udenlandske medier – herunder Tom’s Hardware, hvortil Intel udtaler:

"We are investigating this situation. The information appears to come from the Intel Resource and Design Center, which hosts information for use by our customers, partners and other external parties who have registered for access. We believe an individual with access downloaded and shared this data."

Det siges, at de filer, der lækkede, indeholdt Intels strategier for interne designs af forskellige chipsæt, herunder tekniske specifikationer, produktguider og manualer til Intel-produkter, der går tilbage til 2016.

Den gode nyhed er, at hacket ikke påvirker Intels kunder eller ansatte, så det ser ud til, at det handler mere om at stjæle Intels produktinformation snarere end at forsøge at tilgå kundeoplysninger. Den dårlige nyhed er imidlertid, at det er blevet antydet, at på grund af den BIOS-kode, der er lækket, kunne hackere bruge det til potentielt at manipulere det på en måde, der kan påvirke aktuelle eller endda fremtidige Intel-produkter.

Det rygtes også, at vi har flere afsløringer på vej fra leakeren.

Nedenstående er listen over informationer, som er tilgået af udefrakommende personer:

Intel hacket august 2020.JPGSource: Tom's Hardware

Source & Image credit:

Intel, Tom's Hardware