Verdens hurtigste Supercomputer bruger ARM chipset

Fugaku supercomputer
Der er uden tvivl nogle, der betvivler Apples strategi om at skifte fra at bruge Intels x86 processorer til ARM baserede chipsæt. Intels processorer har længe domineret computerscenen, mens ARM oftest bruges på mobile enheder. Nu viser Fugaku potentialet i ARM chipsettet i verdens hurtigste Supercomputer.

For dem af jer, hvor Fugaku ikke virker bekendt, så er det navnet på en supercomputer udviklet af Riken og Fujitsu i Kobe, Japan. Fugaku er drevet af et ARM chipset lavet af Fujitsu og har formået, at indtage tronen som nummer et blandt Top500 supercomputer i verden baseret på hastighed.

I henhold til Top500 HPL benchmarks råder Fugaku og vanvittige 415,5 petaflops, hvilket er cirka 2,8 gange hurtigere end IBM's Summit.

I øjeblikket bruges computeren hovedsageligt til COVID-19-relateret behandling, hvor den hjælper med forskning, simulering af virussen og også håndteringen af Japans kontakt-sporings-app.

Selvom Apples ARM baserede computere ikke kan matche Fugaku, fremhæver det brugen af ARM-arkitekturen til udvikling af computerprocessorer. På grund af dens system-on-a-chip koncept, fjerner det nogle af de begrænsninger, man måtte finde med x86-processorer, såsom termiske problemer.

Apple har andre hindringer at overvinde ved skiftet fra Intel - herunder at overbevise kunderne om ARM integrationen åbner for et bedre slutprodukt på performance og stabilitet.

Source: ARMSource & Image credit:

Apple, Fujitsu, ARM