Sådan får du Microsoft Office gratis

Featured_Content_500x280_Office_tile
Microsoft Office kan erhverves i forskellige versioner fra enterprice, studie licenser og så videre, men viste du, at der er ganske mange måder at få Microsoft Office gratis. I denne artikel viser dig alle måder, du kan få Word, Excel, PowerPoint og andre Office-applikationer uden at betale et krone.


Brug Office online i en browser; Det er gratis

Uanset om du bruger en Windows 10 PC, Mac eller Chromebook, kan du bruge Microsoft Office gratis via en webbrowser. De webbaserede versioner af Office er forenklet og fungerer ikke offline, men de tilbyder stadig en potente redigeringsoplevelse. Du kan åbne og oprette Word-, Excel- og PowerPoint-dokumenter direkte i din browser.

For at få adgang til disse gratis webapps skal du besøge gå til Office.com og logge på med en gratis Microsoft-konto. Klik på et programikon - som Word, Excel eller PowerPoint - for at åbne webversionen af det pågældende program.

Du kan også trække og slippe en fil fra din computer til Office.com siden. Det uploades til din Microsoft-kontos gratis OneDrive-lager, og du kan åbne den i den tilknyttede applikation.

Disse Office webapplikationer har nogle begrænsninger. Disse applikationer har ikke lige så komplette funktioner som de klassiske Office-desktop-applikationer til Windows og Mac, og du kan ikke få adgang til dem offline. Men de tilbyder ganske tilfredsstillende Office-applikationer, og de er helt gratis.

Officepakken Microsoft gratis.JPG


Tilmeld dig en gratis prøveperiode i en måned

Hvis du bare har brug for Microsoft Office i en kort periode, kan du tilmelde dig en gratis prøveperiode lydende på en måned. For at finde dette tilbud skal du besøge Prøv Office 365 gratis hjemmesiden og tilmeld dig prøveperioden. 

Du skal indtaste et kreditkort for at tilmelde dig prøveperioden, og det fornyes automatisk efter prøveperioden er slut. (Efter 1 måneds gratis prøve koster Office 365 Home799,00 kr. pr. år. Kræver kreditkort. Annuller når som helst yderligere opkrævninger)

Du kan dog annullere dit abonnement når som helst - også lige efter tilmelding - for at sikre, at du ikke bliver faktureret efterfølgende. Du kan fortsætte med at bruge Office resten af din prøveperiode efter annullering.

Efter at have deltaget i prøveperioden, kan du downloade komplette versioner af disse Microsoft Office-applikationer til Windows PC'er og Mac'er. Du får også adgang til de komplette versioner af apps på andre platforme, inklusiv større iPads.

Prøveperiode vil give dig fuld adgang til en Microsoft 365 (tidligere Office 365) Home plan. Du får Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote og 1 TB i OneDrive. Du kan dele det med op til fem andre personer. De får hver adgang til appsne via deres Microsoft-konto og vil have deres egen 1 TB lagringsplads, som samlet set ender udi 6 TB lagerplads.

Microsoft tilbyder også gratis 30-dages evalueringer af Office 365 ProPlus, som er beregnet til virksomheder. Du kan muligvis drage fordel af begge tilbud til en to måneders gratis Microsoft Office-adgang.


Få Office gratis som studerende eller lærer

Mange uddannelsesinstitutioner betaler for Office 365 pakkeløsninger, hvilket giver studerende og lærere mulighed for at downloade softwaren gratis.

Her kan du med fordel undersøge den enkelte skoles aftale. Selv hvis uddannelsesstedet eller et universitet ikke deltager, kan du ofte tilbydes Microsoft Office til en reduceret pris for studerende og lærere gennem 

Kontakt din uddannelsesinstitution.


Prøv de mobile apps på telefoner og små iPads

Microsofts Office-apps er også gratis på smartphones. På en iPhone- eller Android-telefon kan du downloade Office-mobile apps til at åbne, oprette og redigere dokumenter gratis.

På en iPad eller Android-tablet giver disse apps kun dig mulighed for at oprette og redigere dokumenter, hvis du har en "enhed med en skærmstørrelse mindre end 10,1 tommer." På større tablets kan du installere disse apps for at se dokumenter, men du har brug for et betalt abonnement for at oprette og redigere dem.

I praksis betyder dette, Word, Excel og PowerPoint tilbyder en fuld oplevelse gratis på iPad Mini og ældre 9,7 tommer iPads. Du har brug for et betalt abonnement for at få dokumentredigeringsfunktioner, en iPad Pro eller nyere 10,2-tommer iPads.


Home – Business – Enterprice

Microsoft 365 Home-abonnement er beregnet til at blive delt mellem flere personer. Disse kan også sammensættes på flere måder – her er prisen afgørende for, hvor mange der kan bruge Office.

Du får den fulde oplevelse med Office til Windows-pc'er, Macs, iPads og andre enheder.

Enhver, der betaler for Microsoft 365 Home (tidligere kendt som Office 365 Home), kan dele det med op til fem andre Microsoft-konti.

Det er meget praktisk: Deling administreres via en Office-delingsside - Tjenester og abonnementer. Kontoens hovedejer kan tilføje fem andre Microsoft-konti, og hver af disse konti modtager et invitationslink.

Efter at have tilsluttet sig gruppen kan de inviterede personer logge på med sin egen Microsoft-konto for at downloade Office-apps - ligesom om de betaler for deres egne abonnementer. Hver konto har en separat 1 TB OneDrive-lager.

Microsoft siger, at abonnementet er beregnet til deling i din "husstand." Så hvis du har et familiemedlem, kan denne person tilføje dig gratis til deres abonnement.

Home-løsningen er typisk den bedste aftale, hvis du skal betale for Microsoft Office. 

For øvrigt samarbejder Microsoft med nogle arbejdsgivere for at tilbyde en rabat på Office-abonnementer til deres ansatte. 


Gratis Microsoft Office alternativer

Hvis du leder efter noget andet, kan du overveje at vælge en anden Office-løsning. Der findes gratis Office pakker, der har god kompatibilitet med Microsoft Office-dokumenter, regneark og præsentationsfiler.

Her er nogle af de bedste:

LibreOffice er et gratis og open source office-program til Windows, Mac, Linux og andre operativsystemer. Det ligner desktop-versionerne af Microsoft Office, og det kan endda arbejde med og oprette Office-dokumenter i almindelige filtyper som DOCX-dokumenter, XLSX-regneark og PPTX-præsentationer. LibreOffice er baseret på OpenOffice. Mens OpenOffice stadig findes, har LibreOffice flere udviklere og er nu et mere populære produkt.

Apple iWork er en gratis samling af kontorapplikationer til Mac-, iPhone- og iPad-brugere. Dette er Apples konkurrent til Microsoft Office, og var tidligere en betalingstjeneste. Windows PC-brugere kan også få adgang til en webbaseret version af iWork via iCloud-webstedet.

Google Docs er en samling af webbaseret kontorsoftware. Det gemmer dine filer i Google Drev, Googles online fillagringstjeneste. I modsætning til Microsofts Office-webapps kan du endda få adgang til Google Docs, Sheets og Slides offline i Google Chrome. Her er Googleblandt de førende aktøre. 


Source & Image credit:

Microsoft