Mozilla Firefox 79 med redesignet UI til Android

modzilla firefox 79
Mozilla er endelig begyndt at udrulle sin fornyede version af Firefox-browseren (codename Fenix) til den stable channel i Google Play Store. Med denne opdatering cutter Firefox snoren til sin gamle brugergrænseflade på Android.

Den nye opdatering bringer sammen med den opdaterede GeckoView engine, et optimeret dark mode, Collections (Mozillas implementering af Tab Groups), adresselinje i bunden og meget mere. Mozilla Firefox 79 bærer version nummer 79.0.0.

Udrulningen kommer ikke som en overraskelse, da Mozilla besluttede at forenkle sin browser på Android tidligere denne måned ved at sende den gamle Firefox Nightly og Firefox Preview Nightly på pension og dermed sætte scenen for at byde den nye opdatering velkommen.

En privatlivsfokuseret funktion, der er værd at nævne, er at Firefox 79 sætter Enhanced Tracking Protection til Strict per default – netop for at værne om privatlivet for brugerne.

I følge virksomheden begrænser denne indstilling trackere på sociale medier og blokerer tracking-cookies på tværs af websteder, kryptominere, og sporing af indhold.

Et aspekt af den nye Firefox-opdatering, som ikke alle vil elske, er den begrænsede tilgængelighed af browser-udvidelser. Mens den gamle Firefox tilbyder support til flere udvidelser på tværs af flere kategorier, understøtter den nyere sølle ni af slagsen.

Udvidelserne, der er tilgængelige i Firefox 79, inkluderer uBlock Origin, Dark Reader, HTTPS Everywhere, Privacy Badger, NoScript Security Suite, Decentraleyes, Søgning efter billede, YouTube High Definition og Privacy Possum.

Undertegnet håber denne menu udvides med tiden, da udvidelser til browsere er medhjælpende til en komplet browser-oplevelse, i min optik.

På tidspunktet for udfærdigelsen af denne artikel, kunne jeg ikke finde Firefox 79 Google Play Store, men du har mulighed for at installere det fra APKMirror med det samme, hvis du ikke kan vente med at prøve, hvad Mozilla har at byde på med sin længe forfaldne browser-overhaling.

 

Source & Image credit:

Mozilla