ASUS PA279CRV

artist PA279CRV Monitor Daisy-chain Pro Proart HDR400 creative UHD HDR10 ASUS sRGB DCI-3P
Normalt har vi kigget på gamerskærme fra de forskellige producenter, lige fra FHD til UHD. Denne gang bliver vi dog i den sidste nævnte UHD, men i stedet er det mere en skærm som henvender sig til kontoret, og specielt personen som kræver en skærm med flotte farver. Vi tager et kig på PA279CRV fra ASUS, som specielt henvender sig til den kreative professionelle.

Inden vi går videre med PA279CRV fra ASUS, har jeg været forbi deres hjemmeside for at finde nogle specifikationer frem. 

Specifikationer og features ASUS PA279CRV

 • Størrelse: 27”
 • Panel: IPS
 • Native Resolution: 3840 x 2160              
 • Refresh Rate: 60Hz 
 • Response Time: 5ms MPRT
 • Color Gamut: 99% (DCI-P3), 100% (sRGB)
 • Peak brightness: 350 nit
 • Peak brightness HDR: 400 nit 
 • Contrast ratio: 1000:1 (Typ.) 3000:1 (Dynamic)
 • Contrast ratio HDR: -
 • Display colors: 10-bit RGB
 • Inputs: 2x HDMI 2.1, 2x Displayport 1.4, 1x lydindgang, 3x USB 3.0, 1x USB-C DP Alt Mode, 1x USB-C
 • Adaptive Sync: -

Rundt om ASUS PA279CRV

Inden vi tager et kig på skærmen, skal vi først kigge på det tilbehør som følger med. Vi har de nødvendige kabler til at kunne komme i gang. Vi har både HDMI og Displayport kabel. Ved siden af det har vi også USB Type-C kabel, strømkabel og nogle manualer, samt papir på kalibrering af skærmen. 

ASUS sRGB Pro Daisy-chain DCI-3P UHD artist Monitor Proart HDR400 creative PA279CRV HDR10.JPG

Skærmen er delt op i fire dele, hvor foden består af tre. Den nederste del af foden er "lille" i størrelsen, og er meget let, men den skal også kun bærer en 27" hvilket stadig virker stabilt. Tårnet sættes fast på foden med én fastmonteret skruer, som sidder på foden. Den sidste del er selve montagen til at kunne sætte skærmen fast, den monteres ved nogle beslag, hvor den drejes, og til sidst er der en lukke mekanisme som lukkes. Der er hul i tårnet, til at kunne trække kablerne pænt bagom, og fører dem videre ned bag bordet. 

creative artist HDR10 ASUS Proart HDR400 DCI-3P UHD sRGB Daisy-chain PA279CRV Monitor Pro.JPG

I bunden af skærmen har vi seks knapper. Den første, bruges til at tænde og slukke skærmen, hvor de resterende bruges til menuen, enten til styring eller for at kunne tilgå forskellige indstillinger med genvej. Sidste knap er til at tilgå og styre rundt i selve menuen. 

Pro Monitor DCI-3P HDR400 artist UHD Daisy-chain HDR10 ASUS creative PA279CRV Proart sRGB.JPG

I bunden finder vi udgangene, tænd og sluk knap, DC in til strømkablet, to HDMI, 2 Displayport, USB-C, Lyd indgang og to USB-A. 

Proart HDR400 HDR10 creative PA279CRV ASUS artist Monitor sRGB UHD Pro Daisy-chain DCI-3P.JPG

I bunden af rammen til højre, er der yderligere en USB-A og USB-C indgang.

ASUS UHD Proart Monitor sRGB DCI-3P PA279CRV creative artist Daisy-chain HDR10 HDR400 Pro.JPG

Testen 

Vi er nu færdig med at gå rundt om skærmen, og det er blevet tid til selve testen. Derfor er den selvfølgelig kommet op på skrivebordet og bliver brugt som min daglige skærm ved computeren. 

creative Proart sRGB UHD HDR400 Monitor ASUS HDR10 PA279CRV Pro DCI-3P artist Daisy-chain.JPG

Under testen har jeg gjort brug af PC, hvor den både har været brugt til gaming, almindelig surfing på nettet, og selvfølgelig mediestreaming. Lyden i skærmen er meget flad, og det er tydeligt at mærke det ikke er her ASUS har lagt sit fokus. Det fungere fint, hvis du bare ønsker lidt baggrundsmusik, mens du sidder og arbejder ved computeren, men de kan ikke rigtig følge med, hvis du i pausen vil se videre på favorit film eller serie. 

Pro Monitor Proart HDR400 HDR10 PA279CRV Daisy-chain DCI-3P ASUS artist UHD creative sRGB.JPG

creative PA279CRV Pro sRGB Proart UHD ASUS HDR10 artist Monitor DCI-3P HDR400 Daisy-chain.JPG

Hvis vi dog vender blikket med farverne og billederne, så er det en hel anden snak. For både med SDR og HDR, så opnår den utrolig flotte farver, under testen valgte jeg sRGB og DCI-P3 som begge opnåede en flot farve dybde på hver sin måde. sRGB havde lidt mere fylde i farverne, hvor DCI-P3 var tæt på en mere naturlig farve oplevelse, som mindede meget om de billeder ved HDR. 

HDR10 ASUS artist UHD Proart DCI-3P creative Pro PA279CRV HDR400 Monitor sRGB Daisy-chain.JPG

Uden HDR aktiveret

artist Daisy-chain HDR10 Monitor PA279CRV HDR400 sRGB UHD Pro DCI-3P creative ASUS Proart.JPG


Med HDR aktiveret

sRGB DCI-3P creative PA279CRV HDR400 HDR10 Daisy-chain Pro ASUS Monitor UHD Proart artist.JPG

Uden HDR aktiveret

artist HDR400 Monitor Daisy-chain sRGB Proart Pro ASUS creative PA279CRV HDR10 UHD DCI-3P.JPG

Med HDR aktiveret

ASUS oplyser at skærmen har 5ms, hvor jeg selvfølgelig har været inde og køre en browser test, som kommer med et resultat på 15,3 ms, det er tydeligt at skærmen ikke henvender sig til gameren, hvor dette har en betydning, men mere den professionelle, som ikke har den slags krav.   

PA279CRV gør brug af 10-bit, sammen med HDR400, hvor den kun har 8-bit ved SDR indstillinger. Farverne er rigtig flotte og skærmen formår at skabe et flot billede, specielt med HDR aktiveret. Selve HDR400 certificeringen er måske også til den lidt optimistiske side, da den på papiret, kun lige opnår 400 i peak brightness med HDR. Vi har selvfølgelig ikke udstyret til at teste efter, men jeg har haft andre skærme inde, som havde bedre brightness i HDR.  

Pris

Jeg har kunne finde en pris på PA279CRV fra ASUS som lyder på 5145,- DKK. 

artist HDR10 HDR400 ASUS PA279CRV Pro UHD sRGB Daisy-chain Monitor DCI-3P Proart creative.png Ønsker du at finde flere oplysninger omkring PA279CRV fra ASUS, kan du klikke på banneret ovenover.

Konklusion

Vi er kommet til den lidt mere kompliceret del af testen, nemlig konklusionen. Hvis vi starter med at bringe prisen frem, så rammer vi lidt over 5000 kroner. Det prisleje er i sig selv ikke unormalt for en UHD skærm, og slet ikke hvis der begynder at være krav til selve billede og farve kvaliteten. 

Da det er en skærm som henvender sig til den professionelle bruger, så kommer der også nogle krav, som PA279CRV  flot opfylder. For skærmen kommer med USB-C som kan oplade din bærbar (Ikke workstation). Den har også mulighed for daisy-chain, hvilket gør det muligt at tilslutte en ekstra skærm til den første, uden du skal gøre brug af et kabel til en dockingstation, eller du skal have to kabler ind i computeren. Det giver et meget stilrent og nydeligt setup, som ikke bliver overfyldt med kabler som skal trækkes rundt omkring bordet. 

Selve designet er stilrent og flot, og de har næsten formået at lave en no-frame, hvor du uden problemer kan have en ekstra skærm stående ved siden af, uden der skabes en kant i billedet. PA279CRV kommer med mange muligheder for indstillinger, og det er muligt at vælge mellem flere forskellige farve profiler så som sRGB og DCI-P3, som kun var to af de mulige. Det giver noget fleksibilitet, og det gør også at du kan vælge den bedste farve profil, an på opgaven 

Jeg slutter testen af med at give PA279CRV fra ASUS en score på 8 ud af 10 sammen med Great product. Sammenlignet med PA279CV, som vi også har haft til test, er det ikke fordi PA279CRV kommer med bedre billede. Men det virker mere som ekstra funktioner i form af det nu er muligt at daisy-chaine, sammen med USB-C kan klare op til 96W, fremfor 65W. Hvilket gør det også handler meget om behovet, for om de funktioner er værd at betale mere for kontra den anden ASUS model, derfor mener jeg dog stadig det er et godt produkt, men den markant forhøjet pris, gør også den ikke får samme score.  

Pros

 • Utrolig flotte farver
 • UHD opløsning
 • Flot design
 • Daisy chain
 • USB-C

Cons

 • Pris
 • Flade højtalere

Score: 8 + ”Great Product”

artist PA279CRV Monitor Daisy-chain Pro Proart HDR400 creative UHD HDR10 ASUS sRGB DCI-3P.JPG

Vores partnere