Windows 10 KB4556799 skaber kaos

Win logo
I sidste uge frigav Microsoft deres nyeste Windows 10 KB4556799 kumulativ opdatering som en del af Patch Tuesday. Opdateringen bragte nogle nye funktioner og forbedringer med sig til operativsystemet, men det ser ud til også at have inkluderet nogle bugs.


Det ud til, at KB4556799 forårsager lydproblemer og midlertidigt tab af data for nogle brugere. Ifølge Reddit (1, 2), Microsoft answers og Feedback Hub, står brugerne over for problemer, der spænder fra problemer med lyddriverkonfiguration til automatisk afinstallation af drivere. Det ser ud til, at problemet kan løses ved at deaktivere lydforbedringer og geninstallere Realtek-driveren.

Lydproblemer er beklageligt ikke den eneste, der forårsager problemer for Windows 10 brugere. Ifølge brugere på Microsofts answers forummet oplever brugerne også datatab. Noget tyder heldigvis på, at problemet ser ud til at være midlertidigt. Da Microsoft indlæser en midlertidig profil under opdateringer, tilsidesætter den undertiden standardbrugerprofilen. Microsoft har aldrig helt erkendt problemet. Nogle brugere har bekræftet, at genstart af computeren omkring seks til otte gange efter opdateringen indlæser standardprofilen og gendanner alle brugerfiler.

Hvis denne løsning ikke hjælper, kan du gå til Indstillinger > Opdatering og sikkerhed > gennemse opdateringshistorik > Afinstaller opdateringer og afinstallere den seneste kumulative opdatering. Når det er gjort, anbefaler vi at gå tilbage til Opdateringsindstillinger og sætte opdateringer midlertidigt på pause for at sikre, at de problematiske opdateringer ikke downloades igen – om ikke andet – indtil Microsoft får rettet disse nye bugs forbundet til Windows 10 KB4556799.


Source & Image credit:

Microsoft