Windows 10 version 2004 defragger din SSD for ofte

defragmentering SSD version 2007 windows 10
Hvis du har opdateret til Windows 10 version 2004, og du bruger en SSD i systemet, vil du sikkert have bemærket, at systemet forsøger at defragmenterer din enhed hver dag, hvis du genstarter din computer. Det anbefales ikke at defragmentere din SSD, da det kan resultere i forkortelse af dens levetid. Vi tager et kig på problematikken bag.

Der er ikke noget galt i at defragmentere dine drev en gang imellem for at optimere dit systems hastighed, men at gøre det på en SSD, kan potentielt kan resultere i forkortelse af levetiden på en SSD.

Hvorfor defragmenterer Windows 10 pludselig min SSD dagligt?

Hvis du kontrollerer funktionen Automatisk vedligeholdelse i Windows 10, vil du se, at operativsystemet udfører nogle vedligeholdelsesopgaver baseret på en tidsplan, og disse inkluderer selvfølgelig kontrol af dine drev for optimering (defragmentering og optimering) og anden diagnostik.

sikkerhed og vedligeholdelse windows 10 version 2004 SSD.jpg

Du kan selv kontrollere dette ved at gå til Kontrolpanel, derefter Sikkerhed og vedligeholdelse og derefter klikke på Sikkerhed og vedligeholdelse.

Windows Automatisk vedligeholdelse SSD problemer.JPG

Som det fremgår af ovenstående screenshot, kører automatisk vedligeholdelse bare om morgenen på vores testmaskine. 

Når systemet har optimeret drevene, registrerer Windows 10, sidste gang hændelsen skete – det vil sige, sådan plejede det at være.

Efter Windows 10 2004 funktionsopdateringen er installeret, husker funktionen ”Optimize Drives” simpelthen ikke længere sidste proces, hvor et drev er blevet optimeret.


Drevet har brug for optimering

Og beviset er, at når du går ind i Defragmenter og Optimer drev, vil du bemærke, at vores SSD-drev tydeligt påpeger, at det har brug for optimering, selvom optimeringen allerede kørte i morges.

Windows 10 defragmentering.JPG

Microsoft påpeger, at de med Insider Preview Build 19551 har løst dette problem:

"Thank you for reporting that the Optimize Drives Control Panel was incorrectly showing that optimization hadn’t run on some devices. We’ve fixed it in this build"

Der er en lille løsning på dette. Hvis du starter en optimering direkte fra Optimer drev, udfører SSD kun Trim-funktionen og ikke en defragmentering.