Sådan styrer du opstartsprogrammer i Windows 10

apps-slow-down-boot-670x335
SSD’en har vundet indpas på markedet, og en SSD har markant indflydelse på systemets generelle ydelse. Den typiske brug af en SSD i en PC er henvendt som lagering af dit operativsystem, som vil formindske tiden det tager for din computer at starte op.


Der er selvfølgelig andre faktorer, der er involveret i bestemmelse af opstartshastigheden på computeren. Her kan med fordel kigge i retning af de programmer og tjenester, som PC’en starter op med. 

Jo flere opstartsprogrammer du har, jo længere tager det for computeren at starte op. I denne guide vil lære dig, hvordan du administrerer dine opstartsprogrammer på Windows 10.

Sådan administreres opstartsprogrammer på din Windows 10 computer

Sådan styrer du opstartsprogrammer indstillinger.png

1. Gå til Indstillinger

Sådan styrer du opstartsprogrammer Start.png

2. Klik på Start i panelet til venstre.

3. Du får vist en liste over programmer, der starter, når du åbner din computer.

4. Klik på skiftet ud for apps for at deaktivere dem

Sådan styrer du opstartsprogrammer deaktivering.JPG


Som du kan se i ovenstående billede under hvert program, nævnes "Stor effekt", eller "Ingen effekt". Så hvad betyder dette?
Virkningen refererer dybest set til, hvor lang tid det tager for programmet at køre ved opstart, og hvor meget af disk I / O, den vil tage.

Her opdeler systemer med følgende skalaer:

Stor effekt – Dette vil tage mere end 1 sekund CPU-tid eller mere end 3 MB disk I / O 

Medium effekt – Dette henviser til programmer, der tager 300ms-1000ms CPU-tid eller 300KB-3MB disk I / O

Ingen effekt – Programmer med lav indflydelse vil tage mindre end 300 ms CPU-tid og mindre end 300 KB disk I / O

Grundlæggende, hvad det betyder i dette tilfælde, er, at hvis du vil have din computer til at starte hurtigere, så vælger du at deaktivere de programmer med Stor effekt sammenlignet med at deaktivere programmer med Ingen eller Medium effekt. Når det er sagt, skal vi med programmer markeret med Stor effekt påpege, at det nogle gange ved at deaktivere bestemte programmer ved opstart, kan påvirke dens anvendeligheden og effektivitet fra disse.

Dette vil variere fra program til program, afhængigt af hvad du har installeret på din computer. Så et godt råd er at overveje nøje hvad du deaktivere, og begynder du at opleve, at visse programmer eller tjenester ikke længere fungerer, som de skal, kan det være et tegn på noget skal tilpasses. 


Kilde & Image credit:

MakeUseOf