Sådan downloader du Microsoft Edge til Windows 10

Windows Edge logo
Microsofts genopbyggede Edge-browser er endelig frigivet, og denne gang med et moderne design, understøttelse til Google Chrome-udvidelser med mere. I denne guide hjælper vi dig med at downloade og installere den nyeste Chromium-baseret Microsoft Edge på Windows 10 og Windows 7.


Tilbage i december 2019 fortalte Microsoft, at de ville adoptere Chromium i deres Edge-browser og lukke ned for deres daværende EdgeHTML til fordel for Blink layout engine, den samme web/layout engine, der er en del af Google Chrome og Opera.

I dag har virksomheden så frigivet final build af Microsoft Edge, som er baseret på en open source-platformen. Med Chromium Edge sigter Microsoft mod at bidrage mere til Chromium, hvilket også vil forbedre de andre browsere, især Google Chrome.

I henhold til Microsofts implementeringsplaner for Edge vises browseren muligvis ikke automatisk dukke op på din pc før foråret. Hvis du ikke kan vente så længe, kan du manuelt downloade og installere den nyeste Microsoft Edge browser.

Læs også: Sidste Windows 7 KB4534310 opdatering frigivet

Sådan downloades Microsoft Chromium Edge

1. Gå til Microsoft Edge hjemmesiden

2. Her finder du knappen ”Download For Windows 10”. Du skal klikke på den nedadvendte pil.

3. Vælg dit operativsystem på listen (Windows 10, Windows 7, Windows 8.1 eller macOS).

Download Microsoft Edge manuelt.JPG

4. Klik på knappen "Download", og accepter efterfølgende vilkår og betingelser.

5. Kør installationsprogrammet, og browseren begynder at downloade.

6. Når Edge-browseren er færdig med at downloade, blinker proceslinjen muligvis, og Microsoft Edge-ikonet skifter til den nye. Eller, du kan gå til Download, og dobbeltklikke på MicrosoftEdgeSetup.exe, hvorefter installationsprocessen starter. 

Microsoft Edge manuelt Download.JPG

Installationsprogrammet erstatter automatisk de klassiske Microsoft Edge-genveje med den nye. Microsoft Edge vil automatisk starte, når programmet er downloadet, men du kan også starte browseren fra skrivebordet, proceslinjen eller Start-menuen.

Læs også: Du kan stadig nå det. Få Windows 10 gratis

Hvis du har installeret browseren første gang på din pc, bliver du bedt om at migrere dataene og tilpasse Edge til din personlige smag. Dine klassiske Edge-indstillinger, historie, favoritter og andre grundlæggende data migreres automatisk. Hvis du bruger Chrome, bliver du bedt om at importere data fra Chrome. Denne option kan du også vælge fra, ”continue without”

Du bliver også nødt til at vælge layout for den nye fanebladside (NTP). Microsoft Edge vil spørge dig, om du vil have hvad de selv omtaler som: focused (clean) layout, inspiration eller informational layout.

Windiws Edge nyeste browser inspirational informative Focused.JPG

Mens den første mulighed giver dig et simpelt faneblad, er de to sidste valg den nyhedsfokuserede grænseflade med mindre ændringer i det samlede layout. Når du har valgt et bestemt layout, kan du også deaktivere nogle af elementerne som nyhedsfeed fra indstillingerne cog ikonet via hjemmesiden.


Når du har konfigureret layoutet, bliver du bedt om at synkronisere dine adgangskoder, og du kan nu bruge Edge til at surfe på Internettet.


Source & Image credit:

Microsoft