Windows XP-kildekoden lækket online?

Windows xp kildekode lækket
Kildekoden til Windows XP SP1 og andre versioner af operativsystemet er angiveligt lækket online. Brugeren bag dette leak hævder at have brugt de sidste to måneder på at kompilere en samling lækket Microsoft-kildekode. Denne 43 GB-samling blev derefter frigivet som en torrent på 4chan-forummet.

Inkluderet i denne torrent er den påståede kildekode til Windows XP og Windows Server 2003 samt et sortiment af endnu ældre versioner af operativsystemet.

Indholdet af torrenten inkluderer:

MS DOS 3.30

MS DOS 6.0

Windows 2000

Windows CE 3

Windows CE 4

Windows CE 5

Windows Embedded 7

Windows Embedded CE

Windows NT 3.5

Windows NT 4

Torrenten inkluderer også en mediemappe, der indeholder en bizar samling af videoer om konspirationsteori om Bill Gates.

xp-source-code-torrent.jpgIndholdet af Torrent-leak Kilde: Dey

Udover torrenten distribueres også en mindre 2,9 GB 7zip-fil, der kun indeholder kildekoden til Windows XP og Windows Server 2003.

Leakeren hævder, at Windows XP-kilden har været sendt privat mellem hackere i årevis, men nu for første gang gjort offentligt.

Det skal understreges, at vi IKKE har set kildekoden, og vi ønsker heller ikke at linke hertil.Skaber dette leak af kildekode sikkerhedsproblemer?

Windows XP blev frigivet for næsten 20 år siden, og hvis der stadig bruges nogen kode i moderne versioner af Windows, kan dette leak være en potentiel sikkerhedsrisiko.

Kildekode er menneskelig læsbare instruktioner, der fortæller en computer, hvordan et program skal køre. Denne kildekode kompileres derefter i et binært eksekverbart format, der kan udføres af computeren.

Hvis der findes udnyttelige fejl i Windows XP-kildekoden, og koden stadig bruges i Windows 10, kan hackere potentielt udnytte fejlen i den moderne version af operativsystemet.


Source & Image credit:

Dey