Windows 10X: Leak afslører nye OS detaljer

483f53c2dcbbfaa041f2642d878eabc9
Lækket intern Microsoft dokumentation har afsløret nye detaljer omkring Microsofts kommende Windows 10X operativsystem, der blev annonceret tidligere denne måned henvendt til foldbare pc'er.


Dokumentationen viser nye detaljer omkring nogle af ændringerne og forbedringer af brugeroplevelsen, som du kan forvente at se på Windows 10X. Det nye leak bekræfter også tidligere rygter om, hvordan Windows 10X også vil blive stillet til rådighed for laptops.

Den interne dokumentation afslører også navnet på den nye Start-menu, som Microsoft nu kalder "Launcher" på Windows 10X: Dette svarer til det, der findes på Android. Den nye Launcher har en søgelinje, der søger på enheden lokalt såvel som i skyen, som f.eks. på OneDrive.

Nedenfor er et gitter af installerede apps og websteder. Denne Start-menu inkluderer både lokale apps og webapps, som om de var en af de samme, hvilket skulle strømline oplevelsen for brugerne.

Der kommer også et nyt Action Center-design og Quick Actions-design, der også vil rumme mange systemelementer. Visuelt vil meddelelser nu blive adskilt fra området med quick actions, selvom vi stadig har adgang til dette ved hjælp af samme indgangspunkt på proceslinjen.

Taskbar bliver også konfigurerbar, hvor brugeren kan have en centreret proceslinje, som vi hidtil har set eller en venstrejusteret proceslinje, som hvad vi finder på Windows 10 i dag.

Dokumentationen afslører også en liste over apps, som vi forventer at være med Windows 10X, når den lanceres næste år. Listen inkluderer de sædvanlige apps:

Windows-10X-operating-system.jpg

Denne liste er sandsynligvis ikke en endelig version, da apps som Din telefon og Skype ikke ser ud til at være listet endnu. Det er også værd at nævne, at de medfølgende Office-apps som Word og PowerPoint vil være PWA-versionerne indpakket i en UWP-indpakning, hvilket betyder, at de er hjemmehørende i Windows 10X. Brugere vil naturligvis være i stand til at downloade Win32-versionerne af Office, hvis de har brug for det.

Dokumentationen indeholder en kort omtale af en ny ny-designet og moderne File Explorer, noget vi har hørt om flere gange, skulle være på vej Windows Core OS-enheder. Der er endnu ikke lækket billeder af den nye File Explorer, men dokumentation afslører for første gang Microsofts egne ord om denne

Det nye leak taler også om et let opdateret login-UI.

Generelt afslører disse detaljer ikke meget nyt, men det giver os en bedre idé om, hvordan Microsoft planlægger at lancere Windows 10X og hvad pakken består af i grove træk. Mens det vil være eksklusivt for foldbare ved lanceringen, agter Microsoft tilsyneladende ud at gøre Windows 10X til en version af det officielle Windows, som brugerne også kan købe til almindelige laptops og tablets.


Kilde & Image credit:
The Verge, Microsoft

Vores partnere