Windows 10: Sådan ændres kontonavn på loginskærmen

maxresdefault (1)
Hvis du har brug for at ændre dit kontonavn, viser vi dig i denne vejledning en måde at udføre denne opgave på Windows 10.


I Windows 10 kan der være mange grunde til at ændre et kontonavn. Selvom mange mennesker for eksempel er tilfredse med at afsløre deres navne på loginskærmen, kan andre brugere overveje denne funktion som en del privatlivets fred - især for dem, der bruger deres enheder på et offentligt sted.

Eller måske har du for nylig ændret dit navn, og du vil have vist de opdaterede oplysninger. Eller du bruger en lokal konto, og du vil vise dit fulde navn i stedet for kontonavnet.

Uanset hvad årsagen måtte være, kan du ændre det navn, der vises på loginskærmen, når du prøver at få adgang til din Windows 10 konto. Det er dog ikke en enkel proces, og afhængigt af om du bruger en Microsoft-konto eller en lokal konto, skal du bruge forskellige fremgangsmåder.

I denne Windows 10-guide guider vi dig gennem en måde til at ændre det kontonavn, der vises på loginskærmen for konti, der er knyttet til en Microsoft-konto.


Sådan ændres login-navn ved hjælp af Indstillinger

Hvis du bruger en Microsoft-konto til at logge på Windows 10, trækker kontoen det navn, du ser på loginskærmen, ned fra skyen. Hvis du vil ændre kontonavnet, skal du opdatere dine kontoindstillinger med disse trin:


1. Åbn indstillinger.

2. Klik på Konti.

3. Klik på din Dine oplysninger.

4. Klik på indstillingen Administrer min Microsoft-konto.


log på med Microsoft konto.JPG


5. Klik på menuen Flere handlinger under det aktuelle kontonavn.

6. Vælg indstillingen Administrer min Microsoft-konto.

7. Vælg Rediger navn.


administrer min konto.JPG

redigering af profil.JPG

redigering af profilnavn.JPG

8. Ændre navn og efternavn efterfulgt af informationen i boksen. Tryk Gem.

Hurtigt tip: Hvis du vil gøre dine oplysninger mere private, kan du vælge at bruge de første seks bogstaver i dit navn og de to første bogstaver i dit efternavn (ofte kendt som "6x2" af IT-administratorer).

Genstart din enhed.

Når du har gennemført trinnene, opdateres navnet på login skærmen med de nye ændringer. Det kan dog tage noget tid før ændringerne synkroniseres og gælder for alle dine enheder.

Selvom brug af Microsoft-kontoindstillinger er en praktisk måde at ændre dit kontonavn på tværs af dine enheder, opdaterer disse instruktioner også navnet og efternavnet, der vises på din e-mail-konto og andre Microsoft-tjenester.

I næste guide viser vi en metode til at ændre login-navn ved hjælp af Kontrolpanel.


Kilde & Image credit:

Microsoft