Windows 10 november 2019 Update: Alt du skal vide

15533847633_03e4b24d43
Microsoft forventes at begynde udrulningen af Windows 10. november 2019 opdateringen (version 1903) den 12. november, og Microsoft har også stillet deres RTM-build til rådighed for flere Insiders.


Fra den 5. november er seneste version af november 2019 opdateringen Build 18363.449, men denne er muligvis ikke den endelige release candidate, der ville blive skubbet til produktionsenheder. I øjeblikket er Build 18363.449 kun tilgængelig for testere, og vi vil muligvis se en nyere build-release til forbrugerne, selvom basen forbliver i en version 18363.

Som vi allerede har erfaret, sendes Windows 10. november-opdateringen kun på markedet med enkelte nye funktioner og forbedringer. Der vil derimod være masser af fejlrettelser, forbedringer af performance og forbedring af batterieffektivitet.

Windows 10. november 2019 opdateringen er bevidst designet og udviklet som det Microsoft kalder et ”low-key release” med det primære mål, at forbedre de eksisterende features sidste store Windows opdatering bragte med sig, - herunder forbedringer af den samlede performance og fokus batteriets levetid på mobile enheder.

På computere med maj 2019 opdateringen leveres funktionsopdateringen som en aktiveringspakke, hvilket betyder, at du finder KB4517245 (aktiveringspakke) via Kontrolpanelets Windows Update-side, når du har installeret opdateringen.

Pakke KB4517245 ændrer Windows 10 version og build-nummeret for at påvise, at november 2019 opdateringen er installeret, og det tager kun et par minutter at downloade og installere pakken, og en genstart er påkrævet.

Med andre ord, Windows 10's aktiveringspakke øger build-nummeret og aktiverer også de nye features. Det er også værd at påpege, at ”Om os-siden” stadig kan vise installations-dato i maj 2019 opdateringen under afsnittet "Installeret på" snarere end opdateringen i november 2019 med dertilhørende versionsnummer.


Hvad er nyt og hvad er forbedret

Her er nogle af de features, du kan forvente at se i Windows 10 november 2019 opdateringen.


File Explorer

Windows 10 version 1909 optimerer blandt andet Windows-search. Efter Windows 10 version 1909 opdateringen, indekserer Windows Search din computer, hvilket betyder, at hvis du indtaster et filnavn i File Explorer, vil det vise en liste over filer, der er relateret til forespørgslen du sender.

Hvis du f.eks. vil søge efter ”København” fotos og filer, begynder forslag at listes i din søgning, MENS du skriver ”Køb”. File Explorers forslag indlæser øjeblikkeligt de filer, du muligvis leder efter.

Det ser også ud til, at Windows prioriterer de seneste søgninger for netop at udfylde omtalte liste, og Explorers søge-performance skulle være steget markant som et resultat heraf. De søgte nøgleord bliver også cachelagret, så du får adgang til de samme resultater igen, når du søger efter filen næste gang.


Notifikationer

I Windows 10 v1909 organiserer Microsoft notifikationer efter Seneste og ikke efter afsendernavn. Dette skal give dig mulighed for at finde den app, der sender flest underretninger, så du kan deaktivere eller udsætte notifikationer for den pågældende app.

Du finder muligheden i Indstillinger> System> Beskeder og handlinger, eller du kan klikke på linket Administrer underretninger øverst i Handlingscenter.


Performance

November 2019 opdateringen leveres også med ændringer i CPU'ens "favoured-cores", som skal forbedre computerens performance med processorer fra Intel eller AMD.

Intel og AMD’s moderne CPU'er markerer den højeste ydelse i processoren, og november 2019 opdateringen implementerer en ny rotationspolitik for at distribuere CPU-loads mere retfærdigt mellem disse valgte / foretrukne kerner.

Dette betyder også, at termisk stress på en bestemt kerne, vil blive reduceret på ”favoured-cores", og batteriets effektivitet på computeren forbedres – som igen gavner mobile enheder på batterilevetiden. Det er ikke helt klart, hvordan rotations-politikken og foretrukken kerne vil arbejde sammen, men både processor og BIOS skal naturligvis designes mod optimering af foretrukne kerner for at øge performance uden at gå på kompromis andre steder.


Kilde & Image credit:

Microsoft, Pixabay, edtechsr